Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

Υπουργείο Παιδείας: Δηλώσεις της υπουργού Παιδείας μετά τη συντάντηση με την ΠΕΑΕ και το Συντονιστικό Ωρομισθίων Εκπαιδευτικών

Υπουργείο Παιδείας: Δηλώσεις της υπουργού Παιδείας μετά τη συντάντηση με την ΠΕΑΕ και το Συντονιστικό Ωρομισθίων Εκπαιδευτικών







Δελτίο Τύπου 17/09/2010



Δήλωση της Υπουργού Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Άννας Διαμαντοπούλου, μετά τη συνάντηση με την ΠΕΑΕ και το Συντονιστικό Ωρομισθίων Εκπαιδευτικών

Μετά από πρόσκλησή μου είχα συνάντηση με τους εκπαιδευτικούς, που προσφέρουν χρόνια στην Εκπαίδευση, χωρίς όμως να είναι μόνιμα διορισμένοι.

Συζητήσαμε για το πολύ σημαντικό θέμα του κατακερματισμού στο χώρο της Εκπαίδευσης. Θυμίζω ότι στην Εκπαίδευση υπάρχουν 148 ειδικότητες, που απευθύνονται ουσιαστικά σε όλους τους απόφοιτους Πανεπιστημιακών Σχολών και Τεχνολογικών Ιδρυμάτων.

Συζητήσαμε για το θέμα των διορισμών των αναπληρωτών. Φέτος, πιστοί στην υπόσχεσή μας, διορίσαμε μόνο αναπληρωτές, με πλήρη δικαιώματα τόσο ως προς την αμοιβή, όσο και ως προς τα ασφαλιστικά και τα δικαιώματα αδειών τους.

Αναφερθήκαμε και στο σύνολο των ειδικοτήτων και ιδιαίτερα στους διορισμούς που έγιναν φέτος για πρώτη χρονιά και αφορούν νέους επιστήμονες, τα εικαστικά, τη μουσική και το θεατρικό παιχνίδι.

Επίσης, αναφερθήκαμε στην Ειδική Αγωγή και ενημέρωσα ότι φέτος έχουμε προκήρυξη διαγωνισμού ΑΣΕΠ για πρώτη φορά, για τις ειδικότητες της Ειδικής Αγωγής, καθώς και αυξημένη χρηματοδότηση του θεσμού της παράλληλης στήριξης, που είναι πολύ σημαντικός για τις οικογένειες που έχουν παιδιά με ιδιαίτερα προβλήματα.


Σχόλιο
Περιμένουμε να δούμε την αυξημένη χρηματοδότηση στη παράλληλη στήριξη που αναφέρει η κυρία Διαμαντοπούλου, ελπίζοντας να μην μείνει μόνον στο δελτίο. τύπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου