Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Σκέψεις ... μετά τις απαντήσεις του Υπουργείου στις ερωτήσεις Βουλευτών.

Συνάδελφοι καλημέρα.

http://goneispaidiwnmeanapiria.blogspot.com/2011/02/blog-post_5533.html

Διαβάζοντας τις απαντήσεις που έδωσε το Υπουργείο στις ερωτήσεις και αναφορές των Βουλευτών, συμπεραίνουμε πως το Υπουργείο μας λέει πως ΄΄Το Υπ. Παιδείας Δ.Β.Μ.Θ. λαμβάνοντας υπόψη ότι στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες περιλαμβάνεται και η κατηγορία των εκπαιδευτικών γονέων τέκνων με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%, αντιμετώπισε το σοβαρό αυτό θέμα με την ψήφιση το Ν. 3848/2010, και συγκεκριμένα με τις μεταβατικές διατάξεις του άρθρου 9.΄΄
Δηλαδή μας αναγνώρισε το δίκαιο του αιτήματος μας, μας έχει συμπεριλάβει στο νέο νόμο στις μεταβατικές διατάξεις ως ειδική κατηγορία και μετά το πέρας της μεταβατικής περιόδου, όπου οι προσλήψεις θα γίνονται πλέον μέσω ΑΣΕΠ ,μας δίνει πέντε (5) μονάδες, εφόσον πετύχουμε την βάση στο διαγωνισμό.
Όλα δηλαδή τα έχει προβλέψει το ‘’καλό’’ Υπουργείο για εμάς ‘’δύστυχους’’ γονείς παιδιών με αναπηρία 67% και άνω.
Και εφόσον εμείς συνεχίζουμε να σιωπούμε, να παραμένει ο καθένας κλεισμένος στα προβλήματα του και να τα επικαλείται ως κόλλημα στο να συμμετάσχει σε κάποια δράση του συλλόγου, το Υπουργείο θα είναι πάντα ο καλός μας ευεργέτης. ( Παρεμπιπτόντως στην πρόσκληση που απεύθυνε ο σύλλογος με email στις 5/2/2011 προς τους γονείς των Αθηνών ώστε να βοηθήσουν στην ενημέρωση των Βουλευτών της Αττικής, ανταποκρίθηκε μόνον ένας γονέας!!!!!! Όχι πως στις υπόλοιπες περιοχές είχαμε μεγαλύτερη ανταπόκριση)
Δεν απάντησε όμως το Υπουργείο γιατί :
1. Στους διορισμούς του 2010 διόρισε στη Δ/βαθμια εκπαίδευση 91συναδέλφους πολύτεκνους , όλους τους συναδέλφους από την Ιδιωτική εκπαίδευση και 18 γονείς παιδιών με αναπηρία.
2. Γιατί οι συνάδελφοι πολύτεκνοι μπαίνουν στους πίνακες τις μεταβατικής περιόδου με μηδέν (0) προϋπηρεσία και οι γονείς παιδιών με αναπηρία με δώδεκα (12) μήνες.
3. Γιατί μετά το πέρας της μεταβατικής περιόδου, όπου οι προσλήψεις θα γίνονται πλέον μέσω ΑΣΕΠ, δίνει δέκα (10) μονάδες στους συναδέλφους πολύτεκνους, ενώ δίνει πέντε (5) στους γονείς παιδιών με αναπηρία.
4. Τι είχαν κάνει τα έτη πριν το 2010 όλες οι ηγεσίες του Υπουργείου Παιδείας για την κατηγορία των γονέων που έχουν παιδεία με αναπηρία.

http://goneispaidiwnmeanapiria.blogspot.com/2011/02/blog-post_11.html

Διαβάζοντας στην συνέχεια την απάντηση από το ΑΣΕΠ, που δεν αφορά αποκλειστικά τους εκπαιδευτικούς γονείς παιδιών με αναπηρία αλλά όλη την κατηγορία των γονέων που έχουν παιδιά με αναπηρία, καταλαβαίνουμε πως το ΑΣΕΠ κάνει σωστά την δουλεία του η οποία είναι η πιστή εφαρμογή των Νόμων. Και όπως μας λέει οι νομοθεσίες προβλέπουν πως οι Πολύτεκνοι γονείς και τα τέκνα τους προτάσσονται στις προσλήψεις από το 2002 και από το 2009 προτάσσονται και οι γονείς από μονογονεϊκές οικογένειες και τα τέκνα αυτών. Άρα οι γονείς που έχουν παιδιά με αναπηρία πιθανόν δεν έχουν κανένα πρόβλημα και αυτό γιατί ίσως ποτέ μέχρι σήμερα δεν χρειάστηκε καμιά Κυβέρνηση να μπει στον κόπο να δει αν πραγματικά υπάρχει κάποιο πρόβλημα με αυτές τις οικογένειες, διότι πιθανόν ποτέ δεν έφτασε κάτι στα αυτιά των διοικούντων. Υπεύθυνοι για όλη αυτή την κατάσταση είμαστε όλοι εμείς οι γονείς παιδιών με αναπηρία που ο καθένας είναι κλεισμένος στην οικογένεια του και ο καθένας είναι ικανοποιημένος με αυτά που το κράτος του παρέχει ή δεν του παρέχει.

Σε λίγο καιρό από τώρα το Υπουργείο θα ανακοινώσει τις προσλήψεις για τους μόνιμους και τους αναπληρωτές και εμείς θα συνεχίσουμε δυστυχώς να είμαστε για άλλη μία φορά απόντες .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου