Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Να μην επανέλθουν οι αδικίες στα βασικά ορθοπεδικά μέσα

Τις προτάσεις της επί του Παραρτήματος του άρθρου 15 του Κανονισμού « “Πρόσθετη περίθαλψη και θεραπευτικά μέσα” του ενιαίου Κανονισμού Παροχών Υγείας», κατέθεσε στον υπουργό Εργασίας η Ε.Σ.Α.μεΑ., διαπιστώνοντας ότι αποτελεί πιστό αντίγραφο των δυσμενών ρυθμίσεων της πολυσυζητημένης εγκυκλίου με αριθ. 37 του ΙΚΑ, που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων τρεις μήνες πριν στον αναπηρικό χώρο με αποκορύφωμα την κατάληψη των γραφείων της Διοίκησης του ΙΚΑ. Υπενθυμίζεται ότι η εγκύκλιος 37 ανεστάλη για βασικά ορθοπεδικά τεχνικά μέσα τα οποία τέθηκαν προς εξέταση σε Ειδική Επιτροπή που συγκροτήθηκε στο ΙΚΑ, με τη συμμετοχή εκπροσώπου της Ε.Σ.ΑμεΑ.



Για αυτά τα είδη ανεστάλη η προαναφερθείσα εγκύκλιος μέχρι νεωτέρας. Η Ε.Σ.ΑμεΑ απέστειλε τις εμπεριστατωμένες προτάσεις της στις 9-9-2011 προς τη Διοίκηση του ΙΚΑ. Η Ε.Σ.ΑμεΑ. υπήρξε συνεπής στην κατάθεση των προτάσεων της και παρόλο που οι προτάσεις αυτές κοινοποιήθηκαν στο γραφείο του υπουργού και στο γραφείο της κ. Αθ. Δρέττα που προεδρεύει στο ΣΥΣΠΥ, διαπιστώνεται ότι στο Παράρτημα αυτό διατηρούνται οι άδικες ρυθμίσεις της αρχικής εγκυκλίου 37 του ΙΚΑ.



Η Συνομοσπονδία καταθέτει προτάσεις που αναφέρονται σε βασικά ορθοπεδικά - ορθωτικά μέσα τεχνητά μέλη που βασίζονται σε εμπεριστατωμένη μελέτη επί των τεχνικών προδιαγραφών τους για τον καθορισμό των τιμών τους και γενικά των προϋποθέσεων και κριτηρίων τους, καθώς και νέες προτάσεις που αφορούν π.χ. στην χορήγηση ανταλλακτικών με συγκεκριμένες χρονικές προϋποθέσεις.



Με αυτές τις προτάσεις η Ε.Σ.Α.μεΑ. ζητά τη διαφύλαξη των αρχών διαφάνειας ποιότητας των χορηγούμενων ειδών από το ΙΚΑ. Ζητά δε συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου άμεσα, ώστε οι προτάσεις της να παρουσιαστούν αναλυτικότερα.



Η επιστολή της ΕΣΑμεΑ
http://esaea.gr/index.php?module=announce&ANN_user_op=view&ANN_id=3673&MMN_position=20:20&thms=4&ns_news=1
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου