Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Διώκουν ακόμα και ανάπηρους μαθητές που διεκδικούν!

Για «πρόκληση» μιλάει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Τυφλών Μαθητών του ΚΕΑΤ

Κύκλος διώξεων (!) φαίνεται ότι ανοίγει για τους μαθητές του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ) Καλλιθέας, που το προηγούμενο διάστημα, με τη στήριξη των εργαζομένων του Κέντρου και των γονιών τους, πραγματοποίησαν κινητοποιήσεις, διεκδικώντας το δικαίωμά τους στη μόρφωση, ενάντια στους σχεδιασμούς για τη διάλυση του ΚΕΑΤ και για την αναβάθμισή του. Προχτές, κατά τη διάρκεια συζήτησης στη Βουλή της Επίκαιρης Ερώτησης του βουλευτή του ΚΚΕ Νίκου Παπακωνσταντίνου για την Ειδική Αγωγή, η υφυπουργός Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου είπε ότι σε καμία περίπτωση δεν τίθεται θέμα διώξεων των μαθητών του ΚΕΑΤ. Ομως, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει τουλάχιστον μια κλήση γονιού μαθητή, που πήρε μέρος στις κινητοποιήσεις, να απολογηθεί στον εισαγγελέα.

«Να σταματήσουν επιτέλους οι προκλήσεις σε βάρος των μαθητών, των γονιών και κηδεμόνων, αλλά και των εργαζομένων. Αν νομίζουν κάποιοι - κυβέρνηση, διοικούντες το κέντρο, συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες του αναπηρικού κινήματος - ότι με την τρομοκρατία και τις ανείπωτες πιέσεις, στα παιδιά μας και μας, θα μας σταματήσουν να διεκδικούμε τα αυτονόητα είναι γελασμένοι», υπογραμμίζει σε καταγγελία του ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Τυφλών Μαθητών του ΚΕΑΤ.

Επισημαίνει ότι έφτασαν στο σημείο να απαγορεύσουν τη γενική συνέλευση του συλλόγου μέσα στο χώρο του ΚΕΑΤ, οι ίδιοι που κατάντησαν για μερικές χιλιάδες ευρώ (χρωστούμενα νοίκια και κοινόχρηστα) να έχει «μπλοκάρει» τα μοναδικό τυπογραφείο για τους τυφλούς μαθητές στην Ελλάδα.

«Αυτοί που στέρησαν τα βιβλία από τα παιδιά μας από την αρχή της σχολικής χρονιάς, αυτοί που με τις απολύσεις θέλουν να οδηγήσουν το ΚΕΑΤ σε διάλυση, προκαλούν. Αρνούνται το γυμνάσιο - λύκειο για τυφλούς έστω και σαν δυνατότητα επιλογής, μιλούν για ένταξη όταν δεν αφήνουν τα παιδιά να έχουν στοιχειώδη κοινωνική δράση, δραστηριότητες, δεν τους έχουν βιβλία και καθηγητές. Ενώ η πλειοψηφία των παιδιών είναι κλεισμένα στο σπίτι τους. Προκαλούν συνεχώς τα παιδιά μας αποκαλώντας τα άβουλα, αλήτες, υποκινούμενα. Επειδή διεκδικούν αίθουσες διδασκαλίας και ψυχαγωγίας, την αποπεράτωση της ανακαίνισης του παλιού κτιρίου που έχει καταντήσει γεφύρι της Αρτας», καταγγέλλουν οι γονείς.

Και καταλήγουν τονίζοντας ότι αυτό που αποκαλύπτεται απ' την άρνησή τους να αντιμετωπίσουν και τα στοιχειώδη είναι «η γενική τους πολιτική κατεύθυνση να φορτώσουν τα βάρη για την εκπαίδευση και αποκατάσταση των ανάπηρων παιδιών στην ίδια την οικογένεια».

Ριζοσπαστης, 27/10/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου