Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

Περί τους 3000 οι διορισμοί εκπαιδευτικών

Διαβάζουμε στο www.esos.gr

Περί τους 3000 οι διορισμοί εκπαιδευτικών και θα λειτουργήσει το 60 και 40% από τους πίνακες

Ρεπορτάζ:esos.gr


Φέτος οι συνολικοί διορισμοί εκπαιδευτικών θα είναι περί τους 3000 και θα λειτουργήσει το 60 και 40% από τους πίνακες, ενώ ο αριθμός των διοριζομένων, από τον Πίνακα των
« γονέων περισσοτέρων των τριών τέκνων…», θα είναι αναλογικός με τον αριθμό από τους λοιπούς Πίνακες των ειδικών κατηγοριών.
Την απάντηση αυτή έδωσε ο γ.γ. του υπ. Παιδείας στην Ε.Ε. της ΑΣΠΕ στη διάρκεια συνάντησης. Ειδικότερα η ανακοίνωση της ΑΣΠΕ έχει ως εξής:



Συνάδελφοι, σήμερα 22 Ιουλίου έγινε συνάντηση της Ε.Ε της ΑΣΠΕ με τον Γενικό Γραμματέα του Υ.Π.Δ.Β.Μ.Θ κ. Β. Κουλαϊδή μετά από αίτημα μας.

Έγινε μία πολύ καλή συζήτηση με τον Γενικό Γραμματέα επί όλων των θεμάτων που μας απασχολούν (αλλά σύντομη, γιατί είχε έκτατη σύσκεψη ) και του επιδόθηκε το παρακάτω Υπόμνημα μας

Ο κ. Γενικός μας τόνισε:

1. Ότι φέτος οι συνολικοί διορισμοί εκπαιδευτικών θα είναι περί τους 3000 και θα λειτουργήσει το 60 και 40% από τους πίνακες.

2. Ο αριθμός των διοριζομένων, από τον Πίνακα των:

« γονέων περισσοτέρων των τριών τέκνων…», θα είναι αναλογικός με τον αριθμό από τους λοιπούς Πίνακες των ειδικών κατηγοριών… και δεν θα είναι 10 ή 30, αλλά πολλοί περισσότεροι και θα εξαντληθεί κάθε περιθώριο για να ικανοποιηθείτε, αλλά δεν είμαι σε θέση να σας πω τον αριθμό τώρα… και σας διαβεβαιώνω ότι ο Πίνακας σας θα εξαντληθεί, αφού θα απορροφηθούν όλοι φέτος και του χρόνου(εντός 2 ετών).

Ζητήσαμε έγγραφη δέσμευση γι αυτό… αλλά μας είπε ότι δεν μπορεί να μας δώσει, αλλά προφορικά το εγγυάται...

Επίσης ο αριθμός των διοριζομένων ανά ειδικότητα, δεν θα είναι ο ίδιος…, αλλά ανάλογα με τα κενά και τη ζήτηση που έχει η κάθε μία ειδικότητα.



3. Για τους συναδέλφους πολύτεκνους με τρία τέκνα(χήρες, χήρους, μονογονεϊκές οικογένειες) δεν μπορεί να κάνει τίποτα…, καθότι ο νέος νόμος δεν το προβλέπει, θέλει αλλαγή ο νόμος και αυτή τη στιγμή αποκλείεται να γίνει τέτοιο πράγμα…

Του τονίσαμε ότι εμείς έγκαιρα διαμαρτυρηθήκαμε κατά τη ψήφιση του νόμου αλλά δεν μας ακούσατε… και είναι κρίμα μία τέτοια κατηγορία πολυτέκνων(δείτε το και από την ανθρωπιστική του διάσταση…) να την βγάζετε εκτός, τη στιγμή που αυτοί είναι και ελάχιστοι! Αλλά και τι είδους μεταβατικό στάδιο είναι αυτό…, όταν από τώρα εφαρμόζετε το νέο νόμο ;

Γνώμη μας, είναι ότι αυτοί οι συνάδελφοι, πρέπει να προετοιμάζονται για Αγωγές, μόλις πάρουν την έγγραφη απόρριψη τους από τους πίνακες..


4. Για την πολυτεκνική ιδιότητα, μας είπε ότι θα σταλεί συμπληρωματική εγκύκλιος, που θα ζητείται να αποδεικνύεται η επιμέλεια των τέκνων…


Στα άλλα θέματα μας, απαντήσεις δεν πήραμε…

1 σχόλιο:

  1. Καλησπερα σε ολους οσους παρακολουθουν το μπλοκ.Οπως βλέπετε οι πολυτεκνοι διεκδικουν τα δικαιωματα τους και δεν αφηνουν τιποτα στη τύχη.Γι αυτο καλό ειναι να μην επαναπαυόμαστε ,το οτι καναμε τα χαρτιά μας δεν σημαινει πως θα διοριστούμε και αν τα καταφερουμε ας παλεψουμε ολοι μαζι και για τους υπόλοιπους.Το θεμα ειναι να διοριστουμε ολοι οι γονεις παιδιων με αναπηρία (χωρις προυπηρεσια )και οχι να φοβομαστε μηπως καποιος παρει τη σειρά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή