Κυριακή 1 Απριλίου 2012

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΊΟΥ ΣΥΛΛΌΓΟΥ ΠΑΡΑΠΛΗΓΙΚΏΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ

Αθήνα 22/02/2012
Αρ. Πρωτ.31025/7942



Προς: τον Πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΟΠΥΥ



Κοιν:κ.Αν.Λοβέρδο Υπουργό Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης
κ.Γ.Κουτρουμάνη Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης
κ.Μ.Τιμοσίδη Υφυπουργό Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης
κ.Α.Δρέττα Γενική Γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων
ΕΣΑμεΑ
ΕΟΚΑ
Παραρτήματα



Κύριε Πρόεδρε,

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Παραπληγικών είναι κοινωνικοσυνδικαλιστικός φορέας που ιδρύθηκε το 1977. Έχει τέσσερα παραρτήματα, το παράρτημα Μακεδονίας - Θράκης με έδρα την Θεσ/νίκη, το παράρτημα Αχαΐας με έδρα την Πάτρα, το παράρτημα Β.Α. Πελοποννήσου με έδρα το Άργος και το παράρτημα Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας με έδρα τη Λαμία. Ο Σύλλογός μας απαριθμεί 5.000 μέλη σε όλη την Ελλάδα και εδώ και 35 χρόνια προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες στα μέλη του αγωνιζόμενος για κοινωνική ένταξη και αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των παραπληγικών και τετραπληγικών.
Με το παρόν έγγραφο καταθέτουμε τις προτάσεις μας που αφορούν τον Ενιαίο Κανονισμό Παροχών Υγείας του ΕΟΠΥΥ:
1.Στο αρ.8 του Κανονισμού που αφορά παρακλινικές εξετάσεις προβλέπεται ποσοστό συμμετοχής των ασφαλισμένων (άμεσα και έμμεσα) 15% όταν οι εξετάσεις πραγματοποιούνται εκτός των δομών του Οργανισμού ή των σχηματισμών του ΕΣΥ.
Ζητούμε την κατάργηση της συμμετοχής του 15% στα άτομα με κινητική αναπηρία με ποσοστό άνω του 67%
2.Στο αρ.9 που αφορά φαρμακευτική περίθαλψη και αναλώσιμο υγειονομικό υλικό δεν προβλέπεται η χορήγηση υλικών περιποίησης κατακλίσεων όπως γάζες, λευκοπλάστ κτλ.
Επίσης δεν χορηγούνται πάνες ακράτειας, υποσέντονα και χαρτοβάμβακας.
Ζητούμε να χορηγούνται τα προαναφερόμενα αναλώσιμα υγειονομικά υλικά.
3.Στο ίδιο αρ. προβλέπεται πλαφόν στην μηνιαία δαπάνη προμήθειας για:
1.Καθετήρες κύστης με ουροσυλλέκτες μέχρι 60ευρώ
2.Περιπεϊκούς καθετήρες με ουροσυλλέκτες μέχρι 120ευρώ
3.Υλικά αυτοκαθετηριασμών (καθετήρες αυτοκαθετηριασμού με ουροσυλλέκτες) μέχρι 540ευρώ, με προσκόμιση ουροδυναμικής μελέτης και ιατρικής γνωμάτευσης από την οποία να προκύπτει ο αριθμός κενώσεων της κύστης.
Ζητούμε να αυξηθούν τα ποσά που χορηγούνται για όλων των ειδών καθετήρων και ουροσυλλεκτών.Σε ότι αφορά την ουροδυναμική μελέτη ζητούμε να δοθεί παράταση ενός τετραμήνου προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στους ασφαλισμένους να την πραγματοποιήσουν, δεδομένου ότι τα δημόσια εργαστήρια ουροδυναμικής μελέτης είναι λίγα. Επίσης προβλέπεται συμμετοχή 10% στην χορήγηση ειδικών προϊόντων και σκευασμάτων ειδικής διατροφής.
Ζητούμε την κατάργηση της συμμετοχής 10% στους έχοντες κινητική αναπηρία ποσοστού άνω του 67%.
Τέλος ζητούμε να κάνετε δεκτό το αίτημα της ΕΣΑμεΑ που αφορά τις προτάσεις επί του Παραρτήματος του άρθρου 15 «Πρόσθετη περίθαλψη και θεραπευτικά μέσα» του Ενιαίου Κανονισμού Παροχών Υγείας (το οποίο και σας επισυνάπτουμε).

http://www.paspa.gr/Default.aspx?id=18556&nt=18&lang=1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου