Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

Απο την ηλεκτρονική έκδοση της Ελευθεροτυπίας και το Επί Ίσοις Όροις

Με αφορμή πρόσφατη προκήρυξη του υπουργείου παιδείας για προσλήψεις εποχικού προσωπικού στις μονάδες ειδικής εκπαίδευσης

Διαμαρτυρία των εκπαιδευτικών γονέων παιδιών με αναπηρία
«Η ιδιότητα του γονέα παιδιού με αναπηρία εξαιρείται αναίτια από τα κριτήρια διορισμού» καταγγέλουν

Στα προσόντα/κριτήρια που μοριοδοτούνται σε ότι αφορά πρόσφατη προκήρυξη του υπουργείου παιδείας για θέσεις εποχικού προσωπικού στις σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, δεν περιλαμβάνεται η ιδιότητα του γονέα παιδιού με αναπηρία 67% και άνω. Η ... παράλειψη του συγκεκριμένου κριτηρίου ερμηνεύεται από τον πανελλήνιο σύλλογο εκπαιδευτικών γονέων - κηδεμόνων παιδιών με αναπηρία εμμέσως πλην σαφώς ως σκόπιμη.
Αναφερόμαστε στην προκήρυξη για την πλήρωση 35 θέσεων κλάδου Δ.Ε. οδηγών σχολικών λεωφορείων και 41 θέσεων Δ.Ε. συνοδών μαθητών σχολικών μονάδων ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης (Α.Π. 95581/Γ6 – 2/10/2010). Στα έντυπα των αιτήσεων συμμετοχής αναγράφονται ως κύρια προσόντα/κριτήρια 1ον) η εντοπιότητα και 2ον) η πρότερη εμπειρία. Στα λοιπά βαθμολογούμενα κριτήρια κατά σειρά αναγράφονται 1ον) τα χρόνια ανεργίας του υποψήφιου 2ον) το αν είναι πολύτεκνος, 3ον) τέκνο πολύτεκνης οικογένειας, 4ον) ο αριθμός ανηλίκων τέκνων του, 5ον) αν είναι γονέας μονογονεϊκής οικογένειας και 6ον) τέκνο μονογονείκής οικογένειας.

“Νιώθουμε μεγάλη έκπληξη” μας δηλώνουν οι του πανελλήνιου συλλόγου εκπαιδευτικών γονέων – κηδεμόνων παιδιών με αναπηρία, “για την εξαίρεση από την μοριοδότηση των γονέων παιδιών με αναπηρία 67% και άνω. Πρακτικώς, την κατηγορία αυτών των παιδιών θα κληθούν να μεταφέρουν οι οδηγοί και συνοδοί που θα προσληφθούν. Αναρωτιόμαστε, με ποιά λογική η ιδιότητα του γονέα παιδιού της συγκεκριμένης κατηγορίας και η εξοικείωση που συνεπάγεται μπορεί να εξαιρείται από τα προσόντα διορισμού;”

Τα ερωτήματα του συλλόγου είναι εύλογα και δικαιούνται δημόσιας απάντησης. Πόσο μάλλον όταν η συμπερίληψη του κριτηρίου/προσόντος “γονέας παιδιού με αναπηρία 67% και άνω” στις προκηρύξεις θέσεων για την ειδική αγωγή, έχει επίμονα τεθεί από τον σύλλογό τους ως “αναγκαιότητα” σε όλα τα μέχρι σήμερα υπομνήματά του προς το υπουργείο παιδείας. Σημειωτέον ότι την παραπάνω “αναγκαιότητα” έχουν ενστερνιστεί και οι επίσημοι φορείς εκπροσώπησης των ανθρώπων με αναπηρία.

Το παραπάνω άρθρο θα το βρείτε εδώ:http://www.enet.gr/?i=news.el.epi-isois-orois&id=194523

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου