Σάββατο 9 Απριλίου 2011

Κοινό Κάλεσμα Ε.Σ.ΑμεΑ. & Π.Ο.Σ.Γ.Κ.ΑμεΑ σε Κινητοποίηση,Πέμπτη 14 Απριλίου, ώρα 10:30 π.μ.στο Υπουργείο Υγείας

http://www.esaea.gr/index.php?module=announce&ANN_user_op=view&ANN_id=3500&MMN_position=20:20&thms=4&ns_news=1

Κοινό Κάλεσμα Ε.Σ.ΑμεΑ. & Π.Ο.Σ.Γ.Κ.ΑμεΑ σε Κινητοποίηση,Πέμπτη 14 Απριλίου, ώρα 10:30 π.μ.στο Υπουργείο Υγείας

«Κοινό Κάλεσμα Ε.Σ.ΑμεΑ. & Π.Ο.Σ.Γ.Κ.ΑμεΑ σε Κινητοποίηση,
Την Πέμπτη 14 Απριλίου, ώρα 10: 30 το πρωί
στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης:

Για να κρατήσουμε ανοιχτά τα Κέντρα/ Ιδρύματα/Φορείς
που παρέχουν υπηρεσίες στα άτομα με βαριές και πολλαπλές αναπηρίες,
για να προστατεύσουμε τα δικαιώματα των ατόμων
με νοητική αναπηρία, σύνδρομο down, αυτισμό, βαριές και πολλαπλές αναπηρίες»

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Σε κοινή συνάντηση της Ε.Σ.ΑμεΑ. και της Π.Ο.Σ.Γ.Κ.ΑμεΑ. συζητήθηκε η τραγική οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι φορείς/κέντρα/ιδρύματα ιδιωτικού δικαίου που παρέχουν υποστηρικτικές υπηρεσίες στα άτομα με βαριά αναπηρία και στις οικογένειές τους, και αποφασίστηκε η διοργάνωση Συγκέντρωσης – Διαμαρτυρίας όλων των εμπλεκομένων φορέων δηλαδή της Ε.Σ.ΑμεΑ., Π.Ο.Σ.Γ.Κ.ΑμεΑ., Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, Εργαζομένων στα Κέντρα/ Ιδρύματα/Φορείς Ατόμων με Αναπηρία, την Πέμπτη 14 Απριλίου 2011 και ώρα 10: 30 π.μ από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (οδό Αριστοτέλους 17 & Στουρνάρη), και στη συνέχεια Πορεία διαμαρτυρίας προς το Υπουργείο Εσωτερικών και Οικονομικών.

Υποστηρικτικοί φορείς, που μέχρι σήμερα λειτουργούν με τις αγωνιώδεις προσπάθειες και την αυταπάρνηση των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των ατόμων με βαριές αναπηρίες και το φιλότιμο, σε πολλές περιπτώσεις, των εργαζομένων, κινδυνεύουν να βάλουν λουκέτο. Σε πολλά γνωστά Κέντρα όπως: «Θεοτόκος», «Μαργαρίτα», «Ερμής», οι εργαζόμενοι δουλεύουν απλήρωτοι εδώ και μήνες. Οι επιχορηγήσεις όλων αυτών των φορέων μειώθηκαν δραστικά το έτος 2010, ενώ δεν έχει δοθεί ούτε ένα μέρος των επιχορηγήσεων σε κανέναν Φορέα για το 2011. Αυτή η κατάσταση μοιραία οδηγεί σε μείωση και συνεχή υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τα παιδιά μας, ενώ δικαιολογημένοι είναι οι φόβοι όλων μας για την διακοπή της λειτουργίας τους.

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Οι ιστορικοί αγώνες του αναπηρικού και γονεϊκού κινήματος, η δυναμική που έδειξε ότι έχει το αναπηρικό κίνημα την τελευταία μεγαλειώδη συγκέντρωση της 3ης Δεκέμβρη 2010 στο Σύνταγμα, καθιστούν υπεύθυνους όλους εμάς να δώσουμε δυναμικό παρόν σε αυτή τη Συγκέντρωση-Πορεία-Διαμαρτυρίας την Πέμπτη 14 Απριλίου 2011, ώρα
10: 30π.μ.

Η ίδια η ζωή δεν αφήνει άλλα περιθώρια, παρά μόνο την συλλογική διεκδίκηση για να αποτραπεί η οικονομική χρεοκοπία των υποστηρικτικών Κέντρων Ιδρυμάτων και Φορέων που παρέχουν υποστηρικτικές υπηρεσίες στα άτομα με βαριές και πολλαπλές αναπηρίες: όπως νοητική αναπηρία, σύνδρομο down, αυτισμό, εγκεφαλική παράλυση κ.λπ.

Το χρέος όλων όσων αγωνιζόμαστε, δεκαετίες τώρα, για την ενδυνάμωση του αναπηρικού κινήματος είναι μεγαλύτερο, εάν αναλογιστούμε ότι αυτή τη στιγμή που τα Κέντρα παροχής υποστηρικτικών υπηρεσιών οδηγούνται σε χρεοκοπία, την ίδια ακριβώς στιγμή, δεκάδες εκατομμύρια ευρώ σπαταλιούνται για την διοργάνωση των ¨Special Olympics¨, παρόλο που Ε.Σ.ΑμεΑ. και ΠΟΣΓΚΑμεΑ έχουν εκφράσει τις θέσεις τους για τέτοιου είδους εκδηλώσεις που τονώνουν το ¨φιλανθρωπικό¨ χαρακτήρα των διοργανωτών τους.

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Η επιτυχία αυτής της Συγκέντρωσης εξαρτάται από τη σωστή οργάνωσή της. Σημασία έχει η δική σας συμβολή σε αυτό το εγχείρημα. Γιʼ αυτό την Δευτέρα 11 Απριλίου 2011 στα γραφεία της Ε.Σ.ΑμεΑ. στις 12 το μεσημέρι καλούμε όλους τους εκπροσώπους των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, είτε έχουν στην ευθύνη τους υποστηρικτικά κέντρα είτε όχι, να λάβουν μέρος σε ανοιχτή σύσκεψη στην οποία θα συζητηθούν οργανωτικά θέματα αυτής της Συγκέντρωσης-Πορείας προς το Υπουργείο Υγείας, Εσωτερικών και Οικονομικών.

Στη σύσκεψη αυτή καλούμε και όλους τους εκπροσώπους των εργαζομένων στα Κέντρα αυτά να συνεισφέρουν από τη δική τους πλευρά στην μαζικότητα αυτής της συγκέντρωσης, αφού αφορά άμεσα και στα δικά τους εργασιακά δικαιώματα καθώς και τις Διοικήσεις των Κέντρων/Ιδρυμάτων/Φορέων παροχή υπηρεσιών ΑμεΑ.

Το πρώτο κρίσιμο ραντεβού είναι την Δευτέρα 11 Απριλίου 2011 στα γραφεία της Ε.Σ.ΑμεΑ. 12:00π.μ.

Το τελικό ραντεβού την Πέμπτη 14 Απριλίου 2011, ώρα 10: 30 έξω από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, και στη συνέχεια Πορεία στα Υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου