Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

ΕΣΑΜΕΑ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 14.12.10

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 14.12.10


Προτάσεις για την αναμόρφωση του σχετικού ΠΔ που αφορά στις μεταθέσεις και τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών της δημόσιας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης


Την έντονη διαμαρτυρία της και τη δυσαρέσκειά της εξέφρασε η Ε.Σ.Α.μεΑ. με επιστολή της στην Υπ. Παιδείας κ. Α. Διαμαντοπούλου για το γεγονός ότι δεν κλήθηκε να συμμετάσχει στη συζήτηση για το θέμα των ειδικών κατηγοριών μεταθέσεων και στην Επιτροπή για την αναμόρφωση του υπʼαρ.50 ΠΔ/8.03.1996 που αφορά στις μεταθέσεις και τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών της δημόσιας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Εν όψει της συνεδρίασης της Επιτροπής για την επικείμενη τροποποίηση του προαναφερθέντος Π.Δ. την Πέμπτη στις 16 Δεκεμβρίου του 2010, η Συνομοσπονδία κατέθεσε τις προτάσεις της, οι οποίες συνάδουν με τις προτάσεις του Συλλόγου Εκπαιδευτικών με Σοβαρές Αναπηρίες 67% και άνω και έχουν ως εξής:

1. Εφαρμογή των περ. α και β της παρ. 1 του άρθρου 13 του Π.Δ 50/8-3-96 ¨Ειδικές Κατηγορίες Μετάθεσης¨ σε όλους τους εκπαιδευτικούς με αναπηρία με ποσοστό αναπηρίας 50% και άνω ανεξάρτητα από την αιτία της αναπηρίας τους καθώς και σε γονείς παιδιών με βαριές αναπηρίες.
2. Να συμπεριληφθεί διάταξη σύμφωνα με την οποία εκπαιδευτικοί που είναι άτομα με αναπηρία με ποσοστό αναπηρίας 50% και άνω και γονείς παιδιών με βαριές αναπηρίες και περίπλοκες ανάγκες εξάρτησης έχουν το δικαίωμα να υπηρετούν σε σχολεία που βρίσκονται πληρέστερα στον τόπο μόνιμης κατοικίας τους.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον Πρόεδρο της Ε.Σ.Α.μεΑ. κ. Ι. Βαρδακαστάνη στο κινητό τηλέφωνο 6937157193.


http://www.esaea.gr/index.php?module=announce&ANN_user_op=view&ANN_id=3374&MMN_position=20:20&thms=4&ns_news=1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου