Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

ΠΕΑΕ: Τι είπε η Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής του Υπ.Παιδείας για τους Πίνακες Αναπληρωτών του 2011-2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗ ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΤΙΣ 29/9/10

Την Τετάρτη, 29/9, πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Παιδείας συνάντηση της Π.Ε.Α.Ε. με τον διευθυντή της Ειδικής Αγωγή Γ. Αλεβίζο και την κ. Τζ. Παναγιωτοπούλου.
Από πλευράς μας τέθηκε ένα γενικό πλαίσιο συζήτησης και μια έντονη κριτική απέναντι στην ηγεσία του Υπουργείο Παιδείας, η οποία όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα έχει επιλέξει να συμπεριφέρεται στα ζητήματα ειδικής αγωγής –είτε αυτά αφορούν ζητήματα προσλήψεων εκπαιδευτικών είτε την ίδια τη λειτουργία των δομών της ειδικής αγωγής και του υποστηρικτού πλαισίου μαθητών και γονιών– με απίστευτη προχειρότητα και ανευθυνότητα. Δεν είναι δυνατόν η ειδική αγωγή στην πραγματικότητα να λειτουργεί πάντα ως ο προθάλαμος εφαρμογής αντιδραστικών αλλαγών στην εκπαίδευση σε βάρος τόσο των παιδιών όσο και των εκπαιδευτικών, δεν είναι δυνατόν το Υπουργείο Παιδείας να νομοθετεί μέσω εγκυκλίων και στην πραγματικότητα να δημιουργεί στη λειτουργία της ειδικής αγωγής ένα απίστευτο χάος.
Αρχικά, συζητήθηκε αναλυτικά το νέο πρόγραμμα «εξειδικευμένης υποστήριξης για ένταξη μαθητών με αναπηρία ή/και μαθησιακές δυσκολίες». Το πρόγραμμα αυτό, χρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ και με διάρκεια 2 χρόνια, περιλαμβάνει, όπως ενημερωθήκαμε, την επιμόρφωση των συναδέλφων τις 2 πρώτες βδομάδες μετά την πρόσληψή τους, εντός του ωραρίου εργασίας τους και όχι τα Σαββατοκύριακο και θα διεξαχθεί μέσω ΠΕΚ. Οι συνάδελφοι αυτοί θα προσληφθούν ως Αναπληρωτές Κανονικού Ωραρίου και με τα μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα που έχουν και στη γενική αγωγή. Τόσο, όμως, η προϋπηρεσία όσο και η βεβαίωση της επιμόρφωσης δε συνυπολογίζονται για την ειδική αγωγή. Ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη αποτελεί η δήλωση του κ. Αλεβίζου, μετά από επίμονες ερωτήσεις μας, ότι η προϋπηρεσία όλων των συναδέλφων που εργάζονται φέτος θα καταγραφεί και θα προστεθεί στους πίνακες αναπληρωτών και ωρομισθίων που θα δημοσιευτούν και για το σχολικό έτος 2011-2012, εξέλιξη ιδιαίτερα σημαντική δεδομένου ότι ο νέος νόμος όριζε το συνολικό κλείδωμα των πινάκων στις 30/6/10. Με αφορμή την κουβέντα για την επιμόρφωση και τα κριτήρια με το οποία καλούνται σήμερα οι εκπαιδευτικοί να εργαστούν στην ειδική αγωγή τέθηκε από πλευράς μας το θέμα των σεμιναρίων που αν και το Υπουργείο δήλωσε ότι καταργούνται ως προσόν διορισμού, δεν επεμβαίνει προκειμένου να πάψουν ιδιωτικοί φορείς να παρέχουν βεβαιώσεις και να απατούν συναδέλφους. Επιπλέον, θίξαμε την τρομερή και εσκεμμένη, κατά την άποψή μας, επιλογή τα σεμινάρια να «επιτρέπουν» να εργαζόμαστε ως αναπληρωτές ή ωρομίσθιοι, αλλά όχι ως μόνιμοι. Η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας δήλωσε ότι δεν μπορεί να επέμβει στην ιδιωτική πρωτοβουλία, ενώ παραδέχτηκε την παραπάνω διαπίστωση μας για τον τρόπο πρόσληψης. Στο αίτημά μας για ίδρυση δημόσιου φορέα που θα επιμορφώνει το σύνολο των εκπαιδευτικών της ειδικής αγωγής, χωρίς κόστος για τους εκπαιδευτικούς, πήραμε για άλλη μια φορά μια γενική απάντηση ¨καλό θα ήταν, αλλά…».
Ακολούθησε συζήτηση για τον διαγωνισμό ΑΣΕΠ ειδικής αγωγής. Εξαρχής δηλώσαμε την αντίθεσή μας στον συγκεκριμένο τρόπο πρόσληψης, τονίζοντας ότι στην ειδική αγωγή ακόμα περισσότερο δεν έχει νόημα η διεξαγωγή του συγκεκριμένου διαγωνισμού απόρριψης και όχι πρόσληψης, δεδομένου ότι οι συνάδελφοι ήδη δουλεύουν στα σχολεία αυτά ως αναπληρωτές, θα μπορούσαν να διοριστούν όλοι με βάση την προϋπηρεσία και το έτος λήψης πτυχίου, αφού η πραγματικότητα των κενών, ακόμα και αυτών που το ίδιο το Υπουργείο δηλώνει και αποδέχεται, αποδεικνύει ότι όχι μόνο δεν περισσεύουν εκπαιδευτικοί, αλλά δε φτάνουν και για να τα καλύψουν. Η απάντηση ότι ο διαγωνισμός αυτός αφορά μόνο τις ειδικότητες ΠΕ61 και ΠΕ71 και μάλιστα η δήλωσή ότι καθυστερεί γιατί ακόμα αναμένουν τον καθορισμό οργανικών θέσεων, απέδειξε ότι όταν το Υπουργείο δήλωνε ότι δε γίνονται μόνιμοι διορισμοί εξαιτίας του ότι δεν έχει γίνει ΑΣΕΠ ήταν ψέμα, αφού πρώτα ορίζονται οι οργανικές θέσεις και έπειτα καθορίζεται ο τρόπος πρόσληψης, ο οποίος δε σχετίζεται με αυτόν τον καθορισμό. Ιδιαίτερη σημασία αποτελεί το γεγονός ότι οι νέοι αυτοί διορισμοί δε θα προκύψουν από τον καθορισμό νέων οργανικών θέσεων, αλλά από τη μετατροπή υπαρχόντων, γεγονός που αποδεικνύει ότι δεν υπάρχει καμία πρόθεση για επιπλέον διορισμούς και κάλυψη πραγματικών αναγκών, αλλά για μια «μαθηματική πράξη» προκειμένου να τακτοποιηθεί ένα «πρόβλημα», χωρίς για άλλη μια φορά να υπάρχει σοβαρός σχεδιασμός για τα ίδια τα σχολεία και το καθεστώς εργασίας των εκπαιδευτικών. Οι δε συνάδελφοι που θα διοριστούν μέσω αυτού του ΑΣΕΠ απευθύνονται στις δομές τις πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, αλλά και στα ΕΕΕΕΚ.
Έντονη ήταν από πλευρά μας η επιμονή στη συζήτηση για τον ορισμό οργανικών θέσεων σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση και οι μαζικοί διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών και στα ειδικά σχολεία, μιας και η υπάρχουσα κατάσταση δείχνει ότι αυτά λειτουργούν κατά βάση και πολλές φορές μόνο με ελαστικά εργαζόμενους. Ο κ. Αλεβίζος δήλωσε ότι κάτι τέτοιο θα γίνει στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, χωρίς όμως να ορίζει το πότε και πώς αυτές θα οριστούν κ.ο.κ., κάνοντας στην πραγματικότητα απλά μια δήλωση προθέσεων χωρίς καμία δέσμευση. Στην ερώτηση για το αν θα διατηρηθούν οι υπάρχουσες δομές στην ειδική αγωγή ή υπάρχει πρόθεση για αλλαγές ήταν χαρακτηριστική η απάντηση ότι αυτή τη στιγμή άποψή τους είναι να λειτουργήσουν προγράμματα δοκιμαστικά, τα οποία θα αξιολογούνται διαρκώς, επιβεβαιώνοντας άλλη μια φορά το μαζικό πείραμα που γίνεται στην ειδική αγωγή, την πρόθεση να μην υπάρχουν χρηματοδοτήσεις από τον κρατικό προϋπολογισμό, αλλά από προγράμματα τα οποία έχουν περιοδικότητα και ημερομηνία λήξης, ενώ οι όροι που υπάρχουν για την εφαρμογή τους, αλλά και την εργασία των εκπαιδευτικών σε αυτά είναι ιδιαίτερα δυσμενείς και τελικά, οδηγούν τη λειτουργία της ειδικής αγωγής σε μια απίστευτη αστάθεια.
Επιμείναμε στην ανάγκη δημοσιοποίησης των κενών προτού γίνουν οι δηλώσεις πρόσληψης των εκπαιδευτικών, αλλά και στη σημασία να υπάρχει ενημέρωση σε όλους τους υπευθύνους που δηλώνουν κενά (διευθυντές, προϊστάμενους κοκ) να δηλώνονται αυτά με βάση τις πραγματικές ανάγκες και όχι με βάση το «ό,τι θέλω κάνω», που γίνεται μέχρι τώρα, ενώ ενημερωθήκαμε ότι στα μέσα της επόμενης βδομάδας θα υπάρξει νέα φάση προσλήψεων.
Τέλος, τέθηκε για άλλη μια φορά το πρόβλημα που δημιουργήθηκε στους συναδέλφους των τεχνικών ειδικοτήτων με τη νέα εγκύκλιο και το θέμα της ΑΣΠΑΙΤΕ. Οι εκπρόσωποι του Υπουργείου Παιδείας, αν και αναγνώριζαν τα προβλήματα με την ΑΣΠΑΙΤΕ (την έλλειψη θέσεων και τη μη επιμόρφωση των εκπαιδευτικών τεχνικών ειδικοτήτων που ήδη δουλεύουν στα σχολεία), αλλά και με τη μη ύπαρξη πίνακα μηδενικής προϋπηρεσίας (εξαιτίας του ότι δεν έβγαινε ο αλγόριθμος!) δήλωναν ότι δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς, ενώ ισχυρίστηκαν ότι ακολούθησαν την πεπατημένη της γενικής αγωγής. Αυτό φυσικά δεν ισχύει, αφού στη γενική αγωγή προκειμένου να προσμετρηθεί η ΑΣΠΑΙΤΕ ως προσόν για την κατάταξη στους πίνακες πρέπει κάποιος να έχει προϋπηρεσία. Ζητήσαμε από το Υπουργείο την άμεση αλλαγή της εγκυκλίου, καθώς και την παρέμβαση στην ΑΣΠΑΙΤΕ, αφού δεν είναι δυνατό να ζητείται ένα προσόν όταν αυτό δεν είναι δυνατό να το αποκτήσουν οι εκπαιδευτικοί εξαιτίας των ελάχιστων θέσεων που η ΑΣΠΑΙΤΕ προκηρύσσει. Επιπλέον, θίξαμε το θέμα ότι δεν είναι δυνατό να αντιμετωπίζεται συνολικά η πρόσληψη των εκπαιδευτικών στην ειδική αγωγή ως ένα copy paste της γενικής και μάλιστα με πρόχειρο τρόπο, νομοθετώντας με διοικητικές εγκυκλίους.
Εν κατακλείδι η χθεσινή συνάντηση αποτέλεσε για εμάς άλλη μια επιβεβαίωση για τα κακώς κείμενα και στην ειδική αγωγή. Το καθεστώς ελαστικής εργασία των εκπαιδευτικών σε αυτά τα σχολεία φαίνεται να διαιωνίζεται, αφού δεν υπήρξε καμία δέσμευση για μαζικούς μόνιμους διορισμούς, καμία πραγματική πρόθεση για τη λειτουργία βασικών δομών που μπορούν να απευθύνονται στο σύνολο των παιδιών με αναπηρία ή /και με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι η φράση «πρώτα ο μαθητής» είναι ένας επικίνδυνος βερμπαλισμός, ένα σύνθημα που αποκρύπτει τη διάλυση του δημόσιο σχολείου και των εργασιακών σχέσεων σε αυτό. Όπως το προηγούμενο χρονικό διάστημα έτσι και τώρα και στο μέλλον θα συνεχίσουμε με μαζικούς αγώνες, όλοι μαζί, εκπαιδευτικοί –μόνιμοι και αδιόριστοι– γονείς και μαθητές να απαιτούμε αυτά που μας ανήκουν.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
adioristoi.blogspot.com, panenadekp@gmail.com. 6994027752

Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Προσλήψεις Φιλολόγων, Μαθηματικών, Φυσικών, Χημικών, Βιολόγων και Γεωλόγων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης

Την πρόσληψη 46 Φιλολόγων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΕΑΕ), 40 Μαθηματικών ΕΑΕ, 7 Φυσικών ΕΑΕ, 3 Χημικών ΕΑΕ, 2 Βιολόγων ΕΑΕ και 1 Γεωλόγου ΕΑΕ, για το σχολικό έτος 2010-2011, ανακοίνωσε το υπ. Παιδείας , στο

πλαίσιο των Πράξεων «Πρόγραμμα εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης για ένταξη μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στους Άξονες Προτεραιότητας 1, 2 & 3 του Ε.Π. Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση».
Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν στις αντίστοιχες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης για ανάληψη υπηρεσίας από την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου έως και τη Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010.

Τα ονόματα εδώ :http://www.minedu.gov.gr/publications/docs/d_thmia_proslhpseissmea_web_20100929_100929.xls

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Η Ε.Σ.Α.μεΑ. στηρίζει την κινητοποίηση του Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 28.09.10


Η Ε.Σ.Α.μεΑ. στηρίζει την κινητοποίηση του Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών


Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία και σύσσωμο το εθνικό αναπηρικό κίνημα της χώρας στηρίζουν την κινητοποίηση που θα πραγματοποιήσει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Παραπληγικών την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010 και ώρα 11.00 στο Υπουργείο Οικονομίας.

Τα άτομα με αναπηρία της χώρας, οι φτωχότεροι των φτωχών Ελλήνων αντιδρούν και λένε ένα ηχηρό «όχι» στα σκληρά οικονομικά μέτρα της Κυβέρνησης που τους έχουν φέρει ένα βήμα πριν την εξαθλίωση.

Η Συνομοσπονδία καλεί όλα τα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους να δώσουν δυναμικό «παρών» στην κινητοποίηση, προκειμένου η κραυγή αγωνίας μας να αποτελέσει μοχλό πίεσης για την εκπόνηση ενός μακρόχρονου προγράμματος δημόσιων πολιτικών καταπολέμησης του κοινωνικού αποκλεισμού και της διακριτικής μεταχείρισης που υφίστανται τα άτομα με αναπηρία.

Όλοι στην κινητοποίηση των Πέμπτη 30.09.2010 στο Υπ. Οικονομίας!

Τα άτομα με αναπηρία δεν είναι πολίτες βʼ κατηγορίας! Προστατεύστε τα δικαιώματά μας εδώ και τώρα!

Παρακαλούμε για την κάλυψη.

ΔΟΕ: Προσλήψεις αναπληρωτών Ειδικής Αγωγής – ΑΔΙΚΙΕΣ

ΔΟΕ: Προσλήψεις αναπληρωτών Ειδικής Αγωγής – ΑΔΙΚΙΕΣ

28/09/2010 - 19:50




Αρ. Πρωτ.1295 Αθήνα 28/9/2010

Προς
1. Την Υπουργό Παιδείας
κ. Άννα Διαμαντοπούλου
2. Tην Υφυπουργό Παιδείας
κ. Εύη Χριστοφιλοπούλου
3. Το Γ.Γραμματέα του Υπ.Παιδείας
κ. Βασίλη Κουλαϊδή
ΚΟΙΝ: Συλλόγους Εκπ/κών Π.Ε.


Θέμα: Προσλήψεις αναπληρωτών Ειδικής Αγωγής

Κυρία Υπουργέ,

Κυρία Υφυπουργέ,

Κύριε Γεν. Γραμματέα,

Οι προσλήψεις αναπληρωτών δασκάλων Ειδικής Αγωγής που ανακοινώθηκαν πρόσφατα, δημιούργησαν κατάφορες αδικίες για τους συναδέλφους που δήλωσαν ότι διαθέτουν γνώσεις Braille και Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας.

Συγκεκριμένα: Οι λιγοστές θέσεις, για μαθητές με προβλήματα όρασης και ακοής, που δόθηκαν από το Υπουργείο, καλύφθηκαν αποκλειστικά από όσους ήταν στις πρώτες θέσεις του Ενιαίου Πίνακα και δήλωσαν γνώσεις Braille και Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας. Με τον τρόπο αυτό καταστρατηγήθηκε η σειρά προτίμησης περιοχών, όπως ρητά αναγράφεται στην Αίτηση - Δήλωση προτίμησής τους. Αντίθετα μετά την κάλυψη θέσεων Braille και Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας, η τοποθέτηση των υπόλοιπων υποψηφίων έγινε με τη σειρά προτίμησης περιοχών, ακόμη και αν πολλοί από αυτούς διαθέτουν πιστοποιημένα πτυχία των συγκεκριμένων αντικειμένων.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε ζητά την αποκατάσταση της αδικίας και την τοποθέτηση των αναπληρωτών δασκάλων ειδικής αγωγής, αποκλειστικά με βάση τη σειρά προτίμησης

Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

13 Σεπτεμβρίου 2010

13 Σεπτεμβρίου 2010, η πρώτη μέρα για όλους τους μαθητές, αλλά το κουδούνι δε χτύπησε σε όλα τα ειδικά σχολεία και σε όσα χτύπησε, το προσωπικό ήταν ελάχιστο.
Το Υπουργείο ανακοίνωσε αργά το βράδυ της Παρασκευής 10/09/2010 την Α΄ φάση της διαδικασίας πρόσληψης 1.118 αναπληρωτών εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης για την κάλυψη των λειτουργικών κενών σε δομές της Ειδικής Αγωγής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, για το σχολικό έτος 2010-2011. Την ίδια μέρα επίσης ανακοινώσε την απόσπαση 85 ανθρώπων Ειδικού Εκπαιδευτικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού σε ειδικά σχολεία καθώς και σε ΕΕΕΕΚ.
Το μόνο όμως που μπορούν να κάνουν οι δάσκαλοι των σχολείων που το κουδούνι τους χτύπησε, είναι απλώς η φύλαξη." 2 δάσκαλοι να φυλάξουν 30 παιδία...να μου λείπει…….είναι και επικίνδυνο’’ μου έγραψε μία μόνη μητέρα 2 παιδιών με αυτισμό και συνεχίζει ‘’δύο μόνιμους… ναι… κάθε χρονιά έτσι ξεκινάμε και μετά σταδιακά έρχονται οι αναπληρωτές……ούτε δικό μας κτίριο έχουμε………ούτε λεωφορείο της προκοπής……..ούτε εργοθεραπευτή…….πέρσι για πρώτη φορά μας ήρθε λογοθεραπευτής και συνήθως φυσιοθεραπευτής έρχεται αργά…….κατά τα Χριστούγεννα…….και που έρχεται δηλαδή………σπρώχνει κάνα καρότσι…….αφού χώρο για να κάνει την δουλεία του δεν έχει……..όπως και η λογοθεραπεύτρια φυσικά’’.
Αυτή ήταν και αυτή συνεχίζει να είναι η πραγματικότητα για τα παιδιά μας.
Σε λίγο το Υπουργείο θα αρχίσει τις αποσπάσεις υπεράριθμών της Γενικής Εκπαίδευσης για να καλύψει τις ανάγκες των ΣΜΕΑΕ, αφού από την παρούσα απόφαση δε δημιουργείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού, αδιαφορώντας αν αυτό είναι σύμφωνο με τις διατάξεις για το ποίος πρέπει και ξερει να διδάσκει στα ΣΜΕΑΕ. Και το έργο θα ολοκληρωθεί όταν οι Διευθυντές Εκπαίδευσης " λόγω των αυξημένων αναγκών στην ΕΑΕ, της ανεπάρκειας πιστώσεων για τις προσλήψεις είτε αναπληρωτών είτε ωρομισθίων και της μη έγκαιρης χορήγησης αυτών ‘’ θα προβούν στη διάθεση εκπαιδευτικών είτε μόνιμων είτε αναπληρωτών/ωρομισθίων που έχουν ήδη προσληφθεί από τους πινάκες γενικής εκπαίδευσης. Και εμείς, οι εκπαιδευτικοί γονείς παιδιών με αναπηρία θα περιμένουμε καρτερικά σαν μαριονέτες, στον πίνακα Β αναπληρωτών και ωρομισθίων της ειδικής αγωγής, πότε το Υπουργείο θα φιλοτιμηθεί να ρίξει τα λίγα ψίχουλα (πιστώσεις) στην Ειδική Αγωγή, για να μπορέσουμε και εμείς να εργαστούμε ως δάσκαλοι και καθηγητές στα σχολεία των παιδιών μας ( μιας και ο νόμος μας δίνει αυτό το δικαίωμα).
Και απορούμε μετά γιατί οι 90 από τους 150 εκπαιδευτικούς γονείς παιδιών με αναπηρία δεν μπόρεσαν να ‘’συμπληρώνουν τουλάχιστον δώδεκα μήνες πραγματικής προϋπηρεσίας προσωρινού αναπληρωτή ή ωρομίσθιου εκπαιδευτικού σε δημόσια σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αρμοδιότητας του Υπουργείου Παιδείας ΄΄ όπως αναφέρει η παράγραφος 10 του άρθρου 8 του Νόμου 3848/2010 και να μπουν στους πίνακες που ίσως τους διορίσουν στη μεταβατική περίοδο.
Κύριοι Αρμόδιοι, κάπου εδώ πρέπει να πάψει ο εμπαιγμός και η τακτική στρουθοκαμηλισμού προς εμάς και τα δίκαια αιτήματα μας. Είμαστε μια μικρή αλλά υπαρκτή κοινωνική ομάδα με τεράστιες δυσκολίες και ιερές αποστολές στη ζωή όπως οι συνάδελφοι μας πολύτεκνοι και εκπαιδευτικοί με αναπηρίες. Κάνετε λοιπόν πράξη τις εξαγγελίες δικαιοσύνης και ισότητας και δώστε και σε εμάς τους μόλις 150 γονείς, αυτό που δικαιούμαστε μα στερούμαστε άδικα εδώ και αρκετά χρόνια, την εργασία.

Αναπηρικό καροτσάκι

Παιδάκι 3 χρονών με τετραπληγία ζητάει να του χαρίσουν αναπηρικό καροτσάκι.
Πληροφορίες στα τηλέφωνα του συλλόγου.

Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

«Το κράτος αντιμετωπίζει την αναπηρία με… αναπηρία»

Απο την σελίδα www.alfavita.gr

Εκτός εκπαίδευσης οι τυφλοί

20/09/2010


«Το κράτος αντιμετωπίζει την αναπηρία με… αναπηρία»



Στις 13 Σεπτεμβρίου, η νέα σχολική χρονιά βρήκε τη Σχολή Τυφλών Θεσσαλονίκης κλειστή. Το ιστορικό αυτό ίδρυμα της συμπρωτεύουσας, που φιλοξενεί, εκπαιδεύει και στηρίζει άτομα με προβλήματα οράσεως από όλη την Ελλάδα, δε λειτούργησε λόγω μακροχρόνιων οικονομικών προβλημάτων.
Η συνεχής υποχρηματοδότηση της Σχολής Τυφλών οδήγησε στη δημιουργία ελλείμματος ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ και είχε ως αποτέλεσμα να μείνουν οι εργαζόμενοι της Σχολής απλήρωτοι πάνω από 8 μήνες. Στις 14 Σεπτεμβρίου, οι εργαζόμενοι, αλλά και γονείς και μαθητές, προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό τμήματος της Βασ. Όλγας για μία ώρα ως ένδειξη διαμαρτυρίας. Την ίδια ημέρα, το Υπουργείο Υγείας ξεκίνησε ενέργειες για την επαναλειτουργία του Ιδρύματος, όπως την καταβολή μέρους των οφειλόμενων χρημάτων αλλά και την ολοκλήρωση της διαδικασίας πιστοποίησης της Σχολής από το ίδιο το Υπουργείο. Παρόλα αυτά, οι εργαζόμενοι ισχυρίστηκαν εξοργισμένοι ότι δεν έλαβαν ποτέ τα χρήματα αυτά.
Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα της Ένωσης Τυφλών Βορείου Ελλάδος «Ο Λουδοβίκος Μπράιγ» κ. Νίκο Μουζακίτη, οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν μέχρι να βρεθεί μια οριστική λύση για τα οικονομικά προβλήματα του Ιδρύματος, καθώς τα μέτρα που έλαβε το Υπουργείο Υγείας ήταν μάλλον πρόχειρα.
Στην Αθήνα η κατάσταση δεν είναι καλύτερη, καθώς από τα 25 ειδικά σχολεία, 12 έχουν βάλει λουκέτο, ενώ όσα κατάφεραν να λειτουργήσουν αντιμετωπίζουν τεράστιες ελλείψεις. Στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ) στη Καλλιθέα πραγματοποιήθηκαν διαμαρτυρίες για τις απολύσεις δύο εργαζόμενων ψυχολόγων ζητώντας την επαναπρόσληψη τους, την άμεση επιχορήγηση του κέντρου για εξόφληση των οφειλών του και την αναβάθμιση του. Το κέντρο θα βρισκόταν στην ίδια κατάσταση αν δεν είχε συνεχείς κινητοποιήσεις, αφού αντιμετωπίζει προβλήματα όπως ελλείψεις χώρου για στέγαση και μαθημάτων, ενώ πολλές υπηρεσίες του υπολειτουργούν και οι θέσεις των εκπαιδευτικών μειώνονται κάθε χρόνο.
Στη Πτολεμαΐδα δε θα λειτουργήσουν φέτος το ειδικό σχολείο και το νηπιαγωγείο λόγω έλλειψης καθηγητών αλλά και απαραίτητων κτιριακών υποδομών, ενώ το Ειδικό Σχολείο Ορεστιάδας παρότι λειτούργησε και αυτή τη σχολική χρονιά, αντιμετωπίζει προβλήματα καθώς στεγάζεται σε ακατάλληλο κτίριο.
Υπό αυτές τις συνθήκες, ελάχιστοι τυφλοί καταφέρνουν να εκπαιδεύονται κατάλληλα και να αποκαθίστανται επαγγελματικά στη συνέχεια. Εξαιτίας των συνεχών υποχρηματοδοτήσεων δεν αναπτύσσονται επαρκώς στοιχεία του ρόλου των ιδρυμάτων και μειώνεται σημαντικά το έργο τους. Παρόλο που, από το 1977, οι τυφλοί με αγώνες είχαν καταφέρει να διεκδικήσουν την ευαισθητοποίηση των πολιτών σχετικά με τα αδιέξοδα της καθημερινής τους διαβίωσης την άρση της περιθωριοποίησης, της κακοδιαχείρισης των σχολών τυφλών, εν έτη 2010 οι Σχολές Τυφλών κλείνουν, πλήττοντας σε μεγάλο βαθμό την ίδια την Πρόνοια. Οι εργαζόμενοι μαζί με τους γονείς με τους μαθητές είναι αποφασισμένοι να διεκδικήσουν για μία ακόμη φορά τα αυτονόητα. «Δε θα προδώσουμε τους αγώνες των τυφλών» δηλώνει η Γενική Γραμματέας του Συλλόγου Εργαζομένων του ΚΕΑΤ κ. Ελένη Μηλιαρονικολάκη, λέγοντας πως μέσα από τους αγώνες θα έρθει η δικαίωση του έργου των σχολών αυτών.

Μαίρη Φωτεινού

Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

Παραιτήθηκε ο Αντώνης Σκορδίλης από την Eλευθεροτυπία

Παραιτήθηκε ο δημοσιογράφος Αντώνης Σκορδίλης από την εφημερίδα Eλευθεροτυπία.
Ο κύριος Σκορδίλης ήταν ο δημιουργός της στήλης «επί ίσοις όροις» που υπήρχε και ψηφιακά στο http://www.enet.gr/?i=news.el.epi-isois-orois. Πολλές φορές είχε αναρτήσει επιστολές μας. Τα κείμενα του από εδώ και στο εξής θα βρίσκονται στο http://truerespect.com.cy

Στην επιστολή του αναφέρει τα εξής:

“ΟΤΑΝ ΕΠΕΛΑΥΝΟΥΝ ΟΙ ΑΠΑΙΔΕΥΤΟΙ, ΜΟΝΗ – ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΕΣΤΩ – ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ
Για τα θέματα ειδικής αγωγής/εκπαίδευσης δημοσιογραφώ περισσότερα από δέκα χρόνια. Αν μη τι άλλο γνωρίζω πρόσωπα και πράγματα απ’ τον συγκεκριμένο χώρο, έχω έρθει σε επαφή ή έχω συνεργαστεί με τους περισσότερους ανθρώπους που ασκούν υπεύθυνους ρόλους.

Αντιλαμβάνεστε λοιπόν την έκπληξή μου όταν το Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου πληροφορήθηκα τηλεφωνικώς από φίλους εκπαιδευτικούς στην ειδική αγωγή/εκπαίδευση, ότι η Ελευθεροτυπία φιλοξενεί στην έντυπη έκδοσή της σχετικό πολυσέλιδο αφιέρωμα. Παίρνοντας στα χέρια μου την εφημερίδα μερικά λεπτά αργότερα, η έκπληξή μου διπλασιάστηκε όταν διαπίστωσα ότι το αφιέρωμα στο μεγαλύτερο μέρος του ήταν συνεχείς επαναλήψεις χιλιογραμμένων και χιλιοειπωμένων στοιχείων, αν όχι μιά επιμελημένη συρραφή από προηγούμενα δημοσιεύματα στην έντυπη και – κύρια – ηλεκτρονική έκδοση της Ελευθεροτυπίας.

Ο τριπλασιασμός της έκπληξης μου, όμως, είχε να κάνει με μιά τόσο κραυγαλέα λεπτομέρεια πρόχειρης δημοσιογραφίας περιεχόμενη στο δημοσίευμα που θα μπορούσε να προκαλέσει ακόμα και “πονηρές” ερμηνείες περί παραπλανητικής δημοσιογραφίας. Ο διευθυντής της διεύθυνσης ειδικής αγωγής του υπουργείου παιδείας παρουσιαζόταν ως ένας απλός δάσκαλος που κρίνει τις ασκούμενες πολιτικές ειδικής αγωγής, χωρίς να αναφέρεται ο διευθυντικός/πολιτικός του ρόλος. Προφανώς, οι κρίσεις του υπεύθυνου για την προώθηση της σημερινής πολιτικής του υπουργείου παιδείας κατακεραύνωναν τις πολιτικές της προηγούμενης κυβέρνησης, πλην όμως ο αδαής περί θεμάτων και προσώπων ειδικής αγωγής αναγνώστης “ενημερωνόταν” – υποτίθεται – για τις θέσεις ενός απλού και αντικειμενικού δασκάλου, από τους χιλιάδες που “πονούν” αποκλειστικά και μόνο για το μέλλον των παιδιών με αναπηρία και/ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Οσοι παρακολουθούν την σελίδα ΕΠΙ ΙΣΟΙΣ ΟΡΟΙΣ, προφανώς αντιλαμβάνονται ότι παρά τα όποια λάθη και παραλείψεις της, αυτού του είδους και ποιότητας “ενημέρωση” δεν “παράγει”. Προφανώς, τούτο έχει να κάνει σε σημαντικό βαθμό και με τον υψηλό επαγγελματισμό που διακρίνει τους υπευθύνους της ηλεκτρονικής έκδοσης της Ελευθεροτυπίας, οι οποίοι από την πρώτη στιγμή ύπαρξης της σελίδας (Νοέμβριος 2009) επένδυσαν με πεποίθηση στην αξιοπιστία και εγκυρότητα της ενημέρωσης και αυτούς που διαθέτουν στοιχειώδη εχέγγυα να την διασφαλίσουν. Η επαγγελματική επάρκεια – δυστυχώς – μοιάζει πλέον να απουσιάζει παντελώς από τους υπευθύνους του έντυπου φύλλου, πιθανώς λόγω του κλίματος ανασφάλειας που είναι έκδηλο στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία ή για όποιον άλλο λόγο αδυνατώ να κατανοήσω. Ομως, το “μαγαζί” είναι ενιαίο, ως τέτοιο απευθύνεται στους αναγνώστες και διεκδικεί την μεγαλύτερη δυνατή εμβέλεια και επιρροή. Συνεπώς, είναι μονόδρομος πλέον για μένα, πέραν της αυτονόητης παύσης κάθε συνεργασίας με την έντυπη Ελευθεροτυπία να διακόψω με λύπη μου και την συνεργασία με την καθ’ όλα αξιόλογη και αξιοπρεπή ηλεκτρονική. Είναι αδύνατο να συνεχίσω να αρθρογραφώ στην ηλεκτρονική έκδοση μιάς εφημερίδας, όταν τα σημαίνοντα και οι κατευθύνσεις της δημοσιογραφίας μου υπονομεύονται από την πολιτική επί των ιδίων θεμάτων της έντυπης έκδοσης. Ζήτημα αξιοπρέπειας.

Εχω αιτηθεί με ηλεκτρονικό μου μήνυμα στον έχοντα την ευθύνη της ηλεκτρονικής Ελευθεροτυπίας, όπως η στήλη ΕΠΙ ΙΣΟΙΣ ΟΡΟΙΣ την οποία αποκλειστικά επιμελούμαι, διακοπεί οριστικά από τις 15 Σεπτεμβρίου. Την συγκεκριμένη ημερομηνία λοιπόν θα κλείσει οριστικά η αυλαία της ηλεκτρονικής σελίδας που μέσα στο τελευταίο δεκάμηνο έχει φιλοξενήσει 400 και πλέον δημοσιεύματα σχετικά με την υποστήριξη των δικαιωμάτων των ανθρώπων με αναπηρία. Οι δεσμοί και οι φιλίες τόσων χρόνων, προφανώς όχι απλώς δεν χάνονται αλλά – αντίθετα – μέσα από τις δύσκολες των καιρών συγκυρίες δυναμώνουν. Οι αγώνες για την εδραίωση στην κοινωνική ατζέντα των θεμάτων αναπηρίας με όρους ισοτιμίας, είναι μπροστά όχι πίσω μας.

Ενημερώνω τους φίλους για την παραίτησή μου όχι από … μεγαλομανία, αλλά επί της ουσίας γιατί θέλω να ξέρουν τους λόγους της. Δεν παραιτούμαι επειδή το επιθυμώ αλλά επειδή με εξώθησαν.

Επειδή κατά την ταπεινή προσωπική μου άποψη, η έλλειψη σεβασμού απέναντι στην όποια τριβή και ενασχόλησή μου από πλευράς της εφημερίδας Ελευθεροτυπία που αποδεικνύεται από την αγνόησή μου στην δημιουργία αφιερώματος/φακέλου για την ειδική αγωγή, μεταφράζεται σε έλλειψη σεβασμού απέναντι σε αυτά καθεαυτά τα θέματα αναπηρίας. Για την κατοχύρωση αυτού του σεβασμού με τις όποιες μικρές μου δυνάμεις επί χρόνια αγωνίστηκα. Τώρα που πλέον ο σεβασμός στην εμπειρία και την γνώση αποτελεί παρελθόν και το νεόκοπο είδος δημοσιογράφου που αρθρογραφεί “επί παντός επιστητού” προς μείωσιν του δημοσιογραφικού κόστους εργασίας (στην περίπτωσή μου αμελητέο, ουδέποτε βιοποριζόμουν από την συνεργασία μου με την “έγκριτη” Ελευθεροτυπία) και ευρύτερα της δημοσιογραφικής τιμής επελαύνει και στα “δύσκολα” θέματα αναπηρίας και ευρύτερα κοινωνικών δικαιωμάτων, η αποχώρηση είναι η μοναδική αξιοπρεπής λύση.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΚΟΡΔΙΛΗΣ, 5 Σεπτεμβρίου 2010


Όλο το κείμενο απο το πολυσέλιδο αφιέρωμα της Ελευθεροτυπίας στις 4 Σεπτεμβρίου 2010 μπορείτε να το διαβάσετε εδώ http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=04/09/2010&id=199501

Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

Οι Αμω γύρισαν την πλάτη στο Υπουργείο Παιδείας: 1 στους 3 δεν παρουσιάστηκαν!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ


Οι Αμω γύρισαν την πλάτη στο Υπουργείο Παιδείας: 1 στους 3 δεν παρουσιάστηκαν!


Ανακοίνωση του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας Π.Ε.



17.09.2010 Σύμφωνα με πληροφορίες των Τοπικών Επιτροπών της Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας Π.Ε. και σύμφωνα με δεκάδες ανταποκρίσεις των συναδέλφων ΠΕ07 που κλήθηκαν, περισσότεροι από 150 Αναπληρωτές Μειωμένου Ωραρίου Γαλλικής και Γερμανικής δεν παρουσιάστηκαν στις Δ/νσεις Α/θμιας Εκπ/σης διότι οι περιοχές τοποθέτησης ήταν πολύ μακριά από τον τόπο διαμονής τους και το κόστος διαβίωσης ήταν μεγαλύτερο από αυτό που μπορούσαν να καλύψουν. Έτσι, η σπουδή του Υπουργείου Παιδείας να καλύψει τα 800 12/θέσια Δημοτικά Σχολεία με Αναμορφωμένο Πρόγραμμα έκανε άνω-κάτω τον Πίνακα Αναπληρωτών προκαλώντας μεγάλη ανησυχία και καχυποψία στους εκπαιδευτικούς και άφησε τα υπόλοιπα 2.500 Δημοτικά Σχολεία χωρίς Δεύτερη Ξένη Γλώσσα, ενώ η Υπουργός Παιδείας, κ. Διαμαντοπούλου δηλώνει πως … η σχολική χρονιά έχει αρχίσει!



www.deutsch.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕ ΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Ας δούμε τι είπε και η άλλη πλευρά για την συνάντηση.


ΠΕΑΕ - Συντονιστικό ωρομισθίων: Τι είπε η υπ. Παιδείας για τους αδιόριστους εκπ/κούς, το διαγωνισμό ΑΣΕΠ, τα ολοήμερα, την αποπληρωμή των δεδουλευμένων, τα κενά, την ειδική αγωγή

18/09/2010 - 10:19


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕ ΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ



Στο αδιέξοδο η συνάντηση, στον αγώνα η απάντηση




Αν και για μεγάλο χρονικό διάστημα η Υπουργός Παιδείας επέλεγε να μην αναγνωρίζει την ύπαρξη των αδιόριστων εκπαιδευτικών, την Παρασκευή, 17/9, μετά από πρόσκλησή της, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την Π.Ε.Α.Ε. και το Συντονιστικό Ωρομίσθιων Εκπαιδευτικών. Το κλίμα στο οποίο θέλησε η Υπουργός να κάνει συζήτηση φάνηκε εξαρχής τόσο με τη συνεχή αμφισβήτηση του όρου αδιόριστος εκπαιδευτικός όσο και με τον ορισμό ατζέντας συζήτησης μόνο για τα απλήρωτα δεδουλευμένα και τον αριθμό διορισμών. Ακριβώς, όμως, επειδή οι αδιόριστοι εκπαιδευτικοί είμαστε οι άνθρωποι εκείνοι που βιώνουν, κατανοούν και γνωρίζουν τη λύση στα πραγματικά προβλήματα του δημόσιου σχολείου αποδείξαμε στην Υπουργό και το ότι υπάρχουμε και το ότι δεν είμαστε ένας κλάδος που τον αφορά το επιμέρους και το συντεχνιακό του συμφέρον, αλλά συνολικά το δημόσιο σχολείο του οποίου το μέλλον κρίνεται και από τους δικούς μας όρους εργασίας. Πέρα από τις χωρίς κόστος δεσμεύσεις και τα πολλά «θα» η Υπουργός Παιδείας, καθώς και ο κ. Κουλαϊδής και ο κ. Κοντογιάννης που ήταν παρόντες, απέδειξαν για άλλη μια φορά την ανευθυνότητα και την εσκεμμένη, κατά την άποψή μας, προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζουν το δημόσιο σχολείο. Πιο συγκεκριμένα:



ð Αδιόριστοι εκπαιδευτικοί οριστήκαν από πλευράς μας όλοι εκείνοι οι συνάδελφοι που δεν είναι μόνιμοι στο δημόσιο σχολείο, που βλέπουν την εργασιακή τους προοπτική σε αυτό, έχουν Π.Ε. και καλούνται από τους νόμους που το ίδιο το Υπουργείο Παιδείας ορίζει να κάνουν τα χαρτιά τους για πρόσληψη στο δημόσιο σχολείο. Για εμάς δεν υπάρχει διαχωρισμός συναδέλφων με βάση το αν έχουν προϋπηρεσία ή όχι, ούτε και με βάση το πώς το Υπουργείο ορίζει την παιδαγωγική επάρκεια, αλλά με τα πτυχία μας και τα εργασιακά δικαιώματα που αυτά μας εξασφαλίζουν.



ð Αναγνώριση του δικαιώματος διορισμού των συναδέλφων που ήταν διοριστέοι το σχολικό έτος 2010-2011 και δεν προσλήφθηκαν: στο αίτημά μας για διορισμό όλων των συναδέλφων μέσα στη χρονιά η Υπουργός δεσμεύτηκε ότι οι διοριστέοι όλων των κατηγοριών θα απορροφηθούν μέχρι το σχολικό έτος 2011-2012 με την εξαίρεση της κατηγορίας που εντάσσεται στη ρύθμιση για τους 30μηνες προϋπηρεσίας, η οποία και θα απορροφηθεί μέχρι το 2015. Ξεκάθαρο ήταν το γεγονός ότι δεν υπάρχει πρόθεση για επιπλέον διορισμούς μέσα σε αυτή τη διετία.



ð Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: η Υπουργός δήλωσε ότι πρόθεση του Υπουργείου είναι να διεξαχθεί διαγωνισμός ΑΣΕΠ το 2012, χωρίς βέβαια προκήρυξη θέσεων και αφού, όμως, προηγηθούν ριζικές αλλαγές κυρίως σε σχέση με την ύλη για την οποία και αποδέχτηκε ότι είναι υπέρογκη. Ζητήθηκε από την πλευρά μας οι αλλαγές αυτές να μη γίνουν αιφνιδιαστικά εξαιτίας της ετεροχρονισμένης δημοσιοποίησής τους και η Υπουργός δήλωσε ότι θα είναι γνωστές τουλάχιστον ένα χρόνο πριν διεξαχθεί ο διαγωνισμός. Είναι, όμως, αξιοσημείωτη η δήλωση άγνοιας από πλευράς των εκπροσώπων του Υπουργείου για τα κακώς κείμενα του διαγωνισμού (θέματα με προβληματικές διατυπώσεις και εκτός ύλης, διαρροή ύλης και θεμάτων, αδιόρθωτα γραπτά κοκ). Μόνο κυνική μπορεί να χαρακτηριστεί η παραδοχή του κ. Κοντογιάννη ότι όλα αυτά ξεκινάν από τα φροντιστήρια, αφού το Υπουργείο γνωρίζει ότι τα φροντιστήρια είναι παράνομα και δεν κάνει τίποτα για αυτό, όταν ήδη κυκλοφορούν δημόσια οι διαφημίσεις τους. Επιπλέον, ειπώθηκε από πλευράς Υπουργείου η πρόθεση για διαγωνισμό ξεχωριστό ανά βαθμίδα, πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια, γεγονός που σημαίνει ότι πολλές ειδικότητες που απασχολούνται και στις δύο βαθμίδες θα είναι αναγκασμένες να δώσουν παραπάνω από έναν διαγωνισμό τη φορά…



ð Κάλυψη κενών με αναπληρωτές πλήρους και μειωμένου ωραρίου: καταγγείλαμε την αθρόα πρόσληψη ελαστικά εργαζόμενων εκπαιδευτικών, όταν το δημόσιο σχολείο έχει μεγάλη ανάγκη από μόνιμους διορισμούς, ενώ με κάθε τρόπο υπερτονίσαμε τόσο τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας που ορίζει ο νόμος για τους Α.Μ.Ω. και για τους Α.Κ.Ω. τόσο ως προς τις οικονομικές απολαβές και την ασφάλιση όσο και ως προς τον υπολογισμό της προϋπηρεσίας. Ζητήσαμε δε τη δημοσιοποίηση όλων των κενών προτού κάνουμε δηλώσεις. Παρόλο που αρχικά η Υπουργός Παιδείας προσπάθησε να παρουσιάσει τις χιλιάδες προσλήψεις αυτές ως κάλυψη έκτακτων κενών σε διάφορες αποστροφές του λόγου της είπε ότι η έλλειψη κονδυλίων είναι αυτή που ορίζει τη μη πρόσληψη μόνιμων εκπαιδευτικών. Αμφισβητήθηκε η οποιαδήποτε πρόσληψη αναπληρωτών μειωμένου ωραρίου και όταν τέθηκε το πιο τρανταχτό παράδειγμα των συναδέλφων γαλλικής και γερμανικής φιλολογίας, η απάντησή ήταν ότι τους δεσμεύουν οι όροι χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ. Και επειδή ακριβώς αντιμετωπίζουν με έναν τελείως τεχνοκρατικό τρόπο και όχι με ουσία την επιβίωση και διαβίωση του κάθε συναδέλφου αποκλείστηκε το ενδεχόμενο οι συνάδελφοι αυτοί να γίνουν αναπληρωτές πλήρους ωραρίου ακόμα κι αν προκύψουν κενά επειδή το ΕΣΠΑ ορίζει 12ωρη απασχόληση!!!! Όταν ρωτήσαμε πώς θα συνεχιστεί η διδασκαλία της δεύτερης γλώσσας στο σχολείο την επόμενη χρονιά που η χρηματοδότηση από το συγκεκριμένο πρόγραμμα λήγει, η Υπουργός δήλωσε ότι μπορεί και να μη συνεχιστεί και δεν μπορεί να δεσμευτεί. Στο ερώτημά μας πώς θα πληρώνονται οι Α.Μ.Ω., ποια τα καθήκοντά τους και πώς θα υπολογίζονται τα ένσημα η Υπουργός απάντησε ότι μισθός και καθήκοντα θα ορίζονται με βάση τις ώρες εργασίας διά 21 (δευτεροβάθμια) ή 24 ( πρωτοβάθμια), ενώ δήλωσε άγνοια για τον τρόπο υπολογισμού των ενσήμων και δεσμεύτηκε να απαντήσει στο μέλλον μετά τη γνωμοδότηση του εργατολόγου του Υπουργείου. Η διευκρινιστική εγκύκλιος για την οποία είχε δεσμευτεί τόσο ο κ. Πανάρετος τον Ιούλιο όσο και η κ. Χριστοφιλοπούλου στις 26/8 φάνηκε να είναι άγνωστη στην κ. Διαμαντοπούλου, η οποία και μας είπε ότι η έκδοσή της αποτελεί ευθύνη της υφυπουργού. Καταγγείλαμε τη μη ανακοίνωση των ωρών που ανατίθενται σε κάθε συνάδελφο Α.Μ.Ω προτού αναλάβει προϋπηρεσία, κάτι που ακόμα και ο κ. Κουλαϊδής δε γνώριζε. Διασφαλίστηκε η δυνατότητα ένας αναπληρωτής μειωμένου ωραρίου να μπορεί να γίνει αναπληρωτής κανονικού ωραρίου, όμως, η ευθύνη αυτού αφορά τους διευθυντές των διευθύνσεων εκπαίδευσης, χωρίς να ορίζονται σαφή, άρα και διάφανα κριτήρια ενώ σε καμία περίπτωση δεν ορίστηκε ο μέγιστος αριθμός σχολείων στον οποίο θα υποχρεώνεται να πάει ο συνάδελφος ούτε καν η απόσταση. Είναι χαρακτηριστική η δήλωση του κ. Κουλαϊδή ότι θα σκεφτούμε τις λύσεις, αφού δημιουργηθούν τα προβλήματα!!!! Σχετικά δε με τους όρους διασφάλισης της διαφάνειας στους όρους που εξελίσσονται οι Α.Μ.Ω. σε Α.Κ.Ω. όχι μόνο δεν υπήρξε κάποια πρόταση, αλλά η απάντηση ήταν ότι δεν μπορεί να γίνει κάτι. Για τη δεύτερη φάση πρόσληψης αναπληρωτών ειπώθηκε ότι αυτή θα γίνει στο τέλος της εβδομάδας, αλλά ακόμα δεν γνωρίζουν τον αριθμό και τις ειδικότητες, αφού δε γνωρίζει τα κενά! Είπαν ξανά ότι πρόθεσή τους είναι να πάρουν μόνο ακω αλλά παρά τις πιέσεις μας αρνήθηκαν να δεσμευτούν παραπέμποντάς μας στις ανάγκες των σχολείων…




ð Ολοήμερα δημοτικά: Η Υπουργός δήλωσε ότι τα όποια κενά υπάρχουν ακόμα στα 800 ολοήμερα θα καλυφτούν με μετακινήσεις εκπαιδευτικών από τη δευτεροβάθμια στην πρωτοβάθμια, αν και δεν υπήρξε απάντηση για το μη σύννομο των μετακινήσεων αυτών. Για τα υπόλοιπα ολοήμερα άφησε να εννοηθεί ότι τα κενά θα καλυφθούν με προσλήψεις ωρομισθίων. Για τους δε συνάδελφους των εικαστικών, θεατρικής αγωγής και μουσικής ειπώθηκε ότι θα καλύπτουν ωράριο και τις υπόλοιπες ώρες λειτουργίας του σχολείο, π.χ. στην ευέλικτη ζώνη.



ð Αποπληρωμή δεδουλευμένων: Η Υπουργός δήλωσε την αδυναμία της να εντοπίσει ποιοι και πόσοι είναι οι απλήρωτοι εκπαιδευτικοί αυτή τη στιγμή. Χωρίς ύφος αστεϊσμού και με απόλυτη σοβαρότητα ζήτησε τη βοήθειά μας! Αν και δεν προσληφθήκαμε μόνοι μας, υπογράψαμε προσλήψεις και απολύσεις είναι τουλάχιστον αξιοπερίεργο το πώς ακόμα το Υπουργείο αδυνατεί να βρει τους απλήρωτους της ΠΔΣ των προηγούμενων χρόνων, τους απλήρωτους ωρομίσθιους του κανονικού προγράμματος. Στο αίτημά μας οι πληρωμές από εδώ και στο εξής να γίνονται ανά μήνα με αλλαγή της σύμβασης, μας απάντησε ότι το θεωρεί λογικό, αλλά δε γνωρίζει αν είναι εφικτό!!! Στην ερώτησή μας για το αν θα συνεχίσουν να λειτουργούν η ΠΔΣ και η ενισχυτική διδασκαλία η Υπουργός απάντησε θετικά χωρίς, όμως, να πει λεπτομέρειες



ð Κενά και οργανικές θέσεις: Η Υπουργός δήλωσε ξεκάθαρα την πρόθεσή της για επαναπροσδιορισμό των οργανικών θέσεων, ακόμα και των υπαρχόντων, ενώ για τα κενά δήλωσε ότι μέχρι το Μάρτιο δεν είχαν καμία εικόνα και ακόμα δε γνωρίζουν συγκεκριμένα. Και φυσικά ο υπολογισμός τους γίνεται με βάση τα νέα δεδομένα των συμπτύξεων τμημάτων και της αύξησης των αριθμών ανά τάξη



ð Ειδική αγωγή: Ενώ τέθηκε από πλευράς μας η ανυπαρξία οργανικών θέσεων στην ειδική αγωγή, τα τεράστια κενά που υπάρχουν αυτή τη στιγμή τόσο στα ειδικά σχολεία όσο και στις τάξεις παράλληλης στήριξης κ.ο.κ. η Υπουργός απάντησε γενικόλογα ότι θα καλυφθούν. Για το συγκεκριμένο πρόβλημα που έχει παρουσιαστεί με τις τεχνικές ειδικότητες και την ΑΣΠΑΙΤΕ, η ίδια η Υπουργός έκανε σαν να μην καταλαβαίνει τι συμβαίνει, ενώ από τον κ Κοντογιάννη ειπώθηκε ότι το πρόβλημα θα λυθεί επειδή θα προσληφθούν όλοι, δήλωση που κάθε άλλο παρά σοβαρά μπορούμε να πάρουμε από έναν άνθρωπο που δεν ήξερα καν ότι οι κοινωνιολόγοι εργάζονται στα ΕΕΕΕΕΚ. Σχετικά με την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας δήλωσε ότι υπάρχει πρόθεση λειτουργίας διδασκαλείου και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Παρόλα αυτά υπήρξε η δέσμευση για νέα συνάντηση με τους αρμόδιους φορείς για την ειδική αγωγή.

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες, η συνάντηση αυτή δεν είναι τυχαίο ότι έγινε μετά από τις μαζικές κινητοποιήσεις και αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα ενάντια στα σχέδια του Υπουργείου Παιδείας για διάλυση του δημόσιου σχολείου και της εργασιακής μας πραγματικότητας σε αυτό. Όπως περιμέναμε, η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας όχι μόνο δεν έδειξε πρόθεση να αντιληφθεί τα πραγματικά προβλήματα της δημόσιας εκπαίδευσης, αλλά οι λύσεις που ετοιμάζει οδηγούν στη διόγκωσή τους. Το σύνολο των αδιόριστων εκπαιδευτικών θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε ενάντια στα σχέδια τους μαζί με τους μόνιμους συναδέλφους, τους γονείς, τους μαθητές μας, τους υπόλοιπους εργαζόμενους. Γιατί εμείς ξέρουμε τι σημαίνει «πρώτα ο μαθητής» και το εννοούμε.

Τίποτα δε μας χαρίζεται και όλα κερδίζονται!



Όλοι και όλες σήμερα, 18/9, στο Σύνταγμα στην κινητοποίηση διαμαρτυρίας


Όλοι και όλες στη γενική συνέλευση την Κυριακή, 19/9, 6.30 στα γραφεία της ΟΛΜΕ (Κορνάρου 2 & Ερμού , Σύνταγμα, 6ος όροφος).



ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

panenadekp@gmail.com, 6994027752, adioristoi.blogspot.com

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΩΡΟΜΣΙΘΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

sintonistiko@gmail.com, 6970139038, www.oromisthioi.gr

Υπουργείο Παιδείας: Δηλώσεις της υπουργού Παιδείας μετά τη συντάντηση με την ΠΕΑΕ και το Συντονιστικό Ωρομισθίων Εκπαιδευτικών

Υπουργείο Παιδείας: Δηλώσεις της υπουργού Παιδείας μετά τη συντάντηση με την ΠΕΑΕ και το Συντονιστικό Ωρομισθίων Εκπαιδευτικών







Δελτίο Τύπου 17/09/2010



Δήλωση της Υπουργού Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Άννας Διαμαντοπούλου, μετά τη συνάντηση με την ΠΕΑΕ και το Συντονιστικό Ωρομισθίων Εκπαιδευτικών

Μετά από πρόσκλησή μου είχα συνάντηση με τους εκπαιδευτικούς, που προσφέρουν χρόνια στην Εκπαίδευση, χωρίς όμως να είναι μόνιμα διορισμένοι.

Συζητήσαμε για το πολύ σημαντικό θέμα του κατακερματισμού στο χώρο της Εκπαίδευσης. Θυμίζω ότι στην Εκπαίδευση υπάρχουν 148 ειδικότητες, που απευθύνονται ουσιαστικά σε όλους τους απόφοιτους Πανεπιστημιακών Σχολών και Τεχνολογικών Ιδρυμάτων.

Συζητήσαμε για το θέμα των διορισμών των αναπληρωτών. Φέτος, πιστοί στην υπόσχεσή μας, διορίσαμε μόνο αναπληρωτές, με πλήρη δικαιώματα τόσο ως προς την αμοιβή, όσο και ως προς τα ασφαλιστικά και τα δικαιώματα αδειών τους.

Αναφερθήκαμε και στο σύνολο των ειδικοτήτων και ιδιαίτερα στους διορισμούς που έγιναν φέτος για πρώτη χρονιά και αφορούν νέους επιστήμονες, τα εικαστικά, τη μουσική και το θεατρικό παιχνίδι.

Επίσης, αναφερθήκαμε στην Ειδική Αγωγή και ενημέρωσα ότι φέτος έχουμε προκήρυξη διαγωνισμού ΑΣΕΠ για πρώτη φορά, για τις ειδικότητες της Ειδικής Αγωγής, καθώς και αυξημένη χρηματοδότηση του θεσμού της παράλληλης στήριξης, που είναι πολύ σημαντικός για τις οικογένειες που έχουν παιδιά με ιδιαίτερα προβλήματα.


Σχόλιο
Περιμένουμε να δούμε την αυξημένη χρηματοδότηση στη παράλληλη στήριξη που αναφέρει η κυρία Διαμαντοπούλου, ελπίζοντας να μην μείνει μόνον στο δελτίο. τύπου.

Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΜΕ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ''ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ'' ΑΜΕΑ

Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2010
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΜΕ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ''ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ'' ΑΜΕΑ
Είμαι ωρομίσθια εκπαιδευτικός ή μάλλον θα έπρεπε να πω ήμουν ... ευτυχώς έχει προβλέψει η υπουργός παιδείας μας γι'αυτό. Αναρωτιέμαι που είναι το κράτος πρόνοιας όταν εδώ και 4 χρόνια εργάζομαι σε επαρχειακές πόλεις , τουλάχιστον 300χλμ μακρυά απο το σπίτι μου , και "περιφέροντας" πάντα δύο παδιά μαζί μου ,εκ των οποίων το ένα με σοβαρότατα προβλήματα υγείας
, με φοβερά έξοδα και ελάχιστα έσοδα , και φέτος η κ.Διαμαντοπούλου τα αναιρεί όλα και δεν με καλούν σε κανένα σχολείο. Δεν έχει προνοήσει ο νομοθέτης την πιθανότητα ένας εκπαιδευτικός να έχει παιδί Αμέα και ώς εκ τούτου να έχει προτεραιότητα σε προσλήψεις. Φυσικά δεν έχει προνοήσει ο νομοθέτης γιατί η κ.Διαμαντοπούλου έχει ένα υγιέστατο παιδί που δεν χρήζει ειδικής ιατρικής φροντίδας.
Δεν ήξερα ότι πέρα απο την διαφάνεια στις προσλήψεις των εκπαιδευτικών ,ότι ο επόμενος στόχος της κ.υπουργού ήταν η απαξίωση και ο αποδεκατισμός αυτών των κοινωνικών ομάδων, των ευπαθών, που χρήζουν την περισσότερη κοινωνική στήριξη.
Συγχαρητήρια λοιπόν σε αυτή την υπουργό ,τον άνθρωπο , τη γυναίκα αλλά κυριώς τη μάνα κ.Διαμαντοπούλου.
Και σας αναφέρω πληροφοριακά και μόνο ότι κ.Υπουργέ , ναι υπάρχουν χιλιάδες αδιοριστοι εκπαιδευτικοί , οι οποίοι εργάζονται για 250 € το μήνα ,και προσπαθούν όχι να ζήσουν αλλά απλά να μην "λημοκτονούν" κι αν όλα αυτά εσείς δεν τα βλέπετε ,λόγω της θέσης , κοινωνικής , οικονομικής κ.τ.λ μηπως θα πρέπει να σκεφτείτε το γεγονός να κατεβείτε απο την καρέκλα σας , που ο λαός σας έδωσε,και να γίνετε ένα με τους εκπαιδευτικούς , τους πραγματικούς , που ζουν εκεί έξω ....
Μα τι λέω , αυτά είναι σενάρια επιστημονικής φαντασίας.

ANAΓΝΩΣΤΡΙΑ
Αναρτήθηκε από tro(ma)ktikos στις 6:07 μ.μ.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/09/blog-post_433.html#more

Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Προσφυγή της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία κατά του Μνημονίου στο ΣτΕ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 15.09.10


Προσφυγή της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία κατά του Μνημονίου στο ΣτΕ


Κατόπιν απόφασης της Εκτελεστικής Γραμματείας της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, κατατέθηκε σήμερα η αίτηση ακυρώσεως της Ε.Σ.Α.μεΑ. και των φορέων – μελών της, με σκοπό όλες οι περικοπές, που έχουν γίνει σε συντάξεις και επιδόματα να κηρυχτούν ως αντικείμενες στο Σύνταγμα, στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο και τις Διεθνείς Συμβάσεις Εργασίας.

Οι λόγοι, που προβάλλονται αφορούν θέματα τόσο τυπικά όσο και ουσιαστικά. Ένας από τους βασικούς λόγους της προσφυγής του εθνικού αναπηρικού κινήματος, αποτελεί η περικοπή συντάξεων, των δώρων των εορτών, καθώς και των δώρων που αντιστοιχούν στο εξω – ιδρυματικό επίδομα (παραπληγικών και τετραπληγικών), από μια ομάδα του πληθυσμού που ακόμα και σε εύρωστες οικονομικά περιόδους επιβιώνει και διάγει υπό την δαμόκλειο σπάθη της φτώχειας και του αποκλεισμού.

Όλες αυτές οι περικοπές αποτελούν κατάφορη παραβίαση του δικαιώματος της «περιουσίας», το οποίο προστατεύεται από την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Η αμοιβή και η σύνταξη είναι κεκτημένα δικαιώματα όλων των πολιτών αυτής της χώρας, συμπεριλαμβανομένων και των ατόμων με αναπηρία, που προστατεύονται από το Σύνταγμα και τις Διεθνείς Συμβάσεις.

Οι περικοπές αυτές θίγουν ευθέως συνταγματικά κατοχυρωμένες θεμελιώδεις αρχές του Κράτους Δικαίου και έχουν ως επακόλουθο την περιέλευση των ατόμων με αναπηρίες σε οικονομική δυσπραγία, με τρόπο απαράδεκτο άδικο και αντιβαίνοντα σε στοιχειώδεις αρχές της ανθρώπινης αξιοπρέπειας της ισονομίας και της ισοπολιτείας. Τέτοιου είδους μέτρα καταστρατηγούν ευθέως συνταγματικές διατάξεις όπως την αναλογική αρχή ισότητας (άρθρο 4. παρ.1), τη λήψη θετικών μέτρων υπέρ των ομάδων που τελούν υπό συνθήκες πραγματικής ανισότητας (άρθρο 116, παρ.2) και παραβιάζουν σημαντικές διατάξεις όπως το άρθρο 22 και 25 του Συντάγματος που αποτελούν τον πυρήνα του κοινωνικού κράτους και την κατευθυντήρια αρχή του κράτους δικαίου. Επιπλέον, παραβιάζουν ευθέως την παρ. 6 του άρθρου 21 του Συντάγματος που αναφέρεται ρητά στα άτομα με αναπηρία.

Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους ασθενέστερους των ασθενέστερων αυτής της χώρας, τα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο της οικονομικής κρίσης, που η νομοθετική και εκτελεστική εξουσία αμφισβητούνται, το εθνικό αναπηρικό κίνημα καταφεύγει στην δικαστική εξουσία ως την ύστατη λύση για τη διαφύλαξη των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλων των Ελλήνων και Ελληνίδων με αναπηρία και των οικογενειών τους, με την ελπίδα να δοθεί τέλος σε αυτό τον Γολγοθά.

Το πλήρες κείμενο της προσφυγής επισυνάπτεται. http://www.esaea.gr/files/documents/Aitisi_Akiroseos_ESAmeA.doc

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον Πρόεδρο της Ε.Σ.Α.μεΑ. κ. Ιωάννη Βαρδακαστάνη στο κινητό τηλέφωνο 6937 157 193.

Προσλήψεις 776 αναπληρωτών εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής κλάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Συνολικά 35 ήταν οι γονείς ΑΜΕΑ που κλήθηκαν ως αναπληρωτές από τον πίνακα Β' και 147 εκπαιδευτικοί ΑΜΕΑ από τον πίνακα Α΄ της Ειδικής Αγωγής στα ΣΜΕΑΕ όλης της χώρας, σε σύνολο 776 αναπληρωτών στην Ειδική Αγωγή. Οι 31 γονείς ΑΜΕΑ κλήθηκαν επειδή προτασσόμαστε ως ειδική κατηγορία στον παραπάνω πίνακα και οι 4 κλήθηκαν ως τρίτεκνοι. Ευχόμαστε σε όλους καλή σχολική χρονιά.

Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

1ου φεστιβάλ "Αμυμώνη & Φίλοι"


Εμείς οι οικογένειες της "Αμυμώνης Θεσσαλονίκης" ξεκινάμε την ανέγερση ενός Κέντρου Εκπαίδευσης εξειδικευμένου για τα παιδιά μας που έχουν προβλήματα όρασης σε συνδυασμό με πρόσθετες αναπηρίες.
Σας καλούμε λοιπόν να γιορτάσετε το γεγονός μαζί μας, στο 1ο φεστιβάλ "Αμυμώνη & Φίλοι" που ετοιμάσαμε με μεράκι, μαζί με πολλούς αληθινούς φίλους.
Για να δείτε το αναλύτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ πατήστε εδώ:
http://www.megaupload.com/?d=HZ76RBHW

Χορήγηση Δελτίων Μετακίνησης ΑμεΑ για το έτος 2010

Η Ε.Σ.ΑμεΑ. ενημερώνει ότι εκδόθηκε η με αρ. πρωτ. Π3α/Φ.11/Γ.Π.οικ.109583/6.9.2010 Διευκρινιστική Εγκύκλιος βάση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης των Υπουργείων Οικονομικών και Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΦΕΚ 560/30.04.2010) στην οποία καθορίζονται οι προϋποθέσεις, τα οικονομικά εισοδηματικά κριτήρια και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για τη χορήγηση στους Δικαιούχους Άτομα με Αναπηρία των Δελτίων Μετακίνησης για το έτος 2010. Επισημαίνεται ότι επειδή δεν έχει υπογραφεί συμφωνητικό με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν ισχύει η έκπτωση 50% στις διαδρομές του εσωτερικού Δικτύου του Ο.Σ.Ε. για τις κάρτες του έτους 2010.

Σύμφωνα με την ανωτέρω Εγκύκλιο οι Δικαιούχοι θα λαμβάνουν τα Δελτία Μετακίνησης τόσο από τις αρμόδιες Δ/νσεις – Τμήματα Κοινωνικής Πρόνοιας των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων που ανήκουν, όσο και από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) μέχρι τις 30-09-2010 και έκτοτε θα χορηγούνται μόνο από τις αρμόδιες Δ/νσεις – Τμήματα Κοινωνικής Πρόνοιας των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων στις οποίες ανήκουν οι δικαιούχοι.

Στα άτομα με αναπηρία με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67% παρέχεται το δικαίωμα δωρεάν μετακίνησης στα αστικά μέσα συγκοινωνίας εφόσον:
Το ετήσιο συνολικό δηλωθέν ατομικό τους εισόδημα δεν είναι μεγαλύτερο των 23.000 (είκοσι τριών χιλιάδων) ευρώ ή το ετήσιο συνολικό δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα δεν είναι μεγαλύτερο των 29.000 (είκοσι εννέα χιλιάδων) ευρώ, (το ετήσιο συνολικό δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα των 29.000 ευρώ προσαυξάνεται με 5.600 ευρώ για κάθε επιπλέον άτομο πέραν του δικαιούχου, που συνοικεί και βαρύνει τον φορολογούμενο, εφόσον αυτό παρουσιάζει αναπηρία 67% και άνω),
και εφόσον διαμένουν μόνιμα::

α) στην Περιφέρεια Αττικής (Ν.Α Αθηνών, Πειραιώς, Δυτικής Αττικής, Ανατολικής Αττικής), με τα αστικά μέσα συγκοινωνίας του Ο.Α.Σ.Α. (Ε.Θ.Ε.Λ., Η.Λ.Π.Α.Π., Η.Σ.Α.Π., Α.Μ.Ε.Λ. ,ΤΡΑΜ, και ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΥ (ΤΡΑΙΝΟΣΕ) για το τμήμα της γραμμής του από το σταθμό Μαγούλα έως το σταθμό Αεροδρομίου),
β) στη Ν.Α. Θεσσαλονίκης με τα αστικά μέσα συγκοινωνίας του Ο.Α.Σ.Θ.,
γ) και στις λοιπές Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις της χώρας, με τα αστικά μέσα συγκοινωνίας του Νομού

Από τα ως άνω εξαιρούνται οι ολικά τυφλοί και οι συνοδοί τους και λαμβάνουν το Δελτίο-Κουπόνι ανεξάρτητα από το όριο εισοδήματός τους.

Στα άτομα με αναπηρία με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67% και ανεξάρτητα από το όριο εισοδήματός τους, παρέχεται το δικαίωμα μετακίνησης με μειωμένο εισιτήριο κατά 50% σε όλες τις διαδρομές εσωτερικού των υπεραστικών λεωφορείων των ΚΤΕΛ.

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που προσκομίζονται στις Δ/νσεις και στα Τμήματα Κοινωνικής Πρόνοιας των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων ή στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) της χώρας είναι:

1. Αίτηση του ενδιαφερομένου ή του κηδεμόνα του ή άλλου εξουσιοδοτημένου ατόμου με συνημμένα τα δικαιολογητικά που αναφέρονται παρακάτω.

2. Γνωμάτευση Υγειονομικής Επιτροπής, όπου θα αναγράφεται το ποσοστό αναπηρίας (τουλάχιστον 67%) και η διάρκεια ισχύος της. Διευκρινίζεται ότι: α) όσοι λαμβάνουν προνοιακό επίδομα από τις Δ/νσεις και τα τμήματα Κοινωνικής Πρόνοιας ή Υγιεινής των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων με βάση γνωματεύσεις Υγειονομικών Επιτροπών, δικαιούνται κάρτα χωρίς την προσκόμιση της γνωμάτευσης, β) Όσοι λαμβάνουν γνωματεύσεις από Μονάδες Τεχνητού Νεφρού ή Τμήματα Νοσηλείας Μεσογειακής Αναιμίας, μπορούν να τις προσκομίσουν εναλλακτικά γ) Όσοι παίρνουν σύνταξη από τον ΟΓΑ λόγω αναπηρίας βάσει γνωματεύσεων Υγειονομικών Επιτροπών, μπορούν να προσκομίζουν το τελευταίο απόκομμα της σύνταξής τους στο οποίο αναγράφεται εντύπως το γράμμα (Α) που σημαίνει αναπηρία. Για τους λοιπούς ασφαλισμένους απαιτείται απόφαση Διοικητικού Διευθυντή Ασφαλιστικού Φορέα ή γνωμάτευση Υγειονομικής Επιτροπής από την οποία να πιστοποιείται παθολογοανατομική βλάβη 67% τουλάχιστον καθώς και η διάρκεια ισχύος της, δ) Οι τυφλοί και οι Β.Ν.Κ. με δείκτη νοημοσύνης 30 (τριάντα) και κάτω που είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο των Νομαρχιών, δικαιούνται κάρτα μετακίνησης και για τους συνοδούς τους. Προκειμένου οι τυφλοί και οι Β.Ν.Κ. που δεν είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο των Δ/νσεων και των Τμημάτων Κοινωνικής Πρόνοιας των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων να λάβουν κάρτα μετά συνοδού, απαιτείται γνωμάτευση Πρωτοβάθμιας Υγειονομικής Επιτροπής που να αναφέρει ότι είναι τυφλοί ή έχουν δείκτη νοημοσύνης κάτω του 30, αντίστοιχα, ε) Πρόσφατη γνωμάτευση δεν απαιτείται για τα ΑμεΑ που το ποσοστό αναπηρίας τους προέρχεται από ακρωτηριασμό των άνω ή κάτω άκρων.

3. Για τους υπηκόους Κρατών εκτός Ε.Ε. που έχουν καταστεί ανίκανοι για εργασία μετά από εργατικό ατύχημα σε ελληνικό έδαφος, απαιτείται Ιατρική Βεβαίωση Νοσηλείας από Δημόσιο Νοσοκομείο, στο οποίο θα βεβαιώνεται η νοσηλεία μετά από το ατύχημα.

4. Δελτίο αστυνομικής ταυτότητας ή φωτοαντίγραφο αυτής.


5. Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86 περί της ακριβούς διεύθυνσης του τόπου διαμονής.

6. Για την έκδοση νέας κάρτας, δύο πρόσφατες φωτογραφίες. Οι ολικά τυφλοί και οι βαριά νοητικά υστερούντες με δείκτη νοημοσύνης 30 και κάτω που δικαιούνται δελτίο συνοδού, πρέπει να συνυποβάλλουν τρεις ίδιες φωτογραφίες.

7. Οι δικαιούχοι των δελτίων δωρεάν μετακίνησης, πρέπει να συνυποβάλλουν εκτός των άλλων και φωτοαντίγραφο του εκκαθαριστικού σημειώματος της οικείας Οικονομικής Εφορίας για το προηγούμενο οικονομικό έτος, ενώ στην περίπτωση που ο δικαιούχος δεν υποχρεούται να υποβάλλει φορολογική δήλωση, να το δηλώνει με υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86 θεωρημένη από την αρμόδια Δ.Ο.Υ. για την παραλαβή όμοιου αντιτύπου για το σχετικό έλεγχο.
Οι δικαιούχοι οι οποίοι, με υπεύθυνη δήλωσή τους δεν επιθυμούν την προμήθεια του σχετικού δελτίου για το Αστικό ΚΤΕΛ αλλά μόνο για το Υπεραστικό, δεν υποχρεούνται να προσκομίζουν φορολογική δήλωση.

8. Όσοι προσέρχονται στις Δ/νσεις-Τμήματα Κοινωνικής Πρόνοιας των Ν.Α. και στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) της χώρας, με τα ανωτέρω δικαιολογητικά για να λάβουν δελτίο μετακίνησης εφόσον κριθούν δικαιούχοι, απαραίτητο είναι να προσκομίζουν το ασφαλιστικό βιβλιάριο Υγείας.

Επισημαίνεται ότι: α) για την ανανέωση των Δελτίων και των κουπονιών ημερομηνία έναρξης ορίζεται η 8η Σεπτεμβρίου 2010 και λήξης η 31η Δεκεμβρίου 2010 και β) για την έκδοση νέων Δελτίων και κουπονιών ημερομηνία έναρξης ορίζεται η 8η Σεπτεμβρίου 2010 και λήξης η 30η Σεπτεμβρίου 2010.

Για την πληρέστερη ενημέρωση σας επί των απαιτούμενων δικαιολογητικών η Διευκρινιστική Εγκύκλιος και η σχετική ΚΥΑ επισυνάπτονται.

Προσλήψεις 776 αναπληρωτών εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής κλάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι ολοκληρώθηκε η Α΄ φάση της διαδικασίας πρόσληψης 776 αναπληρωτών εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για την κάλυψη των λειτουργικών κενών σε δομές της Ειδικής Αγωγής στην Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, για το σχολικό έτος 2010-2011.

Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν στις αντίστοιχες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης για ανάληψη υπηρεσίας από την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου έως και την Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010
Για να δείτε τους πίνακες πατήστε εδω http://www.minedu.gov.gr/publications/docs/proslhpseis__776_ekpaideytikwn_bthmias_ekpshsse_smeae_100913.xls

Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010

Προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι ολοκληρώθηκε η Α΄ φάση της διαδικασίας πρόσληψης 1.118 αναπληρωτών εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης για την κάλυψη των λειτουργικών κενών σε δομές της Ειδικής Αγωγής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, για το σχολικό έτος 2010-2011.

Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για ανάληψη υπηρεσίας, από τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου έως και την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010.
ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΕΔΩ
http://www.minedu.gov.gr/publications/docs/proslhpseis_smea_100910.xls

Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

Ερώτηση της Βουλευτή του ΛΑΟΣ κας Ουρανίας Παπανδρέου - Παπαδάκη

Θέσεις στα δημόσια σχολεία για ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς

Για δείτε και αυτό

Ρεπορτάζ:esos.gr

Yστερα από αιτήσεις που υπέβαλαν πέντε ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί , το υπ. Παιδείας , προκειμλενου να προχωρήσει στην πρόσληψή τους αποφάσισε την σύσταση πέντε (5) προσωρινών

προσωποπαγώνθέσεων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 13 του ν. 2986/2002 όπως αντικαταστάθηκε από το άρθρο 5 του ν.3194/2003 και του άρθρου 62 του ν. 1566/1985 σε συνδυασμό με τις διατάξεις του άρθρου 6 παρ. 14 του ν. 2740/1999, για την πρόσληψη ιδιωτικών εκπαιδευτικών στη δημόσια δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Οι θέσεις ορίζονται καρά κλάδο και Μ.Κ. ως ακολούθως:

1. Μία θέση ΠΕ02 Φιλολόγων με Μ.Κ. 11

2. Μία θέση ΠΕ02 Φιλολόγων με Μ.Κ. 14

3. Μία θέση ΠΕ04.01 Φυσικών με Μ.Κ. 11

4. Μία θέση ΠΕ05 Γαλλικής Γλώσσας

5. Μία θέση ΠΕ18.37 Δημόσιας Υγιεινής

Για τους πέντε εκπαιδευτικούς έχει προβλεφθεί ετήσια μισθοδοσία ύψους 137.800 ΕΥΡΩ περίπου.

Πρόσληψη Αναπληρωτών Μειωμένου Ωραρίου Γαλλικής και Γερμανικής Γλώσσας στην Α/θμια Εκπαίδευση Σχολικό Ετος 2010-2011

Προσλαμβάνονται 195 εκπαιδευτικοί Γαλλικής Γλώσσας και 214 εκπαιδευτικοί Γερμανικής Γλώσσας, 316 εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ06-Αγγλικής, 195 του κλάδου ΠΕ11-Φυσικής Αγωγής και 296 του κλάδου ΠΕ19&ΠΕ20-Πληροφορικής, ως αναπληρωτές μειωμένου ωραρίου στα Δημοτικά Σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.


Για τον πίνακα των ονομάτων της Α΄ Φάσης Αναπληρωτών Κλάδων ΠΕ06, ΠΕ11 και ΠΕ19-ΠΕ20 στην Α/θμια Εκπ/ση Σχολ. Έτ. 2010-2011 που οφείλουν να παρουσιαστούν στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, για ανάληψη υπηρεσίας από την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου έως και τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010 πατήστε εδώ
http://www.minedu.gov.gr/publications/docs/a_fash_anapl_pe06_pe11_pe19_pe20_athmia_100909.zip


Για τον πίνακα των ονομάτων των Αναπληρωτών Μειωμένου Ωραρίου ΠΕ05 και ΠΕ07 στην Α/θμια Εκπ/ση Σχολ. Έτ. 2010-2011 που οφείλουν να παρουσιαστούν στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, για ανάληψη υπηρεσίας από τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου έως και την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010 πατήστε εδώ
http://www.minedu.gov.gr/publications/docs/anaplhrwtes_meiwm_wr_germanikhs_gallikhs_athmia__100910.zip

Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

Προσλήψεις αναπληρωτών Α/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης

Προσλήψεις αναπληρωτών Α/θμιας κλάδων ΠΕ60, ΠΕ70 και Δ/θμιας Εκπ/σης κλάδων ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ04.01, ΠΕ04.02, ΠΕ04.04 και ΠΕ04.05

Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροθάμιας Εκπαίδευσης, για ανάληψη υπηρεσίας από την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου έως και τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010.


Για τον πίνακα με τα ονόματα των εκπαιδευτικών Δ/θμιας Εκπ/σης κλάδων ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ04.01, ΠΕ04.02, ΠΕ04.04 και ΠΕ04.05 που προσλαμβάνονται ως αναπληρωτές πλήρους ωραρίου, πατήστε εδώ
http://www.minedu.gov.gr/publications/docs/proslhpseis_bthmias_100908.xls

Για τον πίνακα των ονομάτων της Α΄ Φάσης Αναπληρωτών ΠΕ60-Νηπιαγωγών Σχολ. Έτ. 2010-2011 πατήστε εδώ
http://www.minedu.gov.gr/publications/docs/a__fash_pe70_daskalwn_100907.xls

Για τον πίνακα των ονομάτων της Α΄ Φάσης Αναπληρωτών ΠΕ70-Δασκάλων Σχολ. Έτ. 2010-2011 πατήστε εδώ.
http://www.minedu.gov.gr/publications/docs/a__fash_pe60_nhpiagwgwn_100908.xls

Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

Καθορίστηκε απ το υπ.Παιδείας ο αριθμός για διορισμό κατά κλάδο και ειδικότητα των εκπαιδευτικών των ειδικών κατηγοριών.

Καθορίστηκε απ το υπ.Παιδείας ο αριθμός για διορισμό κατά κλάδο και ειδικότητα των εκπαιδευτικών, που θα διοριστούν σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 9 παρ. 10 περ. α΄, β΄ και γ΄ του Ν.3848/2010 στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση σε κενές οργανικές θέσεις, σχολικού έτους 2010−2011, ως ακολούθως:

Α) ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΓΟΝΕΙΣ 4ΤΕΚΝΩΝ ΚΑΙ ΑΝΩ

ΠΕ60 Νηπιαγωγών 21

ΠΕ70 Δασκάλων 6

ΑΝΑΠΗΡΙΑ 67% ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ

ΠΕ60 Νηπιαγωγών 38

ΠΕ70 Δασκάλων 49

ΑΝΑΠΗΡΙΑΤΕΚΝΟΥ 67%

ΠΕ60 Νηπιαγωγών 6

ΠΕ70 Δασκάλων 2



Β) ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΓΟΝΕΙΣ 4ΤΕΚΝΩΝ ΚΑΙ ΑΝΩ



ΠΕ01 Θεολόγοι 3

ΠΕ02 Φιλόλογοι 19

ΠΕ03 Μαθηματικοί 8

ΠΕ04.01 Φυσικοί 9

ΠΕ04.02 Χημικοί 3

ΠΕ04.04 Βιολόγοι 3

ΠΕ04.05 Γεωλόγοι 2

ΠΕ05 Γαλλικής 1

ΠΕ06 Αγγλικής 1

ΠΕ07 Γερμανικής 1

ΠΕ08 Καλλιτεχνικών 1

ΠΕ09 Οικονομολόγοι 2

ΠΕ10 Κοινωνιολόγοι 1

ΠΕ11 Φυσικής Αγωγής 5

ΠΕ12.01 Πολιτ.Μηχανικοί 2

ΠΕ12.02 Αρχιτέκτονες 1

ΠΕ12.11 Μηχανικοί Παραγωγής 1

ΠΕ12.05 Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί 1

ΠΕ12.06 Ηλεκτρονικοί Μηχανικοί,Φυσ.Ραδιοηλεκτ. 1

ΠΕ12.08 Χημικοί Μηχανικοί, Μεταλλειολόγοι 1

ΠΕ13 Νομικής−Πολιτικών Επιστημών 2

ΠΕ14. 06 Νοσηλευτικής 1

ΠΕ14.04 Γεωπόνοι−Δασολογίας & Φυσ.Περιβάλλ. 2

ΠΕ16.01 Μουσικής 1

ΠΕ17.06 Μηχανολόγοι ΤΕΙ 1

ΠΕ17.07 Ηλεκτρολόγοι ΤΕΙ 1

ΠΕ18.02 Διοικ.Επιχ/σεων, Λογιστ,Marketing 1

ΠΕ18.03 Λογιστικής 1

ΠΕ18.07 Ιατρικών Εργαστηρίων 1

ΠΕ18.09 Κοινωνικής Εργασίας 1

ΠΕ18.10 Νοσηλευτικής−Επισκ.Υγείας 3

ΠΕ18.11 Μαιευτικής 2 0 0 2

ΠΕ18.12 Φυτ. Παραγωγής, Ιχθυοκομίας 1

ΠΕ18.13 Ζωικής Παραγωγής 1

ΠΕ18.33 Βρεφονηπιοκόμοι 1

ΠΕ18.35 Τουριστικών Επιχειρήσεων 1

ΠΕ18.36 Διατροφολόγοι 1

ΠΕ19 Πληροφορικής ΑΕΙ 3

ΠΕ20 Πληροφορικής ΤΕΙ 0

ΠΕ32 Θεατρικών Σπουδών 0

ΤΕ16 Μουσικής 0



ΑΝΑΠΗΡΙΑ67% ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ



ΠΕ01 Θεολόγοι 1

ΠΕ02 Φιλόλογοι 19

ΠΕ03 Μαθηματικοί 5

ΠΕ04.01 Φυσικοί 5

ΠΕ04.02 Χημικοί 3

ΠΕ04.04 Βιολόγοι 1

ΠΕ04.05 Γεωλόγοι 1

ΠΕ05 Γαλλικής 0

ΠΕ06 Αγγλικής 2

ΠΕ07 Γερμανικής 1

ΠΕ08 Καλλιτεχνικών 1

ΠΕ09 Οικονομολόγοι 1

ΠΕ10 Κοινωνιολόγοι 1

ΠΕ11 Φυσικής Αγωγής 3

ΠΕ12.01 Πολιτ.Μηχανικοί 0

ΠΕ12.02 Αρχιτέκτονες 0

ΠΕ12.11 Μηχανικοί Παραγωγής 0

ΠΕ12.05 Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί 0

ΠΕ12.06 Ηλεκτρονικοί Μηχανικοί, Φυσ.Ραδιοηλεκτ. 0

ΠΕ12.08 Χημικοί Μηχανικοί, Μεταλλειολόγοι 0

ΠΕ13 Νομικής−Πολιτικών Επιστημών 0

ΠΕ14. 06 Νοσηλευτικής 0

ΠΕ14.04 Γεωπόνοι−Δασολογίας & Φυσ.Περιβάλλ. 0

ΠΕ16.01 Μουσικής 2

ΠΕ17.06 Μηχανολόγοι ΤΕΙ 0

ΠΕ17.07 Ηλεκτρολόγοι ΤΕΙ 0

ΠΕ18.02 Διοικ.Επιχ/σεων, Λογιστ,Marketing 0

ΠΕ18.03 Λογιστικής 0

ΠΕ18.07 Ιατρικών Εργαστηρίων 0

ΠΕ18.09 Κοινωνικής Εργασίας 0

ΠΕ18.10 Νοσηλευτικής−Επισκ.Υγείας 1

ΠΕ18.11 Μαιευτικής 0

ΠΕ18.12 Φυτ. Παραγωγής, Ιχθυοκομίας 1

ΠΕ18.13 Ζωικής Παραγωγής 0

ΠΕ18.33 Βρεφονηπιοκόμοι 0

ΠΕ18.35 Τουριστικών Επιχειρήσεων 0

ΠΕ18.36 Διατροφολόγοι 1

ΠΕ19 Πληροφορικής ΑΕΙ 2

ΠΕ20 Πληροφορικής ΤΕΙ 1

ΠΕ32 Θεατρικών Σπουδών 1

ΤΕ16 Μουσικής 0 3 0 3



ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΕΚΝΟΥ 67%

ΠΕ01 Θεολόγοι 0

ΠΕ02 Φιλόλογοι 7

ΠΕ03 Μαθηματικοί 4

ΠΕ04.01 Φυσικοί 3

ΠΕ04.02 Χημικοί 2

ΠΕ04.04 Βιολόγοι 1

ΠΕ04.05 Γεωλόγοι 1

ΠΕ05 Γαλλικής 0

ΠΕ06 Αγγλικής 0

ΠΕ07 Γερμανικής 0

ΠΕ08 Καλλιτεχνικών 0

ΠΕ09 Οικονομολόγοι 0

ΠΕ10 Κοινωνιολόγοι 0

ΠΕ11 Φυσικής Αγωγής 2

ΠΕ12.01 Πολιτ.Μηχανικοί 0

ΠΕ12.02 Αρχιτέκτονες 0

ΠΕ12.11 Μηχανικοί Παραγωγής 0

ΠΕ12.05 Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί 0

ΠΕ12.06 Ηλεκτρονικοί Μηχανικοί, Φυσ.Ραδιοηλεκτ. 0

ΠΕ12.08 Χημικοί Μηχανικοί, Μεταλλειολόγοι 0

ΠΕ13 Νομικής−Πολιτικών Επιστημών 0

ΠΕ14. 06 Νοσηλευτικής 0

ΠΕ14.04 Γεωπόνοι−Δασολογίας & Φυσ.Περιβάλλ. 0

ΠΕ16.01 Μουσικής 0

ΠΕ17.06 Μηχανολόγοι ΤΕΙ 0

ΠΕ17.07 Ηλεκτρολόγοι ΤΕΙ 0

ΠΕ18.02 Διοικ.Επιχ/σεων, Λογιστ,Marketing 1

ΠΕ18.03 Λογιστικής 0

ΠΕ18.07 Ιατρικών Εργαστηρίων 0

ΠΕ18.09 Κοινωνικής Εργασίας 0

ΠΕ18.10 Νοσηλευτικής−Επισκ.Υγείας 0

ΠΕ18.11 Μαιευτικής 0

ΠΕ18.12 Φυτ. Παραγωγής, Ιχθυοκομίας 0

ΠΕ18.13 Ζωικής Παραγωγής 0

ΠΕ18.33 Βρεφονηπιοκόμοι 0

ΠΕ18.35 Τουριστικών Επιχειρήσεων 1 0 0 1

ΠΕ18.36 Διατροφολόγοι 0

ΠΕ19 Πληροφορικής ΑΕΙ 0

ΠΕ20 Πληροφορικής ΤΕΙ 0

ΠΕ32 Θεατρικών Σπουδών 0

ΤΕ16 Μουσικής 0