Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 29/1/2010



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 29/1/2010


Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 29/1/2010 συνάντηση του ΔΣ του συλλόγου μας με τον Γενικό Γραμματέα Του ΥΠΕΠΘ κ. Κουλαΐδη Βασίλειο, στο γραφείο του στο κτήριο του Υπουργείου. Παραδόθηκε υπόμνημα που περιείχε τις βασικές μας θέσεις και εξέθετε λεπτομερώς τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αδιόριστοι εκπαιδευτικοί γονείς παιδιών με αναπηρία. Ο κύριος Γενικός Γραμματέας από τη πλευρά του μας ανέλυσε τις προθέσεις της νέας ηγεσίας του Υπουργείου. Αναγνώρισε την ιδιαιτερότητα της κοινωνικής μας ομάδας και συμφωνήθηκε να συνεργαστούμε για να βρεθεί μια ευνοϊκή λύση στο εργασιακό μας πρόβλημα.

Πριν τη συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την σύμβουλο της Υφυπουργού Παιδείας κας Χριστοφιλοπούλου κα Ζηνέλη Πόπη. Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν εμάς ως εκπαιδευτικούς, αλλά και θέματα και προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά μας ως μαθητές των ειδικών σχολείων. Η κυρία Ζηνέλη συμφώνησε ότι έχουμε αδικηθεί ως σήμερα ως ειδική κατηγορία. Επισήμαινε επίσης πως σύντομα θα έχουμε αρκετές αλλαγές στην εκπαίδευση.

Το μεσημέρι της επόμενης μέρας, Παρασκευή 29/1/2010, δύο μέλη του συλλόγου μας συναντήθηκαν με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο. Αφού ενημερώθηκε για τις διεκδικήσεις του συλλόγου, του ζητήθηκε να συνδράμει την προσπάθεια μας για την επίτευξη των στόχων μας. Ο Μακαριώτατος έδειξε να γνωρίζει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τόσο τα άτομα με αναπηρίες όσο και οι οικογένειες τους και δεσμεύτηκε πως θα μεσολαβήσει ο ίδιος για να δοθεί μια οριστική λύση στον εργασιακό μας αποκλεισμό.

Εκφράζουμε και δημόσια τις ευχαριστίες μας στον Μακαριώτατο τόσο για την συνάντηση που είχαμε μαζί του όσο και για την βοήθεια που μας παρείχε


Με Εκτίμηση

Για το ΔΣ του Συλλόγου

ο Πρόεδρος η Γεν. Γραμματέας




Κουμουστιβίδης Κωνσταντίνος Πρασιάδου Σταυρούλα