Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

Δελτίου Τύπου 21/4/2010

Συνεδρίασε χθές 20/4/2010 Η ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ, με θέμα ημερήσιας διάταξης: Ενημέρωση των μελών της Επιτροπής από την Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, κυρία Άννα Διαμαντοπούλου, για το υπό κατάθεση νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων «Αναβάθμιση του ρόλου του εκπαιδευτικού – καθιέρωση κανόνων αξιολόγησης και αξιοκρατίας στην εκπαίδευση και λοιπές διατάξεις».
Παρέμβαση υπέρ μας έκανε ο Βουλευτής Β' Αθήνας κύριος Βούρος Ιωάννης, τον οποίο και ευχαριστούμε ιδιαιτέρως, απο το βήμα αυτό.
Παραθέτουμε μέρος των πρακτικών.

΄΄ Κυρία Υπουργέ και κύριε Υφυπουργέ, έρχομαι σε 2-3 σημεία που θα ήθελα να προσέξουμε ιδιαίτερα. Καταρχήν, να ξεκαθαρίσω κάτι που αναφέρθηκε στην προηγούμενη συνάντησή μας ως προς την εκκλησιαστική εκπαίδευση και μεταφράστηκε, δυστυχώς, και αυτό λάθος. Εγώ και κάποιοι άλλοι συνάδελφοι δεν αναφερθήκαμε στην κατάργηση της εκκλησιαστικής εκπαίδευσης, αναφερθήκαμε, ακριβώς, επειδή θεωρούμε ιδιαίτερα σημαντική την εκκλησιαστική εκπαίδευση να την αναβαθμίσουμε. Πώς; Όχι με το να έχουμε εκκλησιαστικά σχολεία, ιδρύματα, με 7 - 12 μαθητές. Αντίθετα να την υποστηρίξουμε με τέτοιο τρόπο ούτως ώστε τα μεγάλα, τα παραδοσιακά εκκλησιαστικά ιδρύματα να αναβαθμιστούν. Δεν μιλήσαμε καθόλου για κατάργηση.
Μια πρόταση που αφορά τους αδιόριστους εκπαιδευτικούς, γονείς, όμως, παιδιών με αναπηρία. Αναφέρθηκε η κυρία Βόζεμπεργκ, αλλά όχι στους εκπαιδευτικούς γονείς παιδιών με αναπηρία, αλλά στους εκπαιδευτικούς που έχουν υποστεί οι ίδιοι μια αναπηρία. Υπάρχει μια μικρή κοινωνική ομάδα, από μια πρόχειρη ανάλυση που κάναμε, είναι 119 εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων, όπως προκύπτει από τον πίνακα β΄ της ειδικής αγωγής, που όλα αυτά τα χρόνια δεν μπόρεσαν να διεκδικήσουμε επί ίσοις όροις το αναφαίρετο δικαίωμά τους στην εργασία λόγω των εξαρτημένων παιδιών τους, παιδιών με 67% αναπηρία. Θεωρώ ότι χρειάζεται μια άμεση απορρόφηση, στη μεταβατική περίοδο, των γονέων αυτών, των συγκεκριμένων εκπαιδευτικών, που έχουν παιδιά με αναπηρία 67% και άνω και που βρίσκονται στο πίνακα β΄ της ειδικής αγωγής. Παρακαλώ να το δούμε με την ιδιαίτερη ευαισθησία που απαιτεί αυτή η περίπτωση, εκτός διαδικασίας σας ΑΣΕΠ, είναι 119 εκπαιδευτικοί. Θα μας είναι ιδιαίτερα χρήσιμοι, είναι γνώστες εκ των έσω των προβλημάτων, των ιδιαιτεροτήτων και των αναγκών των παιδιών με αναπηρία. Θα μπορούσαν να προσφέρουν τις γνώσεις του και την εμπειρία τους στο συγκεκριμένο τομέα της ειδικής αγωγής.
Και μια και αναφέρομαι για την ειδική αγωγή, σας παρακαλώ, να δούμε σε ό,τι αφορά τα κωφά και τα τυφλά παιδιά, κυρία Υπουργέ. Το κυρίως πρόβλημα εντοπίζεται στις απομακρυσμένες από τις μεγάλες αστικές περιοχές. Γι' αυτό προτείνω, αν θέλετε, να το συζητήσουμε, η ειδική αυτή αγωγή να καλύπτει αυτά τα παιδιά ανά περιφέρεια, σε συνάρτηση με το σχέδιο του « Καλλικράτη» που έρχεται.΄΄
ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΣΕ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ.
ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:
Κουμουστιβίδης Κωνσταντίνος (6977874009)
Πρασιάδου Σταυρούλα (6980788184 - 6939353351)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου