Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΕΙ ΜΕ ΣΟΒΑΡΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ

Προς θετική κατεύθυνση το θέμα του μηχανογραφικού των υποψηφίων με αναπηρία - Παραμένει, όμως, ημιτελής και διστακτική η λύση που επέλεξε ο Υφυπουργός κ. Ι. Πανάρετος



Η Ε.Σ.ΑμεΑ μετά το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε για τη συνάντηση των εκπροσώπων της με τον Υφυπουργό κ. Ι. Πανάρετο και εn συνεχεία του Δελτίου Τύπου που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του Υφυπουργού δηλώνει τα εξής:

Ο Υφυπουργός κ. Πανάρετος επί της ουσίας με την ανακοίνωση που εξέδωσε αναγνωρίζει την καθολικότητα του δίκαιου των αιτημάτων της Ε.Σ.ΑμεΑ.. H λύση που έδωσε είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά είναι ημιτελής και διστακτική. Οι δύο ημέρες παράταση δεν επαρκούν, ενώ η υπεύθυνη δήλωση που πρέπει να συμπληρώσουν οι φοιτητές, ουσιαστικά, υποκαθιστά το μηχανογραφικό δελτίο δημιουργώντας περισσότερη γραφειοκρατία και αγωνία στους υποψηφίους για την τύχη της αίτησής τους.

Μεταφέρει δηλαδή το βάρος στον υποψήφιο ενώ θα έπρεπε να του κατοχυρώνει την ίση μεταχείριση και την ανεμπόδιστη πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με βάση το Σύνταγμα και του νόμους. Η κοινωνία μας κρίνει όλους, γιʼ αυτό κανείς δεν πρέπει να λείψει από το Πανελλήνιο Παν-αναπηρικό Συλλαλητήριο στην Πλατεία Συντάγματος στις 3 Δεκέμβρη 2010 στις 10 το πρωί.

Για να δείτε την εγκύκλιο του Υπουργείου Παδείας εδώ: http://www.esos.gr/index2.php?option=com_k2&view=item&task=download&id=339

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου