Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Ερώτηση προς τον Υπουργό Μεταφορών, Υποδομών & Δικτύων για προσλήψεις στα ΕΛΤΑ και τις Ειδικές Κατηγορίες υποψηφίων

Ερώτηση της κυρίας Ευγενίας Τσουμάνη - Σπέντζα

10/2/2011


ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΥΠΟΔΟΜΩΝ

ΘΕΜΑ: Προσλήψεις στα ΕΛΤΑ και Ειδικές Κατηγορίες

Στο κείμενο ανακοινώσεων των Ελληνικών Ταχυδρομείων για την πρόσληψη εποχικού προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (ενδεικτικά: ΣΟΧ υπ' αριθ. 2/2011, 3/2011, 30/2011,4/2011, 5/2011) προβλέπεται μοριοδότηση των πολυτέκνων, των μονογονεϊκών οικογενειών και των τέκνων αυτών. Αντιθέτως, αποκλείονται από τον πίνακα βαθμολόγησης λοιπών κριτηρίων οι οικογένειες που έχουν παιδιά με αναπηρία 67% και άνω.

Οι οικογένειες παιδιών με αναπηρία χρήζουν ειδικής μέριμνας από την Πολιτεία καθώς η κατάστασή τους συνεπάγεται πολλαπλό - οικονομικό, κοινωνικό, ψυχολογικό - κόστος το οποίο επιτείνεται από το υφιστάμενο οικονομικό περιβάλλον (περιορισμένες ευκαιρίες απασχόλησης, συρρίκνωση εισοδήματος, έλλειμμα δομών κοινωνικής πρόνοιας).

Ερωτάται, συνεπώς, ο αρμόδιος Υπουργός:

- Με ποιο αιτιολογικό αποκλείονται από τον πίνακα βαθμολόγησης κριτηρίων (μοριοδότηση) οι οικογένειες που έχουν παιδιά με αναπηρία 67% και άνω ενώ περιλαμβάνονται οι ειδικές κατηγορίες των πολυτέκνων, των μονογονεϊκών οικογενειών και των τέκνων αυτών.
http://www.tsoumani.gr/gr/koinovouleftikh-drasthriothta/koinovouleftikos-elegxos/erwthsh-goneis-amea-elta1.asp

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου