Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Aπογραφή των δικαιούχων των προνοιακών επιδομάτων

Την Τετάρτη 1/2/2012 ξεκινά η απογραφή των δικαιούχων των προνοιακών επιδομάτων και η δημιουργία ενιαίου μητρώου, με στόχο να μπει τέλος στα φαινόμενα αναπήρων-«μαϊμού».
Η απογραφή, που θα πραγματοποιείται μόνο μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών ΚΕΠ , θα ολοκληρωθεί στις 16 Μαρτίου.

Αναλυτικότερα, όσων το επώνυμο ξεκινά:

από Α έως Ι, θα απογραφούν από αύριο μέχρι 15-02-2012

από Κ έως Ο, θα απογραφούν από 15-02-2012 μέχρι 29-02-2012

από Π έως Ω, θα απογραφούν από 01-03-2012 μέχρι 16-03-2012

Αν ο δικαιούχος αδυνατεί να προσέλθει στα ΚΕΠ, τότε η καταγραφή του θα γίνει από τρίτο πρόσωπο. Σε περίπτωση που ο δικαιούχος δεν απογραφεί, δεν θα λαμβάνει το επίδομα, είπε ο υφυπουργός.

Η απογραφή αφορά τους δικαιούχους επιδομάτων αναπηρίας, απροστάτευτων παιδιών, ομογενών και στεγαστικής συνδρομής συνταξιούχων υπερηλίκων ΟΓΑ είτε λαμβάνουν ένα είτε περισσότερα επιδόματα από τη λίστα με τις κατηγορίες επιδομάτων που ακολουθεί:

1. Βαριάς Αναπηρίας

2. Βαριάς Νοητικής Καθυστέρησης

3. Εγκεφαλικής Παράλυσης

4. Κώφωσης

5. Κίνησης

6. Παραπληγικών, Τετραπληγικών και Ακρωτηριασμένων Ανασφάλιστων

7. Παραπληγικών, Τετραπληγικών και Ακρωτηριασμένων Ασφαλισμένων Δημοσίου

8. Συγγενούς αιμολυτικής αναιμίας/συγγενούς αιμορραγικής διάθεσης

9. Τυφλότητας

10. Νόσου του Χάνσεν

11. Απροστάτευτων Ανηλίκων

12. Ομογενών

13. Στεγαστικής συνδρομής συνταξιούχων υπερηλίκων ΟΓΑ

14. Διατροφικό (νεφροπαθών και μεταμοσχευμένων).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Η θέση του Συλλόγου Ελλήνων Εργοθεραπευτών σχετικά με τον κανονισμό του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Την Τρίτη 24/1/2012 συναντήσαμε τον κο Σουλιώτη και κο Βαφειάδη, αντιπρόεδρο του ΕΟΠΥΥ και υπεύθυνο τμ. παροχών αντίστοιχα, και αναπτύξαμε τις θέσεις του ΣΕΕ για τον Ενιαίο Κανονισμό Παροχών Υγείας. Μας διαβεβαίωσαν ότι μέχρι να ανακοινωθούν οι τελικές οδηγίες θα ισχύει το καθεστώς που ίσχυε πριν την 1/1/2012. Συζητήθηκε το θέμα της κοστολόγησης των Ε/θ πράξεων και θα υπάρξει νέα συνάντηση για το θέμα αυτό. Σας θυμίζουμε ότι σύμφωνα με τον ενιαίο κανονισμό η Ε/θ για παιδιά κοστίζει 15 ευρώ μέχρι 20 συνεδρίες το μήνα ενώ για τους ενήλικες 1,23 ευρώ χωρίς περιορισμό πράξεων και τελικού ποσού.

Θα σας ενημερώσουμε εκ νέου όταν υπάρξει και γραπτή επίσημη ενημέρωση.

Περισσότερα εδώ: http://www.ergotherapists.gr/site/index.php?option=com_content&view=article&id=233%3Aeopyy&catid=38%3Aannotations&Itemid=171

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

ΠΟΛ 1251: Διευκρινίσεις και οδηγίες για το ειδικό τέλος ακινήτων

Το Υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε την εγκύκλιο ΠΟΛ 1251 20-12-2011, με την οποία γνωστοποιεί τις διατάξεις άρθρων περί του έκτακτου ειδικού τέλους ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών και διευκρινίσεις στην περ. ε΄ της παρ. 5 του άρθρου 53 του ν. 4021/2011 (για το ειδικό τέλος ακινήτων μέσω των λογιαριασμών της ΔΕΗ).

ΣΤΗ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ 5 ΤΗΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΓΚΥΓΚΛΙΟΥ ΛΕΕΙ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ

5. Σύμφωνα με την παρ. 5 του άρθρου 2 της ΠΝΠ, με την οποία αντικαθίσταται από τότε που ίσχυσε η περ. β΄ της παρ. 6 του άρθρου 53 του ν. 4021/2011 , ο μειωμένος συντελεστής του Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε. εφαρμόζεται σε πρόσωπα που τα ίδια ή πρόσωπα που τα βαρύνουν φορολογικά, σύμφωνα με το άρθρο 7 του Κ.Φ.Ε., παρουσιάζουν αναπηρία σε ποσοστό από ογδόντα τοις εκατό (80%) και άνω, καθώς και σε πρόσωπα που πάσχουν από εγκεφαλική παράλυση, νοητική αναπηρία, αυτισμό ή σύνδρομο DOWN, σε ποσοστό από εξήντα επτά τοις εκατό (67%) και άνω.

Όλοι η εγκύκλιος εδώ: http://www.express.gr/afieroma/eforia/546409oz_20111221546409.php3

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ η υποχρεωτική τριετία των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών. Δικαίωμα μετάθεσης σε όσους διορίστηκαν το 2010, του αιρετού Δ. Μπράτη

Αθήνα 11-1-2012

d.mpratis@gmail.com
http://www.mpratis.gr
τηλ. 6974750402 – 2103312790
2103442884
fax: 2103246893

Με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή καταργείται η υποχρεωτική τριετία των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών.
Δικαίωμα μετάθεσης σε όσους διορίστηκαν το 2010.

Συναδέλφισσες , συνάδελφοι

Με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή, στο πολυνομοσχέδιο Βενιζέλου που ψηφίζεται αυτές τις μέρες, καταργείται η τριετής υποχρεωτική παραμονή των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών στην περιοχή του πρώτου διορισμού και γίνεται διετής. Ταυτόχρονα δίνεται το δικαίωμα σε όσους συναδέλφους διορίστηκαν το 2010 να κάνουν αίτηση για μετάθεση εντός 10 ημερών από την ψήφιση του νόμου.

Η ρύθμιση αυτή είναι μια πρώτη νίκη του συνδικαλιστικού κινήματος των εκπαιδευτικών απέναντι στην τιμωρητική διάταξη του νόμου 3848/2010. Οριστική λύση, όμως, θα δοθεί με την κατάργηση και της διετίας και την επαναφορά της ρύθμισης που ίσχυε, δηλαδή, δικαίωμα μετάθεσης μετά από ένα χρόνο παραμονής στην οργανική θέση. Γι΄ αυτό και το συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει να συνεχίσει τον αγώνα με την ίδια αποφασιστικότητα για την κατάργηση και της διετίας.

Αναλυτικά η τροπολογία προβλέπει τα εξής:

«....... α) Στο πρώτο εδάφιο της παραγράφου 4 του άρθρου 4 και στο δεύτερο εδάφιο της παραγράφου 12 του άρθρου 9 του ν. 3848/2010 (Α΄ 71) η λέξη «τριών» αντικαθίσταται από τη λέξη «δύο». Στο δεύτερο εδάφιο της παραγράφου 4 του άρθρου 4 και στο τρίτο εδάφιο της παραγράφου 12 του άρθρου 9 του ίδιου νόμου, ύστερα από τη φράση «Ο τρίτος» προστίθεται η φράση «και ο τέταρτος» και η λέξη « μοριοδοτείται » αντικαθίσταται από τη λέξη « μοριοδοτούνται ».
β) Από το πρώτο εδάφιο της παραγράφου 1 του άρθρου 30 του ν. 3848/2010 απαλείφεται η φράση «Με την επιφύλαξη των διατάξεων της παραγράφου 4 του άρθρου 4 για τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς,».
γ) Οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που διορίστηκαν το έτος 2010 δύνανται κατά το σχολικό έτος 2011-2012 να υποβάλουν αίτηση μετάθεσης εντός δέκα ημερών από τη δημοσίευση του παρόντος νόμου, κατά παρέκκλιση της διάταξης της παραγράφου 2 του άρθρου 6 του π.δ. 50/1996 (Α΄ 45).

Τροποποιούμενες – καταργούμενες διατάξεις

1. Η παράγραφος 4 του άρθρου 4 του ν. 3848/2010 (Α΄ 71), η οποία τροποποιείται με την περίπτωση α) της παραγράφου 2 της τροπολογίας, έχει ως εξής:
«4. Ο χρόνος πραγματικής υπηρεσίας στη σχολική μονάδα της πρώτης τοποθέτησης μετά το διορισμό δεν μπορεί να είναι μικρότερος των τριών ετών. Ο τρίτος χρόνος της υπηρεσίας μοριοδοτείται με το διπλάσιο του αριθμού μονάδων μετάθεσης της σχολικής μονάδας όπου υπηρετεί ο νεοδιοριζόμενος. Κάθε διάταξη που ρυθμίζει το θέμα αυτό καταργείται.»

2. Η παράγραφος 12 του άρθρου 9 του ν. 3848/2010, η οποία επίσης τροποποιείται με την περίπτωση α) της παραγράφου 2 της τροπολογίας, έχει ως εξής:
«12. Μέχρι τη διενέργεια του πρώτου διαγωνισμού του Α.Σ.Ε.Π. σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος νόμου, ο νεοδιοριζόμενος εκπαιδευτικός της πρωτοβάθμιας ή της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης τίθεται στη διάθεση της οικείας διεύθυνσης εκπαίδευσης και τοποθετείται προσωρινά με απόφαση του διευθυντή εκπαίδευσης, ύστερα από πρόταση του οικείου περιφερειακού υπηρεσιακού συμβουλίου σε κενή θέση σχολικής μονάδας της περιοχής και οριστικά στο τέλος της πρώτης διετίας κατά τη διαδικασία των μεταθέσεων εντός της ίδιας περιοχής, όπως ορίζεται στις οικείες διατάξεις. Ο χρόνος πραγματικής υπηρεσίας σε σχολική μονάδα της περιοχής της πρώτης τοποθέτησης μετά το διορισμό δεν μπορεί να είναι μικρότερος των τριών ετών. Ο τρίτος χρόνος της υπηρεσίας μοριοδοτείται με το διπλάσιο του αριθμού μονάδων μετάθεσης της σχολικής μονάδας όπου υπηρετεί ο νεοδιοριζόμενος....»

3. Η παράγραφος 1 του άρθρου 30 του ν. 3848/2010, η οποία τροποποιείται με την περίπτωση β) της παραγράφου 2 της τροπολογίας, έχει ως εξής:

«1. Με την επιφύλαξη των διατάξεων της παραγράφου 4 του άρθρου 4 για τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς, προϋπόθεση για τη μετάθεση εκπαιδευτικών είναι η πραγματική υπηρεσία δύο ετών στην κατεχόμενη οργανική θέση μέχρι την 31 η Αυγούστου του έτους κατά το οποίο πραγματοποιούνται οι μεταθέσεις. Κάθε διάταξη που ρυθμίζει διαφορετικά το θέμα αυτό καταργείται. Η υποχρέωση της διετούς πραγματικής υπηρεσίας που προβλέπεται στο πρώτο εδάφιο αφορά την οργανική θέση στην οποία θα μετατεθούν εκπαιδευτικοί, ύστερα από αίτηση τους, από το σχολικό έτος 2010-2011 και μετά...»

Δημήτρης Μπράτης

http://www.alfavita.gr/artrog.php?id=54788

Απογραφή των δικαιούχων κοινωνικών και προνοιακών επιδομάτων από το υπουργείο Υγείας.

Ξεκινά η απογραφή των δικαιούχων κοινωνικών και προνοιακών επιδομάτων από το υπουργείο Υγείας προκειμένου να συσταθεί Ενιαίο Εθνικό Μητρώο Δικαιούχων Παροχών. Όσοι δεν απογραφούν θα σταματήσουν να λαμβάνουν το επίδομα, προειδοποιεί το υπουργείο Υγείας με επείγουσα εγκύκλιό του.

Ειδικότερα, ξεκινά η διαδικασία καταγραφής των κοινωνικών και προνοιακών επιδομάτων που δίνονται σήμερα σε χιλιάδες συνανθρώπους μας προκειμένου να διαπιστωθεί καταρχάς ποιοι τα δικαιούνται και ποιοι όχι αλλά και για να δημιουργηθεί το εθνικό μητρώο.


Πληροφορίες αναφέρουν ότι το υπουργείο Υγείας εκτιμά ότι στο τέλος μετά το ξεκαθάρισμα περίπου το 20 με 30% των επιδομάτων θα «ψαλιδιστεί».
Η διαδικασία θα υλοποιηθεί από τα ΚΕΠ σε συνεργασία με τους Δήμους και τις Περιφέρειες.

Ποιους αφορά η απογραφή

Αφορά τους δικαιούχους επιδομάτων αναπηρίας, απροστάτευτων παιδιών, ομογενών και στεγαστικής συνδρομής συνταξιούχων υπερηλίκων ΟΓΑ, είτε λαμβάνουν ένα ή περισσότερα
Επιδόματα.

Στην επείγουσα εγκύκλιό του το υπουργείο Υγείας σημειώνει: «Η απογραφή κάθε δικαιούχου επιδόματος αποτελεί ατομική του υποχρέωση. Σε περίπτωση που ο δικαιούχος δεν απογραφεί, δε θα λαμβάνει το επίδομα το οποίο ελάμβανε έως σήμερα. Μετά το τέλος της απογραφής του ο δικαιούχος θα λάβει κωδικό αριθμό
απογραφής. Η απογραφή των δικαιούχων προνοιακών και κοινωνικών επιδομάτων επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης και η ψευδής δήλωση στοιχείων αποτελεί ποινικό αδίκημα».

Ο δικαιούχος θα πρέπει με βάση τις οδηγίες να δηλώσει υπεύθυνα ότι τα στοιχεία που αναφέρει στην απογραφή είναι
αληθή και ορθά και αναλαμβάνει την ευθύνη για ζημιά που τυχόν προκληθεί σε οποιονδήποτε, από ανακριβή ή αναληθή δήλωση των στοιχείων.


Πότε θα γίνει η απογραφή

Η απογραφή θα γίνει στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.) και οι δικαιούχοι μπορούν να προσέλθουν σε οποιοδήποτε Κ.Ε.Π. ασχέτως με το Δήμο/
Περιφέρεια από τους οποίους λαμβάνουν το επίδομα.
Η απογραφή θα ξεκινήσει την 1 Φεβρουαρίου 2012 και θα έχει διάρκεια μέχρι τις 16 Μαρτίου 2012, ανάλογα με τη συχνότητα του αρχικού γράμματος του επωνύμου του δικαιούχου.
Η απογραφή των δικαιούχων των οποίων το επώνυμο ξεκινά από Α έως Ι, θα γίνει από 01-02-2012 μέχρι 15-02-2012
από Κ έως Ο, θα γίνει από 15-02-2012 μέχρι 29-02-2012.
Από Π έως Ω, θα γίνει από 01-03-2012 μέχρι 16-03-2012.

Τι έγγραφα χρειάζονται

Ο δικαιούχος κατά την προσέλευσή του στα Κ.Ε.Π. για την απογραφή, θα πρέπει να έχει μαζί του υποχρεωτικά και να επιδείξει:
1. Έγγραφο αποδεικτικό της ταυτότητας του δικαιούχου, εναλλακτικά:
α) Για τους Έλληνες πολίτες είναι υποχρεωτική η επίδειξη του Δελτίου
Αστυνομικής Ταυτότητας και για τους υπηρετούντες στα Σώματα Ασφαλείας και στις Ένοπλες Δυνάμεις η ταυτότητα της υπηρεσίας τους.
β) Για τους Ομογενείς Ειδικό Δελτίο Ταυτότητας Ομογενούς.
γ) Για τους πολίτες κρατών-Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης διαβατήριο εν ισχύ.
δ) Για τους πολίτες χωρών που ανήκουν στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο απαιτείται άδεια διαμονής.
ε) Για τους Αλλοδαπούς πρόσφυγες στους οποίους έχει αναγνωριστεί η προσφυγική ιδιότητα και έχει χορηγηθεί άσυλο, "Ειδικό Δελτίο Ταυτότητας Αλλοδαπού Πολιτικού Φυγάδα" και "Άδεια Παραμονής Αλλοδαπού".
στ) Για τους αλλοδαπούς στους οποίους δεν έχει αναγνωριστεί η προσφυγική ιδιότητα "Ειδικό Δελτίο υπό ανοχή διαμονής αλλοδαπού που δεν έχει αναγνωρισθεί ως Πρόσφυγας".
ζ) Για τους αλλοδαπούς που διαμένουν στην Ελλάδα Άδεια Διαμονής Ενιαίου Τύπου ή Άδεια Παραμονής Αλλοδαπού.
2. Παραστατικά έγγραφα εκδόσεως Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας (Δ.Ο.Υ.) (π.χ. το εκκαθαριστικό σημείωμα φόρου εισοδήματος οικ. Έτους 2010 ή 2011, ή βεβαίωση απόδοσης Αριθμού Φορολογικού Μητρώου (Α.Φ.Μ.), βεβαίωση εργοδότη, αντίγραφο τελευταίας μισθοδοσίας, παραστατικό φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης, κτλ.) στο οποίο να αναγράφεται το Α.Φ.Μ. του δικαιούχου του επιδόματος. Αν δεν διαθέτει Α.Φ.Μ. θα πρέπει να απευθυνθεί στη Δ.Ο.Υ. που υπάγεται για να λάβει βεβαίωση απόδοσης Α.Φ.Μ. πριν προσέλθει στο Κ.Ε.Π.
3. Οποιοδήποτε έγγραφο στοιχείο από το οποίο να προκύπτει ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ). Σε περίπτωση που δεν διαθέτει, θα του χορηγηθεί από το Κ.Ε.Π. ή από τα γραφεία ΑΜΚΑ των Ασφαλιστικών Φορέων για να του χορηγηθεί.
4. Επίδειξη της πρώτης σελίδας βιβλιαρίου λογαριασμού πληρωμών ή αντίστοιχης κάρτας του λογαριασμού ή απλού φωτοαντιγράφου αυτών, που θα τηρείται σε πιστωτικό ίδρυμα ή γραφείο ταχυδρομικών επιταγών (ΕΛ.ΤΑ.) είτε έγγραφη βεβαίωση του πιστωτικού ιδρύματος ή των ΕΛ.ΤΑ όπου να αναφέρεται ο αριθμός IBAN. Η επιλογή του ιδρύματος ή των ΕΛ.ΤΑ. γίνεται από τον δικαιούχο.

Να σημειωθεί ότι αν ο δικαιούχος αδυνατεί να προσέλθει στα ΚΕΠ κατά το διάστημα της απογραφής, τότε η καταγραφή του θα γίνει από τρίτο πρόσωπο που τον εκπροσωπεί.
Περισσότερα εδώ:http://www.iatropedia.com/articles/read/875

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Τροποποίηση για εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης γονέων-συζύγων αναπήρων

Μόνο για τις αιτήσεις συνταξιοδότησης μετά τις 5.8.2011 θα έχει εφαρμογή η διάταξη του Ν. 3996/2011 με την οποία ορίζονται οι όροι και προϋποθέσεις συνταξιοδότησης των γονέων αναπήρων παιδιών και των συζύγων αναπήρων.
Όπως αναφέρει σε έγγραφό του, που διαβιβάστηκε στη Βουλή, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης, το υπουργείο προτίθεται να τροποποιήσει το άρθρο 37, ώστε να εφαρμόζεται μόνο επί αιτήσεων που κατατέθηκαν ή πρόκειται να κατατεθούν μετά την 5.8.2011.

Το έγγραφο του υπουργού διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από παρέμβαση 18 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι με ερώτησή τους προς το υπουργείο Εργασίας είχαν επισημάνει ότι η αναδρομικότητα της διάταξης εμπεριέχει ουσιαστικούς κινδύνους για πολλούς γονείς με ανάπηρα τέκνα να αποκλειστούν από το νόμιμο δικαίωμά τους για συνταξιοδότηση.

«Η αναδρομικότητα της διάταξης του άρθρου 37 του Ν. 3996/2011 σε αιτήσεις που είχαν ήδη υποβληθεί και βρίσκονται σε εκκρεμότητα σε οποιοδήποτε στάδιο της συνταξιοδοτικής νομοθεσίας, πριν την έκδοση οριστικής απόφασης, έχει προκαλέσει αναστάτωση στους ενδιαφερόμενους ασφαλισμένους οι οποίοι διέκοψαν το ασκούμενο επάγγελμα διότι είχαν προϋποθέσεις συνταξιοδότησης αλλά σήμερα ενημερώνονται για την επικείμενη απόρριψη του αιτήματός τους», επισήμαιναν οι 18 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Πάντως, όπως προκύπτει και από το έγγραφο του κ. Κουτρουμάνη, το ίδιο το υπουργείο αναγνωρίζει ότι «είναι αρκετές οι αιτήσεις που είχαν υποβληθεί σύμφωνα με το προγενέστερο, ευνοϊκότερο καθεστώς και οι οποίες μέχρι την έναρξη ισχύος του άρθρου 37, δεν είχαν κριθεί οριστικά από τα ασφαλιστικά ταμεία και δεδομένου ότι η διάταξη είναι δυσμενέστερη ως προς τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης με το προηγούμενο καθεστώς, το υπουργείο, σύμφωνα με τις αρχές της χρηστής διοίκησης, θα προβεί σε σχετική τροποποίηση της περίπτωσης της παραγράφου 1 του άρθρου 37, ώστε να εφαρμόζεται μόνο επί αιτήσεων που κατατέθηκαν ή πρόκειται να κατατεθούν μετά την 5.8.2011».

Πρέπει να σημειωθεί ότι με την παράγραφο 1 του άρθρου 37 του προσφάτως ψηφισθέντος Ν. 3996/2011, γονείς ατόμων άγαμων με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, τα οποία δεν εργάζονται και δεν νοσηλεύονται σε ιδρύματα με δαπάνη ασφαλιστικού ή άλλου δημόσιου φορέα, καθώς και σύζυγοι αναπήρων με ποσοστό 80% και άνω και εφόσον υπάρχει 10ετής έγγαμος βίος, ασφαλισμένοι σε φορείς κύριας και επικουρικής ασφάλισης, αρμοδιότητας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, θεμελιώνουν δικαίωμα συνταξιοδότησης με τη συμπλήρωση 7.500 ημερών εργασίας ή 25 ετών πραγματικής ασφάλισης, ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας και ανεξαρτήτως χρόνου υπαγωγής στην ασφάλιση.

Με το Ν. 3996/2011 είχε προβλεφθεί ότι η ρύθμιση αυτή εφαρμόζεται και για τις εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης για τις οποίες μέχρι την έναρξη ισχύος της διάταξης δεν είχε εκδοθεί οριστική απόφαση συνταξιοδότησης.

NAFTEMPORIKI.GR, 10 Ιανουαρίου 2012

περισσότερα εδώ:http://news.disabled.gr/?p=43163

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ & ΦΙΛΩΝ
ΤΟΥ 5ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ
ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΣΑΣ ΚΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ
ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΙΣ 22 IΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 8:00 μ.μ.
ΣΤΗΝ REMVI, KΑΝΑΡΗ 2 ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ
ΤΙΜΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ 15 ευρώ (ποτό και μπουφές)
Τα έσοδα θα διατεθούν για τις εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Σύλλογος Παραπληγικών Ν. Δράμας

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Παραπληγικών Νομού Δράμας, ελλείψει υποστήριξης από το δήμο από φέτος, καλεί τους φίλους, που θέλουν να επιβιώσει η εκπροσώπηση των ατόμων με κινητική αναπηρια στο Ν. Δράμας, να συμμετέχουν στην εκστρατεία της οικονομικής ενίσχυσης του Συλλόγου με την καμπάνια "ΣΤΗΡΙΖΩ με 1 (ένα) ΕΥΡΩ!"

Καταθέτοντας στον παρακάτω λογαριασμό έστω κι ένα ευρώ, βοηθάτε οικονομικά το Σύλλογο αλλά το σημαντικότερο είναι η κίνηση αυτή να δημιουργήσει έμπρακτα μια ομάδα φίλων.

Ο αριθμός λογαριασμού του Συλλόγου είναι:

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
EUR 5241-032028-387
IBAN: GR25 0172 2410 0052 4103 2028 387
Το όνομα του λογαριασμού: ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΑΠΛΗΓΙΚΩΝ Ν. ΔΡΑΜΑΣ

Επικοινωνία

Για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνήστε με τα γραφεία του Συλλόγου, Δευτέρα και Τετάρτη, ώρες 18.00 - 20.00, στα τηλέφωνα: 2521039059 & 6970400665.

Κουντουριώτου 5
661 00 ΔΡΑΜΑ

Τηλ./Fax: 2521039059

E-mail: spnd@dra.forthnet.gr

Περισσότερα εδώ:
http://www.noesi.gr/pronoise/spnd