Παρασκευή 12 Ιουνίου 2009

Eγκύκλιος για την πρόσληψη αναπληρωτών και ωρομισθίων από τους κλάδους ΕΕΠ , ΕΒΠ για ΣΜΕΑΕ-ΚΕΔΔΥ

Η εγκύκλιος για την πρόσληψη αναπληρωτών και ωρομισθίων από τους κλάδους ΕΕΠ , ΕΒΠ για ΣΜΕΑΕ-ΚΕΔΔΥ
Παρασκευή, 12 Ιούνιος 2009





ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ



Γενική Διεύθυνση Σπουδών Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

ΤΜΗΜΑ Β΄

Α. Παπανδρέου 37 – Μαρούσι

Τ.Κ. : 151 80

Πληροφορίες : Τ. Τριανταφύλλου

Τηλέφωνο : 210 3442332

Fax : 210 3442193


Μαρούσι 12 / 6 / 2009

Αριθμ. Πρωτ. 67953 / Γ6

Π Ρ Ο Σ:

Τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

της Χώρας

ΚΟΙΝ.:

1. Διευθύνσεις Α΄/θμιας & Β΄/θμιας Εκπαίδευσης της Χώρας

2. ΚΕΔΔΥ της Χώρας (μέσω των οικείων Περιφερειακών Δ/νσεων Εκπ/σης)

Θέμα: Πρόσκληση υποψηφίων για πρόσληψη προσωρινών αναπληρωτών και ωρομισθίων από τους κλάδους του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και αναπληρωτών από τον κλάδο ΔΕ1 Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) για τις ΣΜΕΑΕ και τα ΚΕΔΔΥ για το σχολικό έτος 2009-10.

Το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων στα πλαίσια της κατάρτισης πινάκων αναπληρωτών και ωρομισθίων των κλάδων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και αναπληρωτών του κλάδου ΔΕ1 Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) από τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καλεί τους υποψηφίους των κλάδων αυτών να υποβάλουν αιτήσεις με τα απαραίτητα δικαιολογητικά .

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α΄

ΝΟΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ

Η πρόσληψη των αναπληρωτών και ωρομισθίων από τους κλάδους ΕΕΠ και ΕΒΠ διέπεται από τις διατάξεις :

α) Της παρ. 2 περίπτωση Α΄ και της παρ. 8 του άρθρου 35 του ν. 1566/85 (ΦΕΚ 167/τ.Α΄/ 1985) με την οποία συστήνονται οι κλάδοι του Ε.Ε.Π. και ορίζονται τα τυπικά προσόντα διορισμού τους.

β) Του άρθρου 18 και της παρ. 4 του άρθρου 23 του ν. 3699/2008 (ΦΕΚ 199/τ.Α΄/2008).

γ) Των περιπτώσεων α), β) και γ) της παρ. 4 και των περιπτώσεων α), β) και γ) της παρ. 5 του άρθρου 3 του ν. 2817/2000 (ΦΕΚ 78/τ.Α΄/2000) «εκπαίδευση των ατόμων με ειδικές ανάγκες και άλλες διατάξεις».

δ) Των περιπτώσεων α) έως γ) της παρ. 10 του άρθρου 3 του ν. 2817/2000.

ε) Των παραγράφων 2 και 3 του άρθρου 4 κεφ. Β΄ του ν. 2817/2000 και της παρ. 1 του άρθρου 23 του ν. 3699/2008, με τις οποίες προβλέπεται η πρόσληψη ΕΕΠ και ΕΒΠ με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου και αναφέρονται στο 20% των ΑμεΑ επί των προσλήψεων.

στ) Της παραγράφου 19 του άρθρου 6 του ν. 3027/2001 (ΦΕΚ 152/τ.Α΄/2002 «ρύθμιση θεμάτων οργανισμού σχολικών κτιρίων και άλλες διατάξεις» με την οποία καθορίζονται τα όργανα πρόσληψης.

ζ) Του άρθρου 13 του Π.Δ.1/2003 αρμοδιότητες Υπηρεσιακών συμβουλίων.

η) Της αριθμ. 67568/Γ6/6-7-2005 (ΦΕΚ 1030 /τ.Β΄ /2005) Υπουργικής Απόφασης με την οποία ρυθμίζονται θέματα πρόσληψης προσωρινών αναπληρωτών και ωρομισθίων Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. σε ΣΜΕΑΕ και ΚEΔΔΥ., όπως τροποποιήθηκε με την αριθ. 66160/Γ6/3-7-2006 (ΦΕΚ 1135/τ.Β΄/2006) Υπουργική Απόφαση.

θ) Της αριθ. 60442/Γ6/17-6-2005 (ΦΕΚ 902/τ.Β΄/2005) Υπουργικής Απόφασης

«καθορισμός διαδικασίας επιλογής του Ε.Ε.Π. και του Ε.Β.Π. κριτήρια επιλογής και τοποθέτησης», όπως τροποποιήθηκε με την αριθ. 90053/Γ6/9-9-2005 Υπουργική Απόφαση.

ι) Της αριθμ. ΣΤ5/5557/19-1-2009 (ΦΕΚ 68/τ.Β΄/2009) Απόφασης του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων «Καθορισμός αρμοδιοτήτων Υφυπουργών του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων ».

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β΄
ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

Ι. Δικαιολογητικά

1. Όσοι επιθυμούν να προσληφθούν ως αναπληρωτές ή ωρομίσθιοι από τους κλάδους του ΕΕΠ και ως αναπληρωτές από τον κλάδο ΕΒΠ για τη στελέχωση των ΣΜΕΑΕ και των ΚΕΔΔΥ και κατέχουν τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα για μόνιμο διορισμό σε ΣΜΕΑΕ και ΚΕΔΔΥ, όπως περιγράφονται παρακάτω, καλούνται να υποβάλουν αίτηση στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης και μόνο, στην οποία επιθυμούν να προσληφθούν. Τυχόν υποβολή αιτήσεων σε περισσότερες της μίας Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης επισύρει τη διαγραφή τους από όλους τους πίνακες.

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων ορίζεται από 15 Ιουνίου 2009 μέχρι 25 Ιουνίου 2009.

2. Στην αίτηση προσδιορίζεται ο κλάδος και η ειδικότητα του κάθε υποψηφίου. Με την αίτηση η οποία αποτελεί και δήλωση του άρθρου 8 του ν.1599/86 συνυποβάλλονται:

α) Τα στοιχεία ταυτότητας του υποψηφίου (φωτοτυπία των δύο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας ή του διαβατηρίου)

β) Επικυρωμένα φωτοαντίγραφα των τίτλων σπουδών και για τίτλους της αλλοδαπής, βεβαίωση ότι είναι ισότιμα και αντίστοιχα με τα απονεμόμενα πτυχία των πανεπιστημίων της ημεδαπήs με απόφαση του αρμόδιου φορέα, ήτοι του ΔΙΚΑΤΣΑ ή του ΔΟΑΤΑΠ ή του Συμβουλίου αναγνώρισης τίτλων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ( ΣΑΕΙ) άρθρο 10 του Π.Δ. 165/2000 ή από την Επιτροπή Ισοτιμιών Σχολών Εκπαίδευσης Διδακτικού Προσωπικού. Στο βασικό τίτλο να αναγράφεται η ημερομηνία κτήσης και ο βαθμός αυτού. Σε περίπτωση που εκκρεμεί η έκδοση του πτυχίου, για τυπικούς καθαρά λόγους θα γίνεται δεκτή βεβαίωση του οικείου εκπαιδευτικού ιδρύματος, στην οποία θα αναγράφεται και ο βαθμός πτυχίου.

Επισήμανση: Όλοι οι τίτλοι, πιστοποιητικά και βεβαιώσεις της αλλοδαπής που επικαλούνται οι υποψήφιοι, πρέπει να είναι επίσημα μεταφρασμένοι στην Ελληνική γλώσσα από αρμόδια κατά νόμο αρχή του Υπουργείου Εξωτερικών ή από πτυχιούχο μεταφραστή του Ιονίου Πανεπιστημίου ή την Πρεσβεία ή το Προξενείο της ξένης χώρας στην Ελλάδα ή από δικηγόρο ή από διορισμένο άμισθο διερμηνέα για τη γλώσσα για την οποία έχει διοριστεί, με εξαίρεση τον τίτλο σπουδών της αλλοδαπής για τον οποίο υποβάλλεται μόνο πράξη αναγνώρισης.

γ) Υπεύθυνη Δήλωση του υποψηφίου, στην οποία δηλώνεται ότι:

· επιθυμεί να προσληφθεί ως αναπληρωτής ή και ωρομίσθιος.

· έχει εκπληρώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις ή έχει οριστικά, νόμιμα, απαλλαγεί από αυτές.

· δεν απολύθηκε από θέση υπηρεσίας του δημόσιου τομέα λόγω πειθαρχικού παραπτώματος ή άλλης αιτίας που συνεπάγεται οριστική απόλυση ή λόγω ανεπάρκειας κατά την εκτέλεση καθηκόντων.

· δεν διώκεται ποινικά ή δεν έχει καταδικασθεί για αδίκημα, το οποίο αποτελεί σύμφωνα με τον υπαλληλικό κώδικα κώλυμα διορισμού στο Δημόσιο.

· είναι υγιής και θα υποβάλλει πιστοποιητικό υγείας από Πρωτοβάθμια Υγειονομική Επιτροπή ή Κρατικό Νοσοκομείο ή Κέντρο Υγείας εντός μηνός από την ημερομηνία της πρόσληψής του. Υποψήφιες κυοφορούσες δεν υποχρεούνται να υποβάλουν πιστοποιητικό υγείας.

Το αντίγραφο ποινικού μητρώου και το πιστοποιητικό στρατολογίας (τύπου Α) αναζητούνται αυτεπάγγελτα από την υπηρεσία.

Οι υποψήφιοι των ειδικών κατηγοριών, τυφλοί, κωφοί και γενικά άτομα με ειδικές ανάγκες ή αναπηρία, υποβάλλουν πιστοποιητικό Α/θμιας ή Β/θμιας Υγειονομικής Επιτροπής από το οποίο προκύπτει η κατηγορία της ειδικής ανάγκης και το ποσοστό αναπηρίας, η οποία αναπηρία δεν οφείλεται σε θέματα ψυχικής υγείας.
Οι υποψήφιοι που έχουν συγγενείς 1ου βαθμού (γονείς, τέκνα, συζύγους) ή 2ου βαθμού (αδέλφια) με ειδικές ανάγκες ή αναπηρία σε ποσοστό τουλάχιστον 67%, επισυνάπτουν βεβαίωση Α/θμιας Υγειονομικής Επιτροπής και πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.

δ) Δήλωση προτίμησης για την πρόσληψη σε μια ή περισσότερες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης που ανήκουν στην ίδια Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης.

3. Η ανακρίβεια των δηλουμένων στοιχείων επισύρει τη διαγραφή του υποψηφίου από τους πίνακες ή την απόλυσή του, εφόσον έχει προσληφθεί και τις προβλεπόμενες από τις κείμενες διατάξεις κυρώσεις.

4. Οι αιτούντες θα πρέπει να έχουν τα απαιτούμενα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα κατά την ημερομηνία κατάθεσης της αίτησης.

5. Ανώτατο όριο ηλικίας των υποψηφίων δεν υφίσταται (άρθρο 10 παραγρ. 11 του ν. 3051/2002 ΦΕΚ 220/τ.Α/20-9-2002). Κατώτατο όριο ηλικίας ορίζεται το 21ο έτος. Για τη συμπλήρωση του κατώτατου ορίου ηλικίας ως ημερομηνία γέννησης θεωρείται η 1η Ιανουαρίου του έτους γέννησης.

ΙΙ. Τυπικά προσόντα διορισμού κατά κλάδο

1. ΚΛΑΔΟΣ ΠΕ 21-ΠΕ 26 ΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ ΛΟΓΟΥ

Για τον κλάδο ΠΕ 21 απαιτείται: α) πτυχίο Θεραπευτών του λόγου Α.Ε.Ι. της ημεδαπής ή ισότιμο της αλλοδαπής ή β) πτυχίο Παιδαγωγικού Τμήματος ΑΕΙ της ημεδαπής ή ισότιμο της αλλοδαπής και μεταπτυχιακός τίτλος με εξειδίκευση στη θεραπεία του λόγου αναγνωρισμένος από το ΔΙΚΑΤΣΑ ή τον ΔΟΑΤΑΠ ή γ) πτυχίο Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής ή ΦΠΨ και μεταπτυχιακός τίτλος με εξειδίκευση στη θεραπεία του λόγου αναγνωρισμένος από το ΔΙΚΑΤΣΑ ή τον ΔΟΑΤΑΠ.

Για τον κλάδο ΠΕ 26 απαιτείται πτυχίο Θεραπευτών του Λόγου ιδρύματος Τριτοβάθμιας Εκπ/σης (ΤΕΙ ) της ημεδαπής ή ισότιμο και αντίστοιχο της αλλοδαπής αναγνωρισμένο από το ΙΤΕ.

Η κατανομή των θέσεων των δύο κλάδων ΠΕ21 και ΠΕ26 θα γίνεται ισόποσα. Σε περίπτωση έλλειψης υποψηφίων σε έναν από τους δύο κλάδους, η πρόσληψη μπορεί να γίνεται από τον άλλο κλάδο.

2. ΚΛΑΔΟΣ ΠΕ23 ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ

Πτυχίο Ψυχολογίας Α.Ε.Ι. της ημεδαπής ή ισότιμο και αντίστοιχο της αλλοδαπής, με προτίμηση στην ειδίκευση της Παιδαγωγικής ή Σχολικής Ψυχολογίας και άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Για τους αποφοίτους ΦΠΨ πριν το 1993 απαιτείται μεταπτυχιακό στην Ψυχολογία και άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.

Επισήμανση 1η : Ειδίκευση νοείται η κατοχή μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στην Παιδαγωγική ή Σχολική Ψυχολογία.

Επισήμανση 2η : Μεταξύ υποψηφίων κλάδου ΠΕ23 Ψυχολόγων προτιμώνται οι κάτοχοι Μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών Σχολικής ή Παιδαγωγικής Ψυχολογίας μόνο στην περίπτωση που ισοβαθμούν σε αριθμό μορίων με κατόχους Μεταπτυχιακών Τίτλων άλλης ειδίκευσης Ψυχολογίας (π.χ, Κλινικής, Κοινωνικής κ.λ.π.). Σε κάθε άλλη περίπτωση προηγείται ο υποψήφιος με τα περισσότερα μόρια ασχέτου ειδικότητας μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών.

3. ΚΛΑΔΟΣ ΠΕ24 ΠΑΙΔΟΨΥΧΙΑΤΡΩΝ

Πτυχίο Ιατρικής Σχολής ΑΕΙ της ημεδαπής ή ισότιμο και αντίστοιχο της αλλοδαπής, με ειδικότητα στην Παιδοψυχιατρική

4. ΚΛΑΔΟΣ ΠΕ25 ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ

Πτυχίο Νοσηλευτικής ή Επισκεπτών Υγείας ιδρύματος Τριτοβάθμιας Εκπ/σης της ημεδαπής ή ισότιμο και αντίστοιχο πτυχίο της αλλοδαπής και α) πτυχίο του τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής, κατεύθυνσης ατόμων με ειδικές ανάγκες, του Πανεπιστημίου Μακεδονίας ή β) πτυχίο της ΠΑΤΕΣ /ΣΕΛΕΤΕ ή πιστοποιητικό παιδαγωγικής κατάρτισης που χορηγείται από την ΑΣΠΑΙΤΕ.

5. ΚΛΑΔΟΣ ΠΕ28 ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ

Πτυχίο Τμήματος Φυσικοθεραπευτών ιδρύματος Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της ημεδαπής ή ισότιμο και αντίστοιχο της αλλοδαπής.

6. ΚΛΑΔΟΣ ΠΕ29 ΕΡΓΑΣΙΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ

Πτυχίο Τμήματος Εργασιοθεραπευτών ιδρύματος Τριτοβάθμιας Εκπ/σης της ημεδαπής ή ισότιμο και αντίστοιχο της αλλοδαπής

7. ΚΛΑΔΟΣ ΠΕ3Ο ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ

Πτυχίο Κοινωνικής Εργασίας ιδρύματος Τριτοβάθμιας Εκπ/σης της ημεδαπής ή ισότιμο και αντίστοιχο της αλλοδαπής.

ΕΙΔΙΚΑ για τους υποψηφίους των κλάδων ΠΕ 26 Θεραπευτών λόγου, ΠΕ28 Φυσικοθεραπευτών, ΠΕ 29 Εργασιοθεραπευτών & ΠΕ 3Ο Κοινωνικών Λειτουργών, που έχουν πτυχίο ΤΕΙ απαιτείται και πτυχίο της ΑΣΠΑΙΤΕ ή πτυχίο Τμήματος Ειδικής Αγωγής Α.Ε.Ι. ή Παιδαγωγικών τμημάτων Δημοτικής Εκπ/σης ή Νηπιαγωγών ή των Τμημάτων Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας ή των Τμημάτων Φιλοσοφίας και Κοινωνικών Σπουδών ή των Τμημάτων Κοινωνιολογίας ή των τμημάτων Πολιτικών Επιστημών ή Δημόσιας Διοίκησης ΑΕΙ της ημεδαπής ή πτυχίο του Τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής, Κατεύθυνσης ατόμων με ειδικές ανάγκες του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, ή ισότιμο και αντίστοιχο πτυχίο ΑΕΙ της αλλοδαπής ή πτυχίο τμήματος Α.Ε.Ι. της ημεδαπής ή αναγνωρισμένου ΑΕΙ. της αλλοδαπής, αντίστοιχου προς την ειδικότητά τους.

Στους κλάδους αυτούς μετέχουν και υποψήφιοι που δεν έχουν τα πρόσθετα προσόντα της παραγράφου αυτής, αλλά έπονται των υποψηφίων που έχουν τα πρόσθετα προσόντα.

8. ΚΛΑΔΟΣ ΠΕ 31 εξειδικευμένου: αα) Στον Επαγγελματικό προσανατολισμό των Τυφλών, ββ) στην κινητικότητα, τον προσανατολισμό και τις δεξιότητες καθημερινής διαβίωσης των Τυφλών και γγ) στη Νοηματική γλώσσα των Κωφών.

Για τους κλάδους ΠΕ 31, ως τυπικά προσόντα ορίζονται τα εξής : Πτυχίο τμήματος ειδικής αγωγής ΑΕΙ ή παιδαγωγικών τμημάτων Δημοτικής εκπαίδευσης ή Νηπιαγωγών ή tων τμημάτων Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας, ή των τμημάτων Φιλοσοφίας και Κοινωνικών σπουδών ή των τμημάτων Κοινωνιολογίας, ή των τμημάτων Πολιτικών Επιστημών ή Δημόσιας Διοίκησης ΑΕΙ της ημεδαπής ή ισότιμο και αντίστοιχο της αλλοδαπής και εξειδίκευση : αα) στον επαγγελματικό προσανατολισμό των Τυφλών ή ββ ) στην κινητικότητα των τυφλών ή γγ ) στη Νοηματική γλώσσα των Κωφών. Η εξειδίκευση προκύπτει από ειδικές μεταπτυχιακές σπουδές στην ημεδαπή ή στην αλλοδαπή ή από επιμόρφωση στις ειδικότητες αυτές και επαγγελματική εμπειρία τριών τουλάχιστον ετών.

Επισήμανση: Ως επιμόρφωση λογίζεται αυτή που αναγνωρίζεται επίσημα από το κράτος και είναι τουλάχιστον ετήσιας διάρκειας. Η επαγγελματική εμπειρία των τριών τουλάχιστον ετών επειδή αποτελεί προσόν διορισμού δεν μοριοδοτείται.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ : Μέχρι να συσταθούν οργανικές θέσεις σε ΣΜΕΑΕ και ΚΕΔΔΥ των κλάδων ΠΕ35 (Παιδιάτρων με εξειδίκευση στην Παιδονευρολογία ή Νευρολόγων με εξειδίκευση στην Παιδονευρολογία) και ΠΕ36 (Μουσικοθεραπευτών) των περιπτώσεων α και β, της παραγράφου 2, του άρθρου 19 του ν. 3699/2008, δεν θα γίνονται δεκτές αιτήσεις υποψηφίων που διαθέτουν τα τυπικά προσόντα ένταξης σε αυτούς τους κλάδους, των παραγράφων 2.1. και 2.2., του άρθρου 20 του ν. 3699/2008.

ΚΛΑΔΟΣ ΔΕ1, ΕΙΔΙΚΟΥ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Πτυχίο Τμήματος Προσχολικής Αγωγής για παιδιά με ειδικές ανάγκες ή τμήματος Κοινωνικών Φροντιστών ΤΕΕ Β’ κύκλου ή του αντίστοιχου Τμήματος ειδίκευσης Επιμελητών Κοινωνικής Πρόνοιας ή Νηπιοβρεφοκόμων των πρώην Τεχνικών Επαγγελματικών Λυκείων & Ενιαίων Πολυκλαδικών Λυκείων ή πτυχίο Προσχολικής Αγωγής Ημερήσιας Φροντίδας παιδιών με ειδικές ανάγκες Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) ή Προσχολικής Αγωγής Δραστηριοτήτων, Δημιουργίας και Έκφρασης Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ). Για τα δύο τελευταία απαιτείται βεβαίωση πιστοποίησης από τον ΟΕΕΚ.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Γ΄

ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΠΙΝΑΚΩΝ

Μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης, προβαίνει στον έλεγχο των αιτήσεων και στη σύνταξη των πινάκων Α και Β κατά ειδικότητα.

Για τη σύνταξη των πινάκων λαμβάνεται υπόψη το βασικό πτυχίο σπουδών στην ειδικότητα και στη συνέχεια τα ειδικά προσόντα.

Στον ΠΙΝΑΚΑ Α΄ εντάσσονται όσοι έχουν τα τυπικά προσόντα για διορισμό στην αντίστοιχη ειδικότητα και είναι άτομα με ειδικές ανάγκες σε ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67 %, η οποία δεν οφείλεται σε θέματα ψυχικής υγείας.

Στον ΠΙΝΑΚΑ Β΄ εντάσσονται όσοι έχουν τα τυπικά προσόντα για διορισμό στην αντίστοιχη ειδικότητα και δεν εμπίπτουν στις προϋποθέσεις του πίνακα Α΄.

Η σειρά κατάταξης των υποψηφίων γίνεται με τα παρακάτω μοριοδοτούμενα κριτήρια:

Για το Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό

α) Η κατοχή διδακτορικού τίτλου σπουδών στην ειδικότητα του κλάδου της προς πλήρωση θέσης ή στην ειδική αγωγή, έξι (6) μονάδες.

β) Η κατοχή διδακτορικού τίτλου σπουδών στις ανθρωπιστικές επιστήμες τέσσερις (4) μονάδες.

γ) Η κατοχή μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών, ενός τουλάχιστον ακαδημαϊκού έτους, στην ειδικότητα του κλάδου της προς πλήρωση θέσης ή στην ειδική αγωγή, τρεις (3) μονάδες.

δ) Η κατοχή μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στις ανθρωπιστικές επιστήμες, δύο (2) μονάδες.

Οι μεταπτυχιακοί τίτλοι σπουδών της αλλοδαπής γίνονται δεκτοί εφόσον έχουν αναγνωρισθεί από το ΔΙΚΑΤΣΑ ή τον ΔΟΑΤΑΠ.

Στις περιπτώσεις που υποψήφιος είναι κάτοχος διδακτορικού και μεταπτυχιακού τίτλου μοριοδοτείται ο ανώτερος τίτλος.

ε) Μετεκπαίδευση ενός τουλάχιστον έτους στις παιδαγωγικές επιστήμες σε Ίδρυμα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης , μία (1) μονάδα.

στ) Άλλα πτυχία ισότιμα, μία (1) μονάδα.

ζ) Ξένη γλώσσα σε επίπεδο Proficiency ή αντίστοιχος τίτλος άλλων ξένων γλωσσών μία (1) μονάδα.

η) Ξένη γλώσσα σε επίπεδο advanced 0,75 της μονάδας.

θ) Ξένη γλώσσα σε επίπεδο Lower ή αντίστοιχος τίτλος άλλων ξένων γλωσσών μισή (0,5) μονάδα.

ι) Δεύτερη ξένη γλώσσα σε επίπεδο Ρroficiency ή αντίστοιχος τίτλος άλλων ξένων γλωσσών μία (1) μονάδα.

ια) Δεύτερη ξένη γλώσσα σε επίπεδο advanced 0,75 της μονάδας.

ιβ) Δεύτερη ξένη γλώσσα σε επίπεδο Lower ή αντίστοιχος τίτλος άλλων ξένων γλωσσών μισή (0,5) μονάδα.

Στις ξένες γλώσσες μοριοδοτείται ο ανώτερος τίτλος.

ιγ) Προϋπηρεσία στο Δημόσιο (εκτός από αυτήν που έχει αποκτηθεί σε θέση αναπληρωτή ή ωρομισθίου σε ΣΜΕΑΕ, ΚΕΔΔΥ ή ΚΔΑΥ) ή στον Ιδιωτικό Τομέα σε αντικείμενο που έχει σχέση με άτομα με ειδικές ανάγκες, μετά την κτήση του βασικού τίτλου σπουδών, μισή (0,5) μονάδα για κάθε ένα εξάμηνο και μέχρι τρεις (3) μονάδες. Η προϋπηρεσία στον ιδιωτικό τομέα αποδεικνύεται με βεβαίωση του οικείου ασφαλιστικού φορέα και του φορέα που πραγματοποιήθηκε.

ιδ) Η προϋπηρεσία που αποκτήθηκε σε θέση αναπληρωτή ή ωρομισθίου ΕΕΠ σε ΣΜΕΑΕ, ΚΕΔΔΥ ή ΚΔΑΥ, υπολογίζεται στο σύνολό της και μοριοδοτείται με μισή (0,5) μονάδα ανά εξάμηνο.

Επισήμανση: Η συμμετοχή σε προγράμματα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας ανέργων κατ΄ αναλογία με τον ΑΣΕΠ, και η πρακτική άσκηση, δεν προσμετράται σαν προϋπηρεσία και δεν μοριοδοτείται.

ιε) Συγγραφικό έργο (επιστημονικά βιβλία, άρθρα δημοσιευμένα σε επιστημονικά περιοδικά, ή δημοσιευμένες εισηγήσεις σε πρακτικά συνεδρίων) από μηδέν (0) έως πέντε (5) μονάδες.

Για την αξιολόγηση του συγγραφικού έργου αρμόδια είναι τα ΠΥΣΕΕΠ.

ιστ) Οι υποψήφιοι που έχουν γονείς, τέκνα, συζύγους ή αδέλφια (δηλαδή συγγενείς 1ου ή 2ου βαθμού) με ειδικές ανάγκες ή αναπηρία σε ποσοστό τουλάχιστον 67%, δύο (2) μονάδες.

ιζ) Χρόνος κτήσης πτυχίου 0,3 της μονάδας για κάθε έτος και μέχρι τρεις (3) μονάδες.

ιη) Οι υποψήφιοι που είναι πολύτεκνοι τρεις (3) μονάδες. Η πολυτεκνική ιδιότητα αποδεικνύεται με πιστοποιητικό της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος.

ιθ) Οι υποψήφιοι που έχουν εντοπιότητα σε Δήμο της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης της πρώτης τους προτίμησης, δύο (2) μονάδες. Η εντοπιότητα αποδεικνύεται με πιστοποιητικό του Δήμου.

Ως χρόνος κτήσης πτυχίου θεωρείται:

i) για τους παιδοψυχίατρους ο χρόνος κτήσης της ειδικότητας,

ii) για τους ΠΕ 23 αποφοίτους ΦΠΨ πριν το 1993 και για τους ΠΕ 21 με πτυχίο παιδαγωγικού τμήματος και μεταπτυχιακό στη λογοθεραπεία ο χρόνος κτήσης του μεταπτυχιακού. Για τους ΠΕ 31, ο χρόνος κτήσης του μεταπτυχιακού ή της επιμόρφωσης

iii) για τους τίτλους των πανεπιστημίων της αλλοδαπής η ημερομηνία αναγνώρισης από το ΔΙΚΑΤΣΑ ή τον ΔΟΑΤΑΠ.

Δεν μοριοδοτείται ο μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών όταν μαζί με τον βασικό τίτλο σπουδών αποτελούν τυπικό προσόν διορισμού.

Στις περιπτώσεις ισοβαθμίας προηγούνται οι υποψήφιοι που είναι συγγενείς 1ου ή 2ου βαθμού ατόμων με ειδικές ανάγκες ή αναπηρία,σε ποσοστό τουλάχιστον 67% και αν δεν υπάρχουν, η σειρά καθορίζεται από το βαθμό του βασικού πτυχίου. Αν έχουν και ίδιο βαθμό πτυχίου γίνεται κλήρωση παρουσία των ενδιαφερομένων.

Για το Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό

Για την κατάταξη με τα ίδια προσόντα λαμβάνονται υπόψη τα παρακάτω μοριοδοτούμενα κριτήρια :

α) Ο βαθμός απολυτηρίου TEE , ΤΕΛ ή Ενιαίων Πολυκλαδικών Λυκείων μισή (0,5) μονάδα για κάθε βαθμό άνω του δεκαπέντε (15), ενώ για τo πτυχίο ή δίπλωμα ΙΕΚ μισή (0,5) μονάδα για κάθε βαθμό άνω του δώδεκα (12). Ο βαθμός πτυχίου ή διπλώματος των ΙΕΚ αναγράφεται στη βεβαίωση του ΟΕΕΚ.

β) Οι υποψήφιοι που είναι πολύτεκνοι τρεις (3) μονάδες. Η πολυτεκνική ιδιότητα αποδεικνύεται με πιστοποιητικό της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος.

γ) Οι υποψήφιοι που είναι συγγενείς 1ου βαθμού ατόμων με ειδικές ανάγκες ή αναπηρία σε ποσοστό τουλάχιστον 67%, τέσσερις (4) μονάδες.

δ) Οι υποψήφιοι που έχουν αδέλφια με ειδικές ανάγκες ή αναπηρία σε ποσοστό τουλάχιστον 67%, τρεις (3) μονάδες.

ε) Οι υποψήφιοι που έχουν εντοπιότητα σε Δήμο της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης της πρώτης τους προτίμησης, δύο (2) μονάδες. Η εντοπιότητα αποδεικνύεται με πιστοποιητικό του Δήμου.

στ) Προϋπηρεσία στο Δημόσιο (εκτός από αυτήν που έχει αποκτηθεί σε θέση αναπληρωτή σε ΣΜΕΑΕ) ή στον Ιδιωτικό τομέα και έχει σχέση με άτομα με ειδικές ανάγκες, μία (1) μονάδα για κάθε έτος και μέχρι πέντε ( 5 ) μονάδες. Η προϋπηρεσία στον ιδιωτικό τομέα αποδεικνύεται με βεβαίωση του οικείου ασφαλιστικού φορέα και του φορέα που πραγματοποιήθηκε.

ζ) Η προϋπηρεσία που έχει αποκτηθεί σε θέση αναπληρωτή ΕΒΠ σε ΣΜΕΑΕ, υπολογίζεται στο σύνολό της και μοριοδοτείται με μισή (0,5) μονάδα ανά εξάμηνο.

Οι πίνακες που καταρτίζονται από τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, αναρτώνται και στις οικείες Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Για την υποβολή από τους ενδιαφερομένους τυχόν ενστάσεων ορίζεται προθεσμία πέντε (5) εργάσιμων ημερών.

Οι ενστάσεις υποβάλλονται στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και εξετάζονται από τα οικεία ΠΥΣΕΕΠ. Μετά την εξέταση των ενστάσεων από τα ΠΥΣΕΕΠ, καταρτίζονται οριστικοί πίνακες, οι οποίοι κυρώνονται από τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης και ισχύουν μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους.

Καμία ένσταση δεν υποβάλλεται στην Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής του ΥΠ.Ε.Π.Θ..

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Δ΄

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ

1.Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας των μεταθέσεων, των διορισμών και των αποσπάσεων των μονίμων μελών ΕΕΠ και ΕΒΠ, οι Διευθυντές Εκπαίδευσης προσδιορίζουν με προσωπική τους ευθύνη τις λειτουργικές ανάγκες των ΣΜΕΑΕ αρμοδιότητάς τους, σε αναπληρωτές και ωρομισθίους των κλάδων ΕΕΠ και σε αναπληρωτές του κλάδου ΕΒΠ αφού:

α) εκτιμήσουν τις λειτουργικές ανάγκες των ΣΜΕΑΕ σύμφωνα με τον αριθμό των μαθητών και τις ιδιαιτερότητές τους και

β) προσδιορίσουν τις περιπτώσεις που μπορούν να καλυφθούν με συμπλήρωση ωραρίου.

Οι Προϊστάμενοι των ΚΕΔΔΥ επίσης με προσωπική τους ευθύνη προσδιορίζουν τις λειτουργικές ανάγκες των ΚΕΔΔΥ σε αναπληρωτές ή ωρομισθίους των κλάδων ΕΕΠ.

Οι πίνακες των λειτουργικών αναγκών των σχολικών μονάδων Ειδικής Αγωγής και των ΚΕΔΔΥ υποβάλλονται στον οικείο Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης.

2. Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης, με απόφασή του, ύστερα από πρόταση του ΠΥΣΕΕΠ προβαίνει στην πρόσληψη και τοποθέτηση των αναπληρωτών και ωρομισθίων σε ΣΜΕΑΕ ή ΚΕΔΔΥ.

Από κάθε κλάδο του πίνακα Α΄ προσλαμβάνονται αναπληρωτές ή ωρομίσθιοι σε ποσοστό 20% επί των προσλήψεων.

3. Oι υποψήφιοι για πρόσληψη καλούνται με οποιονδήποτε πρόσφορο τρόπο να αναλάβουν καθήκοντα σε τακτή από την πρόσκλησή τους ημερομηνία. Η τοποθέτηση γίνεται ύστερα από δήλωσή τους στα υπάρχοντα λειτουργικά κενά. Μετά την τοποθέτησή τους, διαβιβάζεται ο φάκελος στους Διευθυντές Εκπαίδευσης, στη δικαιοδοσία των οποίων ανήκει η σχολική μονάδα, ή στους Προϊσταμένους των ΚΕΔΔΥ, οι οποίοι φροντίζουν για τα υπηρεσιακά θέματα των προσληφθέντων (μισθοδοσία, άδειες, βεβαιώσεις προϋπηρεσίας κλπ).

4. Οι αναπληρωτές ΕΕΠ προσλαμβάνονται με το εισαγωγικό κλιμάκιο του κλάδου τους και αμείβονται όπως και οι εκπαιδευτικοί, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 3205/2003. Οι αναπληρωτές ΕΒΠ προσλαμβάνονται με το εισαγωγικό κλιμάκιο 17 της κατηγορίας ΔΕ.

Η αμοιβή των ωρομισθίων ΕΕΠ υπολογίζεται σύμφωνα με τις διατάξεις του προτελευταίου εδαφίου της παρ. 4 του άρθρου 23 του ν. 3699/2008.
Ωρομίσθιοι Ε.Β.Π. δεν προσλαμβάνονται.

Επισήμανση: Αν εξαντληθούν οι πίνακες της μιας Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης αναζητούνται αναπληρωτές από πίνακες άλλων Περιφερειακών Διευθύνσεων Εκπαίδευσης.

5. Οι υποψήφιοι που προσλαμβάνονται ως προσωρινοί αναπληρωτές και δεν προσέρχονται να αναλάβουν υπηρεσία ή παραιτούνται μετά την ανάληψη υπηρεσίας διαγράφονται από τον πίνακα για το διανυόμενο διδακτικό έτος. Οι ωρομίσθιοι μπορούν να δηλώσουν ότι δεν επιθυμούν να αναλάβουν υπηρεσία χωρίς κυρώσεις. Των κυρώσεων απαλλάσσονται όσοι προσλαμβάνονται μετά την 1η Μαρτίου κάθε διδακτικού έτους.

6. Οι αναπληρωτές και οι ωρομίσθιοι ΕΕΠ καθώς και οι αναπληρωτές ΕΒΠ προσλαμβάνονται με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, η οποία αρχίζει με την ανάληψη υπηρεσίας τους στην οικεία Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης και λύεται αυτοδίκαια.

Οι αναπληρωτές ΕΕΠ και ΕΒΠ απολύονται με τη λήξη του διδακτικού έτους της βαθμίδας που υπηρετούν.

Οι ωρομίσθιοι ΕΕΠ απολύονται με τη συμπλήρωση του χρονικού διαστήματος για το οποίο έχουν προσληφθεί ή με τη λήξη των μαθημάτων των σχολικών μονάδων στις οποίες τοποθετήθηκαν.

Οι αναπληρωτές και ωρομίσθιοι ΕΕΠ που τοποθετούνται σε ΚΕΔΔΥ απολύονται στις 30 Ιουνίου.

Όλοι οι παραπάνω απολύονται με απόφαση του οικείου Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης.

Μπορεί η σύμβαση να διακοπεί για σοβαρό και τεκμηριωμένο λόγο και πριν τη λήξη του διδακτικού έτους.

Επισημάνσεις :

α) Σύμφωνα με το Π.Δ. 1/2003 αρμόδιο Υπηρεσιακό Συμβούλιο για να κρίνει τη συνάφεια των μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών είναι το οικείο ΠΥΣΕΕΠ

β) Απαραίτητη προϋπόθεση πρόσληψης σε ΣΜΕΑΕ Κωφών και Βαρηκόων είναι η γνώση της νοηματικής γλώσσας και σε ΣΜΕΑΕ τυφλών και αμβλυώπων η γνώση της γραφής Braille, που πρέπει να αποδεικνύονται από σχετικά πιστοποιητικά.

Παρακαλούμε η εγκύκλιος αυτή να αναρτηθεί στους πίνακες ανακοινώσεων των Περιφερειακών Διευθύνσεων Εκπαίδευσης, των Διευθύνσεων και Γραφείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και των ΚΕΔΔΥ για την ενημέρωση των ενδιαφερομένων υποψηφίων.

Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ

ΑΝΔΡΕΑΣ Θ. ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟΣ

Εσωτερική διανομή:

1. Γραφείο Υπουργού

2. Γραφεία Υφυπουργών

3. Γραφείο Γεν. Γραμματέως

4. Γραφείο Ειδικού Γραμματέα

5. Γενική Δ/νση Σπουδών ΠΕ & ΔΕ
6. Δ/νση Ειδικής Αγωγής

ΑΙΤΗΣΗ - ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ

ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ή ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΥ Ε.Ε.Π. ΣΕ ΚΕΔΔΥ ΚΑΙ ΣΜΕΑΕ

(επέχει θέση Υπεύθυνης Δήλωσης του Ν. 1599/86)

Προς την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης ………………………………………………….

Αρ. Πρωτοκόλλου …………………

Ημερομηνία………………………….

ΟΝΟΜΑ ………………………………… ΟΝΟΜΑ ΠΑΤΕΡΑ ………………………..

ΕΠΩΝΥΜΟ ……………………………… ΟΝΟΜΑ ΜΗΤΕΡΑΣ ……………………….

Α.Φ.Μ. …………. ………………………. ΕΤΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ …………………….
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ … …………………………… ΠΟΛΗ……………………. Τ.Κ………. ΤΗΛΕΦΩΝΑ … …………………………….

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ : έγγαμος □ άγαμος □ αριθμός τέκνων □
ΒΑΣΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ…………………………… ……………………………… ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΤΗΣΗΣ……………… ΒΑΘΜΟΣ ΠΤΥΧΙΟΥ…………………………

ΚΛΑΔΟΣ …………………………………………………………………..

ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ή ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΣΕ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 67% □

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ

1. ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ □

α) Στην ειδικότητα □

β) Στην Ειδική Αγωγή □

γ) Στις ανθρωπιστικές επιστήμες □

Περιγραφή τίτλου ……………………………………………………………………………

2. ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ □

α) Στην ειδικότητα □

β) Στην Ειδική Αγωγή □

γ) Στις ανθρωπιστικές επιστήμες □

Περιγραφή τίτλου ……………………………………………………………………………

3. ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΝΟΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ □

4. ΑΛΛΑ ΙΣΟΤΙΜΑ ΠΤΥΧΙΑ □ ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΛΛΩΝ ΠΤΥΧΙΩΝ □

5. ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ □ ΑΡΙΘΜΟΣ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ □

α) επίπεδο PROFICIENCY ή αντίστοιχος τίτλος άλλης ξένης γλώσσας. Αριθμός τίτλων □

β) επίπεδο ADVANCE ή αντίστοιχος τίτλος άλλης ξένης γλώσσας. Αριθμός τίτλων □

γ) επίπεδο LOWER ή αντίστοιχος τίτλος άλλης ξένης γλώσσας. Αριθμός τίτλων □

6. ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΟ ΕΡΓΟ □

7. ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ή ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΣΕ ΑΜΕΑ :
…………….ΕΤΗ, ……………….ΜΗΝΕΣ, ……………ΗΜΕΡΕΣ.

8. ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ ΣΕ ΘΕΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ή ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΥ ΣΕ ΣΜΕΑΕ, ΚΕΔΔΥ ή ΚΔΑΥ:
…………….ΕΤΗ, ……………….ΜΗΝΕΣ, ……………ΗΜΕΡΕΣ.

9. ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΣ □ ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΕΚΝΩΝ □

10. ΣΥΓΓΕΝΗΣ 1ου ΒΑΘΜΟΥ ΑΜΕΑ ΣΕ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 67% □

α) γονέα □ β) τέκνου □ γ) συζύγου □

11. ΣΥΓΓΕΝΗΣ 2ου ΒΑΘΜΟΥ (ΑΔΕΛΦΟΣ) ΑΜΕΑ ΣΕ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 67% □

12. ΕΝΤΟΠΙΟΤΗΤΑ □
στο Δήμο………………… της Δ/νσης Α΄/θμιας ή Β΄/θμιας Εκπ/σης………………… (1η προτίμηση)

ΓΝΩΣΗ ΝΟΗΜΑΤΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ □ (για πρόσληψη σε ΣΜΕΑΕ Κωφών-Βαρηκόων)

ΓΝΩΣΗ ΓΡΑΦΗΣ BRAILLE □ (για πρόσληψη σε ΣΜΕΑΕ τυφλών & αμβλυώπων)

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΜΕ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΣ :

1. ………………………………………… 8. ………………………………….

2. ………………………………………… 9. ………………………………….. .

3. …………………………………… ….. 10.…………………………………….

4. …………………………………………. 11…………………………………….

5. …………………………………………. 12……………………………………

6. ………………………………………… 13…………………………………….

7. ………………………………………… 14…………………………………….

ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΩ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΕΠΙΚΥΡΩΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ :

1. …………………………………………………………………………………….

2. …………………………………………………………………………………….

3. …………………………………………………………………………………….

4. …………………………………………………………………………………….

5. …………………………………………………………………………………….

6. …………………………………………………………………………………….

7. …………………………………………………………………………………….

Δηλώνω υπεύθυνα και εν γνώσει των συνεπειών του άρθρου 8 του Ν. 1599/86:

Α. Ότι δεν διώκομαι ποινικά ή ότι δεν έχω καταδικαστεί για αδίκημα το οποίο αποτελεί, σύμφωνα με τον Υπαλληλικό Κώδικα, κώλυμα διορισμού στο Δημόσιο.

Β. Ότι κατά την ημερομηνία πρόσληψής μου θα προσκομίσω αντίγραφο Ποινικού Μητρώου και σε χρονικό διάστημα εντός μηνός από την πρόσληψή μου, Πιστοποιητικό Υγείας από Α/βάθμια Υγειονομική Επιτροπή, Κρατικό Νοσοκομείο ή Κέντρο Υγείας.

Γ. Ότι ανήκω στην ειδική κατηγορία υποψηφίων και θα προσκομίσω πιστοποιητικό από την Υγειονομική Επιτροπή (Η παρ. αφορά μόνο τους ανήκοντες στην ειδική κατηγορία των υποψηφίων Α.Μ.Ε.Α.)

Δ. Ότι γνωρίζω πώς, αν δεν αποδεχθώ την πρόσληψή μου εντός 2 εργάσιμων ημερών από την ειδοποίηση μου, θα διαγραφώ από τον πίνακα.

Ελέγχθηκε για την ακρίβεια των ανωτέρω

Ο ΑΙΤΩΝ/Η ΑΙΤΟΥΣΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ …………………………..

ΥΠΟΓΡΑΦΗ

ΑΙΤΗΣΗ - ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ

ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ Ε.Β.Π. ΣΕ ΣΜΕΑΕ

(επέχει θέση Υπεύθυνης Δήλωσης του Ν. 1599/86)

Προς την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης ………………………………………………….

Αρ. Πρωτοκόλλου …………………

Ημερομηνία………………………….

ΟΝΟΜΑ ………………………………… ΟΝΟΜΑ ΠΑΤΕΡΑ ………………………..

ΕΠΩΝΥΜΟ ……………………………… ΟΝΟΜΑ ΜΗΤΕΡΑΣ ……………………….

Α.Φ.Μ. …………. ………………………. ΕΤΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ …………………….
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ … …………………………… ΠΟΛΗ……………………. Τ.Κ………. ΤΗΛΕΦΩΝΑ … …………………………….

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ : έγγαμος □ άγαμος □ αριθμός τέκνων □

ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ή ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΣΕ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 67% □
ΒΑΣΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ…………………………… ……………………………… ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΤΗΣΗΣ ΤΙΤΛΟΥ ………………………..

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ

1. ΒΑΘΜΟΣ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟΥ ΤΕΕ, ΤΕΛ, ΕΠΛ ή ΠΤΥΧΙΟΥ ΙΕΚ ……………………………………

2. ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΣ □ ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΕΚΝΩΝ □

3. ΣΥΓΓΕΝΗΣ 1ου ΒΑΘΜΟΥ ΑΜΕΑ ΣΕ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 67% □

α) γονέα □ β) τέκνου □ γ) συζύγου □

4. ΣΥΓΓΕΝΗΣ 2ου ΒΑΘΜΟΥ (ΑΔΕΛΦΟΣ) ΑΜΕΑ ΣΕ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 67% □

5. ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ή ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΣΕ ΑΜΕΑ :
…………….ΕΤΗ, ……………….ΜΗΝΕΣ, ……………ΗΜΕΡΕΣ

6. ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ ΣΕ ΘΕΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΕΒΠ ΣΕ ΣΜΕΑΕ :
…………….ΕΤΗ, ……………….ΜΗΝΕΣ, ……………ΗΜΕΡΕΣ.

7. ΕΝΤΟΠΙΟΤΗΤΑ □
στο Δήμο …………… της Δ/νσης Α΄/θμιας ή Β΄/θμιας Εκπ/σης…………………… (1η προτίμηση)

8. ΓΝΩΣΗ ΝΟΗΜΑΤΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ □ (για πρόσληψη σε ΣΜΕΑΕ Κωφών-Βαρηκόων)

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΜΕ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΣ :

1. …………………………………………. 8. ……………………………………

2. …………………………………………. 9. ………………………………….. .

3. …………………………………… …… 10. ……………………………………

4. …………………………………………. 11…………………………………….

5. …………………………………………. 12…………………………………….

6. …………………………………………. 13…………………………………….

7. …………………………………………. 14…………………………………….

ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΩ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΕΠΙΚΥΡΩΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

1. …………………………………………………………………………………….

2. …………………………………………………………………………………….

3. …………………………………………………………………………………….

4. …………………………………………………………………………………….

5. …………………………………………………………………………………….

6. …………………………………………………………………………………….

7. …………………………………………………………………………………….

Δηλώνω υπεύθυνα και εν γνώσει των συνεπειών του άρθρου 8 του Ν. 1599/86:

Α. Ότι δεν διώκομαι ποινικά ή ότι δεν έχω καταδικαστεί για αδίκημα το οποίο αποτελεί, σύμφωνα με τον Υπαλληλικό Κώδικα, κώλυμα διορισμού στο Δημόσιο.

Β. Ότι κατά την ημερομηνία πρόσληψής μου θα προσκομίσω αντίγραφο Ποινικού Μητρώου και σε χρονικό διάστημα εντός μηνός από την πρόσληψή μου, Πιστοποιητικό Υγείας από Α/βάθμια Υγειονομική Επιτροπή, Κρατικό Νοσοκομείο ή Κέντρο Υγείας.

Γ. Ότι ανήκω στην ειδική κατηγορία υποψηφίων και θα προσκομίσω πιστοποιητικό από την Υγειονομική Επιτροπή (Η παρ. αφορά μόνο τους ανήκοντες στην ειδική κατηγορία των υποψηφίων Α.Μ.Ε.Α.)

Δ. Ότι γνωρίζω πώς, αν δεν αποδεχθώ την πρόσληψή μου εντός 2 εργάσιμων ημερών από την ειδοποίηση μου, θα διαγραφώ από τον πίνακα.

Ελέγχθηκε για την ακρίβεια των ανωτέρω

Ο ΑΙΤΩΝ/Η ΑΙΤΟΥΣΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ …………………………..

ΥΠΟΓΡΑΦΗ