Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

Πέφτουν σοβάδες στα κεφάλια ανάπηρων μαθητών!

ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ ΒΟΛΟΥ

Πέφτουν σοβάδες στα κεφάλια ανάπηρων μαθητών!

Πριν λίγους μήνες η υπουργός έσπευσε να πανηγυρίσει για τα φωτοβολταϊκά που μπήκαν στην ταράτσα του σχολείου και από μέσα ...πέφτουν σοβάδες!

Με τον πιο τραγικό τρόπο αναδείχτηκαν οι άθλιες και επικίνδυνες συνθήκες κάτω από τις οποίες αναγκάζονται να κάνουν μάθημα οι μαθητές στο ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής Νέας Ιωνίας Βόλου, όταν προχτές έπεσε το ταβάνι αίθουσας, τραυματίζοντας, ευτυχώς ελαφρά, έναν 16χρονο. Υπό το φόβο τυχόν νέων περιστατικών που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τους, χτες τα παιδιά του ΤΕΕ δεν πήγαν σχολείο, ενώ γονείς και καθηγητές δηλώνουν ότι δε θα μπουν αν δε λυθεί το πρόβλημα.

Το περιστατικό σημειώθηκε στην αίθουσα που λειτουργεί ως εργαστήρι Πληροφορικής στο ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής, όπου βρίσκονταν έξι μαθητές και μία καθηγήτρια, όταν ολόκληρος ο σοβάς από το ταβάνι αποκολλήθηκε και έπεσε κάτω. Τμήμα του σοβά λίγο έλειψε να πέσει στο κεφάλι ενός μαθητή που την τελευταία στιγμή άπλωσε το χέρι του και έγειρε στο πλάι, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρώς στη μέση. Δίπλα του όμως καθόταν ένας τετραπληγικός μαθητής. «Αυτό το παιδί πώς θα αντιδρούσε που δεν μπορεί να κινηθεί; Φοβόμαστε για τα χειρότερα», δήλωνε μετά η διευθύντρια του σχολείου.

Το κτίριο που στεγάζεται το σχολείο είναι ηλικίας 30 ετών και, εντελώς, ακατάλληλο για να στεγάσει μαθητές, πόσο μάλλον όταν αυτοί αντιμετωπίζουν προβλήματα αναπηρίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι από σχετικό έλεγχο που έκαναν μηχανικοί αρμόδιων τεχνικών υπηρεσιών διαπιστώθηκε ότι υπάρχει κίνδυνος αποκόλλησης του σοβά από το ταβάνι και σε άλλες τρεις αίθουσες.

Οπως τόνισε η διευθύντρια, έχει ζητηθεί εδώ και δύο χρόνια η ανέγερση νέου κτιρίου για να στεγαστεί το ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής, όμως ούτε ο Δήμος Ν. Ιωνίας - που έχει παραχωρήσει οικόπεδο - ούτε η Νομαρχία έπραξαν τα δέοντα για την υλοποίηση του αιτήματος.

Γονείς και καθηγητές είναι αγανακτισμένοι και οργισμένοι με την προκλητική αδιαφορία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας και των τοπικών αρχών, υπενθυμίζοντας τις υποσχέσεις περί επίλυσης του κτιριακού προβλήματος της υπουργού Αννας Διαμαντοπούλου στο πλαίσιο επίσκεψης που πραγματοποίησε τον περασμένο Ιούνη στο σχολείο, για να συμμετάσχει σε φιέστα εγκαινίων εγκατάστασης φωτοβολταϊκών πάνω στην οροφή του κτιρίου, που τελικά αποδείχτηκε άκρως επικίνδυνο για τις ζωές των μαθητών.

Ριζοσπάστης, 16/10/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου