Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΟΝΕΩΝ-ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ
ΓΑΛΗΝΟΥ 108 ΔΡΑΜΑ ΤΚ 661 00 τηλ. 6977874009, 6980788184
Email : goneispma@gmail.com, http://goneispaidiwnmeanapiria.blogspot.com/



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Ti γνώμη έχεις για τους γονείς που έχουν παιδί με αναπηρία;

Θεώρησα ότι έτσι πρέπει να ξεκινήσω. Σε ποιον απευθύνομαι; Σε όποιον έχω απέναντί μου. Έτσι θα σκεφτώ αρχικά αν θα πρέπει κι αν αξίζει να μιλήσω, να αγωνιστώ , να παλέψω για να ανατρέψω καταστάσεις και νομοθεσία. Δυστυχώς όμως, δεν έχω την πολυτέλεια να μένω απαθής στην αδιαφορία και την άγνοια.

H εξέλιξη της κοινωνικής ζωής και τα πολλαπλά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά, έκαναν αναγκαία τη διάθεση για συνεργασία και αλληλοβοήθεια.

Είμαστε στο τώρα, στο σήμερα. Σε διεθνή κλίμακα όλες οι αναπτυγμένες χώρες μεριμνούν για τα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους.

Σε μια χώρα σαν τη δική μας όμως, που υπάρχουν αδυναμίες στο σχεδιασμό και στην υλοποίηση των πιο απλών στόχων και όπου δεν υπάρχει τίποτα αυτονόητο και η πολιτεία είναι απούσα γιατί παρέχει ελάχιστα στο χώρο της αναπηρίας αλλά και αυτά που παρέχει η γραφειοκρατία τα κάνει ανέφικτα, ο σύλλογός μας προσπαθεί να δραστηριοποιηθεί και αναζητά καινοτόμες αλλαγές στο χώρο αυτό.
Ένας από τους κύριους στόχους του συλλόγου μας ήταν, είναι και θα είναι η στήριξη και η ενημέρωση των γονέων παιδιών με αναπηρία σε θέματα που αφορούν το χώρο της εκπαίδευσης και την ανάγκη για καλύτερες συνθήκες της δουλειάς τους.

Σα σύλλογος εκπαιδευτικών γονιών παιδιών με αναπηρία θεωρούμε ότι πρέπει να συνεργαστούμε όλοι μαζί -διορισμένοι και αδιόριστοι - για να ευαισθητοποιήσουμε και να κινητοποιήσουμε περισσότερα άτομα και φορείς. Ο καθένας προσωπικά και όλοι μαζί πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας για να βελτιώσουμε τη ζωή μας μέσα στο χώρο της εκπαίδευσης και να προσπαθήσουμε να διαμορφώσουμε μια νέα στάση στο χώρο της αναπηρίας που θα απορρίπτει ρατσιστικές συμπεριφορές και κοινωνικούς καιάδες…

Όλοι μαζί μπορούμε να καταφέρουμε περισσότερα πράγματα. Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς γονείς παιδιών με αναπηρία να επικοινωνήσουν με το σύλλογό μας για να τον κάνουμε καλύτερο. Μην περιμένουμε από τους άλλους να κάνουν αυτό που έχουμε ανάγκη εμείς γιατί δε γνωρίζουν.

Πέρα των εκπαιδευτικών θεμάτων, διορισμοί, αποσπάσεις, μεταθέσεις, παραμονή στην οργανική θέση, πρέπει επίσης να μας απασχολήσουν θέματα που αφορούν την γραφειοκρατία, τα ασφαλιστικά, τις παροχές, τα επιδόματα, το μέλλον των παιδιών μας……..

Ήρθε η ώρα να διεκδικήσουμε ή να περισώσουμε ακόμη περισσότερα.
Ένας μπορεί…
Δύο μπορούν ακόμη περισσότερα….
Όλοι μαζί…. Μπορούμε τα πάντα.

Με Εκτίμηση
Για το ΔΣ του Συλλόγου

ο Πρόεδρος η Γεν. Γραμματέας
Κουμουστιβίδης Κωνσταντίνος Πρασιάδου Σταυρούλα



Επίσης οι εκπαιδευτικοί γονείς παιδιών με αναπηρία,
Κυργίδου Μαρία
Σκευά Νίκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου