Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Επιστολή της ΟΛΜΕ προς την Υφυπουργό Παιδείας κα Χριστοφιλοπούλου με την οποία ζητά διευκρινήσεις που αφορούν την εγκύκλιο για συμπληρωματικούς διορισμούς από τις ειδικές κατηγορίες και πιο συγκεκριμένα από τους συναδέλφους του πίνακα Β' Εκπαιδευτικοί με αναπηρία 67% και Γ' Εκπαιδευτικοί γονείς παιδιών με αναπηρία 67% οι οποίοι δεν είχαν την βεβαίωση σύμφωνα με το νόμο 2643/98.
Περιμένουμε τις απαντήσεις της κας Υφυπουργού, ιδιαίτερα την απάντηση στο ερώτημα 2, το οποίο ήταν μεταξύ άλλων ερωτημάτων που δεν απαντήθηκαν από το Υπουργείο, όταν τα θέσαμε ως σύλλογος με επιστολή στις 9/8/2010 με αριθμό πρωτοκόλλου 21/2010.

Η ερώτηση της ΟΛΜΕ

Απαντήσεις 2 Υπουργείων σε ερώτηση Βουλευτή.

Στις 10/2/2011 η Βουλετής κα Ευγενία Τσουμάνη κατέθεσε ερώτηση προς τα Υπουργεία, Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων και προς Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, με θέμα ''επιλογή των Ειδικών Κατηγοριών των υποψηφίων για προσλήψεις στα ΕΛΤΑ.''
Μπορείτε να δείτε τις ερωτήσεις στις παρακάτω διευθύνσεις:
http://www.tsoumani.gr/gr/koinovouleftikh-drasthriothta/koinovouleftikos-elegxos/erwthsh-goneis-amea-elta.asp

http://www.tsoumani.gr/gr/koinovouleftikh-drasthriothta/koinovouleftikos-elegxos/erwthsh-goneis-amea-elta1.asp

Τα δύο Υπουργεία απάντησαν στα παραπάνω ερωτήματα στις 21/2/2011 το πρώτο και στις 3/3/2011 το δεύτερο, το οποίο συμβουλεύτηκε και το ΑΣΕΠ.

Απάντηση του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων





Απάντηση του Υπουργείου Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης





Απάντηση του ΑΣΕΠ


Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Έκκληση για Βοήθεια.

Χριστίνα Ζερβού

Καλησπέρα! Κάνω έκκληση, όποιος μπορεί να βοηθήσει σέ ένα πρόβλημα υγείας που έχουμε με το παιδί. Έχει εκ γενετής καρδιοπάθεια κι έχει κάνει 2 εγχειρήσεις. Είναι 3χρ και το μόσχευμα που έχει θέλει αλλαγή. Αυτή τη φορά όμως δεν γίνετε στην Ελλάδα και πρέπει να βγούμε έξω. Είμαστε άνεργοι και έχουμε άλλα 2παιδιά.Εχουμε ανοίξει λογαριασμό με αριθμό:1720101555213 στην Αγροτική Τράπεζα και ζητάμε όσοι μπορούν να βοηθήσουν. Ευχαριστώ.

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΟΝΕΩΝ-ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ
ΓΑΛΗΝΟΥ 108 ΔΡΑΜΑ ΤΚ 661 00 τηλ. 6977874009, 6980788184
Email : goneispma@gmail.com, http://goneispaidiwnmeanapiria.blogspot.com/



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Ti γνώμη έχεις για τους γονείς που έχουν παιδί με αναπηρία;

Θεώρησα ότι έτσι πρέπει να ξεκινήσω. Σε ποιον απευθύνομαι; Σε όποιον έχω απέναντί μου. Έτσι θα σκεφτώ αρχικά αν θα πρέπει κι αν αξίζει να μιλήσω, να αγωνιστώ , να παλέψω για να ανατρέψω καταστάσεις και νομοθεσία. Δυστυχώς όμως, δεν έχω την πολυτέλεια να μένω απαθής στην αδιαφορία και την άγνοια.

H εξέλιξη της κοινωνικής ζωής και τα πολλαπλά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά, έκαναν αναγκαία τη διάθεση για συνεργασία και αλληλοβοήθεια.

Είμαστε στο τώρα, στο σήμερα. Σε διεθνή κλίμακα όλες οι αναπτυγμένες χώρες μεριμνούν για τα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους.

Σε μια χώρα σαν τη δική μας όμως, που υπάρχουν αδυναμίες στο σχεδιασμό και στην υλοποίηση των πιο απλών στόχων και όπου δεν υπάρχει τίποτα αυτονόητο και η πολιτεία είναι απούσα γιατί παρέχει ελάχιστα στο χώρο της αναπηρίας αλλά και αυτά που παρέχει η γραφειοκρατία τα κάνει ανέφικτα, ο σύλλογός μας προσπαθεί να δραστηριοποιηθεί και αναζητά καινοτόμες αλλαγές στο χώρο αυτό.
Ένας από τους κύριους στόχους του συλλόγου μας ήταν, είναι και θα είναι η στήριξη και η ενημέρωση των γονέων παιδιών με αναπηρία σε θέματα που αφορούν το χώρο της εκπαίδευσης και την ανάγκη για καλύτερες συνθήκες της δουλειάς τους.

Σα σύλλογος εκπαιδευτικών γονιών παιδιών με αναπηρία θεωρούμε ότι πρέπει να συνεργαστούμε όλοι μαζί -διορισμένοι και αδιόριστοι - για να ευαισθητοποιήσουμε και να κινητοποιήσουμε περισσότερα άτομα και φορείς. Ο καθένας προσωπικά και όλοι μαζί πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας για να βελτιώσουμε τη ζωή μας μέσα στο χώρο της εκπαίδευσης και να προσπαθήσουμε να διαμορφώσουμε μια νέα στάση στο χώρο της αναπηρίας που θα απορρίπτει ρατσιστικές συμπεριφορές και κοινωνικούς καιάδες…

Όλοι μαζί μπορούμε να καταφέρουμε περισσότερα πράγματα. Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς γονείς παιδιών με αναπηρία να επικοινωνήσουν με το σύλλογό μας για να τον κάνουμε καλύτερο. Μην περιμένουμε από τους άλλους να κάνουν αυτό που έχουμε ανάγκη εμείς γιατί δε γνωρίζουν.

Πέρα των εκπαιδευτικών θεμάτων, διορισμοί, αποσπάσεις, μεταθέσεις, παραμονή στην οργανική θέση, πρέπει επίσης να μας απασχολήσουν θέματα που αφορούν την γραφειοκρατία, τα ασφαλιστικά, τις παροχές, τα επιδόματα, το μέλλον των παιδιών μας……..

Ήρθε η ώρα να διεκδικήσουμε ή να περισώσουμε ακόμη περισσότερα.
Ένας μπορεί…
Δύο μπορούν ακόμη περισσότερα….
Όλοι μαζί…. Μπορούμε τα πάντα.

Με Εκτίμηση
Για το ΔΣ του Συλλόγου

ο Πρόεδρος η Γεν. Γραμματέας
Κουμουστιβίδης Κωνσταντίνος Πρασιάδου Σταυρούλα



Επίσης οι εκπαιδευτικοί γονείς παιδιών με αναπηρία,
Κυργίδου Μαρία
Σκευά Νίκη

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

ΣΧΟΛΕΣ ΓΟΝΕΩΝ

ΣΧΟΛΕΣ ΓΟΝΕΩΝ

Αγαπητοί γονείς,
Σας ενημερώνουμε ότι η Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ίδρυσε και θέτει σε λειτουργία Σχολές Γονέων , ένα πρόγραμμα που έχει ως κύριο στόχο την στήριξη του θεσμού της οικογένειας και την υποστήριξη των γονέων στο σύνθετο και δύσκολο έργο τους.

Στο πλαίσιο αυτό υπάρχει η δυνατότητα να δημιουργηθεί ειδικό Τμήμα που απευθύνεται σε όσους σχετίζονται με άτομα με Ειδικές Ανάγκες, όπως γονείς, αδέρφια, φροντιστές, εθελοντές, εκπαιδευτικούς και γενικότερα πολίτες ευαισθητοποιημένους πάνω στα θέματα της αναπηρίας.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Ειδικού Σχολείου καλεί όσους ενδιαφέρονται να πάρουν μέρος στο πρόγραμμα, να δηλώσουν συμμετοχή.
Μέσα από ομαδικές συζητήσεις που συντονίζονται από ειδικευμένο ψυχολόγο, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία:
- Να ενημερωθούν για θέματα εκπαίδευσης του ατόμου με ειδικές ανάγκες
- Να συζητήσουν και να ανταλλάξουν εμπειρίες με άτομα που αντιμετωπίζουν παρόμοιες δυσκολίες στην οικογένειά τους
- Να αυξήσουν τις γνώσεις τους για τις αλλαγές που επέρχονται στα παιδιά καθώς αναπτύσσονται
- Να βελτιώσουν την επικοινωνία στην οικογένεια
- Να δεχτούν ψυχολογική υποστήριξη για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται εξ’ ολοκλήρου από το Υπουργείο και η συμμετοχή σε αυτό είναι δωρεάν. Οι συμμετέχοντες μετά τη λήξη λαμβάνουν Βεβαίωση Συμμετοχής καθώς και εξειδικευμένα βιβλία Συμβουλευτικής.

Το τμήμα μπορεί να ξεκινήσει εφόσον συμπληρωθεί ομάδα 18 – 20 ατόμων. Το πρόγραμμα θα πραγματοποιείται ένα απόγευμα την εβδομάδα, για 2 περίπου ώρες (κατόπιν συνεννόησης μεταξύ μας ) και διαρκεί ανάλογα με το ενδιαφέρον για 8 ή 16 συναντήσεις.

Για πληροφορίες επικοινωνήστε με την πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, κα. Ολυμπία Κοδρά, τηλ. 2310- 631994 ή με την Ψυχολόγο του σχολείου, κα. Κομνηνού Μαρία, τηλ. 2310- 683863

Για να δηλώσετε τη συμμετοχή σας συμπληρώστε τα στοιχεία σας στην επιστολή και στείλτε τη πίσω στο σχολείο.

« Ενδιαφέρομαι να συμμετέχω στο Τμήμα Συμβουλευτικής Γονέων
Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες »
Ονοματεπώνυμο:………………………………………………………
Τηλέφωνα:………………………….E-mail………………………….
Ιδιότητα:……………………………………………………………….