Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Απόσυρση της απαράδεκτης εγκυκλίου του ΙΚΑ ΤΩΡΑ!

Η Ε.Σ.ΑμεΑ. απαιτεί την άμεση απόσυρση της απόφασης του ΙΚΑ, με την οποία επανακαθορίζονται τα χρηματικά ποσά που καταβάλλει το ΙΚΑ στους ασφαλισμένους με κινητικές αναπηρίες για ορθοπεδικά είδη και τεχνητά βοηθήματα και η οποία ήρθε αιφνιδιαστικά και ερήμην του αναπηρικού κινήματος!



Η Διοίκηση του ΙΚΑ χωρίς καμία αιτιολόγηση, με τρόπο δικτατορικό, προχώρησε στον επανακαθορισμό των χρηματικών ποσών για είδη άκρως απαραίτητα για την αυτονομία και την αύξηση της λειτουργικότητας των ατόμων με κινητικές αναπηρίες, χωρίς καμία εμπεριστατωμένη μελέτη. Με την απόφαση αυτή καθορίζονται νέες τιμές, οι οποίες στις περισσότερες περιπτώσεις είναι χαμηλότερες έως και 50% σε σχέση με τις προηγούμενες και δεν καλύπτουν τις τιμές εμπορίου. Αποτέλεσμα αυτής της τακτικής είναι οι ασφαλισμένοι των οποίων το πραγματικό εισόδημα έχει μειωθεί κατακόρυφα να κληθούν από αύριο να πληρώσουν από την τσέπη τους τη διαφορά.



Η Ε.Σ.ΑμεΑ απαιτεί την απόσυρση αυτής της απόφασης, ζητά να δοθεί τέλος στην αγωνία των χιλιάδων ατόμων με αναπηρία, καθώς και να συγκροτηθεί άμεσα Ειδική Επιτροπή με τη συμμετοχή της Ε.Σ.ΑμεΑ. και της Εθνικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Κινητικές Αναπηρίες (Ε.Ο.Κ.Α.) , με ειδικούς επιστήμονες και υπηρεσιακούς παράγοντες, προκειμένου να εξεταστεί ο επανακαθορισμός των χορηγούμενων ορθοπεδικών ειδών και τεχνητών μελών, αφού ληφθούν υπόψη οι πραγματικές, κοινωνικές και ανθρώπινες ανάγκες των ατόμων με κινητικές αναπηρίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου