Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2010

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΟΥ ΥΠΕΠΘ ΜΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 12/1/2010

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΟΝΕΩΝ-ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ
ΓΑΛΗΝΟΥ 108 ΔΡΑΜΑ ΤΚ 661 00 τηλ. 6977874009, 6980788184
Email : goneispma@gmail.com, http://goneispaidiwnmeanapiria.blogspot.com/



Προς: κα Παναγιωτοπούλου Ε Αρ. Πρωτ. 1/2010

Κοιν: Υπουργό Παιδείας κα Διαμαντοπούλου Α. 28/1/2010
Υφυπουργό Παιδείας κα Χριστοφιλοπούλου Ε.
Πρόεδρο Εσαμεα κο Βαρδακαστάνη Ι.


Θέμα: Απάντηση σε ενημερωτικό σημείωμα με αριθ. Πρωτ. 2057/Γ6.

Αξιότιμη Κυρία Παναγιωτοπούλου
Το ενημερωτικό σημείωμα με αριθμό πρωτοκόλλου 2057/Γ6, που λάβαμε από την Διεύθυνση της Ειδικής Αγωγής, μας αφήνει για μία ακόμη φορά έκπληκτους και αγανακτισμένους.
Ο κοινωνικός αποκλεισμός μας εν’ έτη 2010 συνεχίζεται. Βιώνουμε καθημερινά κοινωνική και εργασιακή ανισότητα δεδομένης της δυσκολίας που αντιμετωπίζουμε εξαιτίας των εξαρτημένων και δη αναπήρων παιδιών μας.
Υπερασπιζόμαστε την αξιοπρέπεια μας και κατά συνέπεια το δικαίωμα των παιδιών μας στη ζωή.
Στο συγκεκριμένο ενημερωτικό σημείωμα, αλλά ούτε και στο προηγούμενο με αριθμό πρωτόκολλου 154465/Γ6 δεν γίνεται επιμέρους αναφορά στην ύπαρξη μας.
Περιμένουμε λοιπόν σαφέστερες απαντήσεις με χρονοδιάγραμμα υλοποίησης από μία Κυβέρνηση που όταν ήταν αντιπολίτευση έκανε πέραν των δέκα ερωτήσεων στη Βουλή για την άρση της κατάφορης αδικίας που υφιστάμεθα, καθώς και την οριστική επίλυση του προβλήματος μας.

1. Θα υπάρξει επιτέλους ευνοϊκή ρύθμιση για μία κατηγορία ανθρώπων που αδικείται κατάφορα εδώ και χρόνια:
2. Είναι επιτέλους στις προθέσεις του Υπουργείου ο διορισμός των εκπαιδευτικών με αναπηρίες, καθώς και των γονέων παιδιών με αναπηρία άνω του 67%:




Με Εκτίμηση

Για το ΔΣ του Συλλόγου

ο Πρόεδρος η Γεν. Γραμματέας




Κουμουστιβίδης Κωνσταντίνος Πρασιάδου Σταυρούλα

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ & ΦΙΛΩΝ
ΤΟΥ 5ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ
ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΣΑΣ ΚΑΛΕΙ
ΣΤΗΝ ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ
ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 8 μ.μ. ΣΤΗΝ REMVI
KΑΝΑΡΗ 2 ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ

ΤΙΜΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ 15¤
(ποτό και μπουφές)

Τα έσοδα θα διατεθούν για τις εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών

Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2010

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΑΣΟΚ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΜΑΝΟΛΗ ΣΤΡΑΤΑΚΗ

Μαζί μπορούμε να χτίσουμε μια ανθρώπινη κοινωνία Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν.ΗρακλείουΜΑΝΟΛΗΣ ΣΟΦ. ΣΤΡΑΤΑΚΗΣ


Εκπαιδευτικοί με ανάπηρα παιδιά

Αριθμός πρωτ: 2808
Ημερομηνία κατάθεσης: 17/12/2009

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΘΕΜΑ: Εκπαιδευτικοί με ανάπηρα παιδιά.

Ως γνωστό, με το νόμο 3794/2009 άρθρο 39 παρ. 4, μπορούν οι εκπαιδευτικοί με ποσοστό αναπηρίας 67% και μετά από 12 μήνες τουλάχιστον πραγματικής προϋπηρεσίας να διορίζονται σε θέσεις εκπαιδευτικών, αρμοδιότητας του Υπουργείου Παιδείας.
Για την εφαρμογή του νόμου απαιτείται Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Παιδείας που θα καθορίζει τον αριθμό των διοριζόμενων εκπαιδευτικών ανα κλάδο και ειδικότητα, την έκδοση της οποίας ζητά και η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία.
Επειδή στην ίδια θέση, αλλά πολλές φορές και σε δυσμενέστερη, βρίσκονται εκπαιδευτικοί που μπορεί οι ίδιοι να μην είναι ανάπηροι αλλά να έχουν παιδιά που παρουσιάζουν αναπηρία πάνω από 67%, είναι αναγκαίο η ευαισθησία της πολιτείας να συμπεριλάβει και αυτούς.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ

Η κ. Υπουργός:
1) Αν προτίθεται να εντάξει στη ρύθμιση του νόμου ή σε άλλο νόμο και εκπαιδευτικούς που έχουν ανάπηρα παιδιά ώστε να αποκατασταθεί μια αδικία που υφίσταται σε βάρος τους αλλά και το πνεύμα αλληλεγγύης της πολιτείας να καλύπτει όλους τους αναξιοπαθούντες.
2) Πότε πρόκειται να εκδοθεί η προαναφερόμενη Κ.Υ.Α.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης

http://vo.pasok.gr/mstratakis/?p=5146#more-5146

Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 9/1/2010

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 8/1/2010 συνάντηση του ΔΣ του συλλόγου μας με τον Βουλευτή του Συνανσπισμού κύριο Κουράκη Τάσο. Η συνάντηση έλαβε χώρα στα γραφεία του Συνασπισμού της Θεσσαλονίκης. Παραδόθηκε υπόμνημα που περιείχε τις βασικές μας θέσεις και εξέθετε λεπτομερώς τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αδιόριστοι εκπαιδευτικοί γονείς παιδιών με αναπηρία. Εξηγήσαμε στον κύριο Κουράκη ότι εκ των πραγμάτων δεν μπορούμε να διεκδικήσουμε επί ίσοις όροις το αναφαίρετο δικαίωμά μας στην εργασία, δεδομένων των ανυπέρβλητων αναγκαιοτήτων και απαιτήσεων της κατάστασής μας και πως βιώνουμε έναν κοινωνικό αλλά και εργασιακό αποκλεισμό.
Ο κύριος Κουράκης πειστικέ από τα λόγια μας και συμφωνήθηκε να του παρέχουμε περισσότερη ενημέρωση ώστε να προωθήσει το θέμα μας.

Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 7/1/2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 7/1/2010
Πραγματοποιήθηκε τη Τρίτη 5/1/2010 συνάντηση του ΔΣ του συλλόγου μας με την Υφυπουργό Παιδείας κα Χριστοφιλοπούλου Εύα. Η συνάντηση έλαβε χώρα στο Υπουργείο Παιδείας παρουσία δύο συνεργατών της, της κυρίας Τσούπρα Ι. και του κύριου Μπαρούτα Δ.
Παραδόθηκε υπόμνημα που περιείχε τις βασικές μας θέσεις και εξέθετε λεπτομερώς τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αδιόριστοι εκπαιδευτικοί γονείς παιδιών με αναπηρία.
Η κυρία Υφυπουργός δεσμεύτηκε να εξετάσει τα αιτήματα μας .

Το απόγευμα της ίδιας μέρας έγινε συνάντηση στα γραφεία της ΕΣΑμΕΑ με τον Πρόεδρο της κύριο Βαρδακαστάνη Ι. Ενημερώθηκε για την συνάντηση μας με την Υφυπουργό και από την πλευρά μας του ζητήσαμε να συνεχίσει να συνδράμει την προσπάθεια μας για την επίτευξη των στόχων μας, όπως ο ίδιος πράττει αδιαλείπτως μέχρι σήμερα.