Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Σύλλογος Αδιόριστων Εκπαιδευτικών με Σοβαρές Αναπηρίες 67% και άνω

Άλλο ένα καλοκαίρι φτάνει στο τέλος του και η αγωνία δεν έχει τέλος...
Ως σύλλογος Αδιόριστων Εκπαιδευτικών με Σοβαρές Αναπηρίες 67% και άνω, έχουμε για πολλοστή φορά την τιμή να απευθυνθούμε σε όλους τους πολίτες αυτής της χώρας. Ως δημιουργική κοινότητα εκπαιδευτικών έχουμε κατ` επανάληψη αποδείξει ότι διαθέτουμε ξεκάθαρες θέσεις για όλα τα θέματα που απασχολούν την εκπαιδευτική κοινότητα όσο και αν αυτό ενοχλεί!!! Στην παρούσα φάση, θα αναφερθούμε στο σοβαρό πρόβλημα που έχει ανακύψει με τους διορισμούς των εκπαιδευτικών με Σοβαρές Αναπηρίες 67% και άνω.

Η αρχή του προβλήματος έχει τις ρίζες του στην παθογένεια της ελληνικής κοινωνίας, στο υποσυνείδητο της οποίας δεν έχει ακόμα και τώρα εισχωρήσει ως κανονικότητα η εφαρμογή του νόμου. Ως συνέπεια, αυτό το γεγονός οδήγησε στην ενεργή ή παθητική αποδοχή της ελαστικοποίησης του νόμου, έπειτα της ελαστικοποίησης της παραβατικότητας, τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα την διάλυση του κράτους δικαίου, τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό και αποτέλεσμα όλων αυτών ήρθε η πτώχευση.

Τα δυο προηγούμενα καλοκαίρια ζήσαμε ως θύματα την ανάλογη διαδικασία στον χώρο της Παιδείας, η οποία αντί να αποτελεί εξαίρεση του παραπάνω κανόνα, στην πραγματικότητα αποτελεί την πιο προκλητική έκφανση της κατάρρευσης των θεσμών και της παράβασης των νόμων.

Πιο συγκεκριμένα, το νομικό πλαίσιο διορισμού εκπαιδευτικών με Σοβαρές Αναπηρίες 67% και άνω 3794/2009 – ΦΕΚ 156/Α’/4.9.2009 , άρθρο 39 παρ.4 ουδέποτε εφαρμόστηκε, το επόμενο δε καλοκαίρι στην εφαρμογή του Ν.3848/2010 (ΦΕΚ 71 Α΄) άρθρο 9 παρ.10 να δηλώνονται 10, 20 και 30 κενές θέσεις και να διορίζεται μόνο ένας ή και κανένας εκπαιδευτικός με Σοβαρές Αναπηρίες 67% και άνω , και τώρα άλλο ένα καλοκαίρι φτάνει στο τέλος του και η αγωνία δεν έχει τέλος .

Είναι τόσο προκλητικό να εξαπατάς ανθρώπους που ήδη αγωνίζονται με νύχια και με δόντια να επιβιώσουν με αξιοπρέπεια αλλά χωρίς υγεία σε αυτή την ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΦΙΛΟΞΕΝΗ χώρα. Έχοντας απέναντι τους ένα ανύπαρκτο σύστημα υγείας , μη προσβάσιμες υπηρεσίες, σχολεία, χώρους εργασίας, σε περίπτωση που ατύχησαν και χρησιμοποιούν αναπηρικό αμαξίδιο κλπ.

Και αντί να έχουν σε προτεραιότητα την επαγγελματική αποκατάσταση αυτών των ανθρώπων έχουν το θράσος κάποιοι να τους εμπαίζουν.

Αναμφισβήτητα οι Εκπαιδευτικοί με Σοβαρές Αναπηρίες 67% και άνω είναι οι πιο αδικημένοι μεταξύ αυτών που ανήκουν στις ειδικές κατηγορίες . Διότι από την μια όλα αυτά τα χρόνια ουδέποτε υπήρξε μέριμνα για την επαγγελματική αποκατάσταση αυτών και από την άλλη με το που ψηφίστηκε νόμος για τον διορισμό τους ουδέποτε αυτός εφαρμόστηκε και σαν να μην φτάνει αυτό έρχεται ο Ν.3848/2010 (ΦΕΚ 71 Α΄) που αδικεί παράφορα τους Εκπαιδευτικούς με Σοβαρές Αναπηρίες 67% και άνω , αφού ο διορισμός των ειδικών κατηγοριών κατά κλάδο ειδικότητα και κατηγορία, εξαρτάται από μια υπουργική απόφαση.

Μετά από αυτά διεκδικούμε :
Να διοριστούν αυτό το καλοκαίρι ΟΛΟΙ οι Εκπαιδευτικοί με Σοβαρές Αναπηρίες 67% και άνω βάσει του άρθρου 9 παρ.10 του Ν.3848/2010(ΦΕΚ 71 Α’) για να μην μείνει στα λόγια και μόνο η χιλιοειπωμένη “μεταβατική περίοδος“.

Διεκδικούμε με αποφασιστικότητα και αξιοπρέπεια τους διορισμούς που αδίκως στερηθήκαμε και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε μέχρι να πάμε στα σχολεία μας!

Μην ξεχνάς ανά πάσα στιγμή μπορεί να είσαι εσύ ο αδιόριστος εκπαιδευτικός με αναπηρία, ο άνθρωπος με αναπηρία….
Με εκτίμηση εκ μέρους του Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος --- Η Γραμματέας
Μπίτης Αθανάσιος --- Ταμπάκου Δέσποινα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου