Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

Θωμάς Ρομπόπουλος: Διορισμός εκπαιδευτικών - γονέων ανάπηρων παιδιών 18/3/2010

ΟΝΟΜΑ - ΕΠΩΝΥΜΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ: Θωμάς Ρομπόπουλος ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ: ΠΑΣΟΚ
ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ: Α' Θεσσαλονίκης

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΑΝΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

ΘΕΜΑ: Διορισμός εκπαιδευτικών - γονέων ανάπηρων παιδιών

Μια μικρή αριθμητικά ομάδα 120 αδιόριστων εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων είναι γονείς παιδιών με μόνιμη αναπηρία πάνω από 67%. Οι οικογένειες τους αντιμετωπίζουν ένα ευρύ φάσμα αναπηριών και ειδικών αναγκών, (π.χ. παιδιά με καρκίνο, λευχαιμία, βαριά νοητική στέρηση, αυτισμό, τετραπληγίες κτλ), προβλημάτων που χρήζουν διαρκούς ειδικής μέριμνας και φροντίδας επί 24ωρου βάσεως. Οι συνθήκες αυτές δημιουργούν άνισους όρους για να μπορέσουν οι άνθρωποι αυτοί να διεκδικήσουν επί ίσοις όροις το αναφαίρετο δικαίωμά τους στην εργασία, λόγω των ανυπέρβλητων αναγκαιοτήτων και απαιτήσεων της καθημερινής ζωής τους. Συνθήκες που τους απαγορεύουν να μετακινηθούν και να εργαστούν ως αναπληρωτές ή ωρομίσθιοι σε εκπαιδευτικές μονάδες της χώρας. Με ποιους ίσους όρους μπορεί να διαγωνιστεί άραγε μια μητέρα 2 παιδιών με βαρύ αυτισμό ή ένας γονιός που για λόγους θεραπείας του παιδιού του κατοικοεδρεύει για μήνες στα νοσοκομεία;

Μέχρι σήμερα παρόλο που η Πολιτεία δείχνει ότι κατανοεί τις συνθήκες αυτές και έχει κάνει κάποιες νομοθετικές ρυθμίσεις, δεν έχει λάβει ουσιαστική μέτρα για να βοηθήσει έμπρακτα τους αδιόριστους εκπαιδευτικούς γονείς παιδιών με αναπηρία.
Αυτό που ζητάει η συγκεκριμένη κατηγορία εκπαιδευτικών είναι να μεγαλώσουν τα παιδιά τους με αξιοπρέπεια. Ζητάνε από το κράτος να ευαισθητοποιηθεί μπροστά στο έντονο πρόβλημα κοινωνικού και επαγγελματικού αποκλεισμού που αντιμετωπίζουν και να βοηθήσει έμμεσα τα άτομα με αναπηρία βοηθώντας την οικογένεια μέσα στην οποία ζει το άτομο αυτό. Ζητάνε από την Πολιτείας να λάβει μέτρα ενίσχυσης των οικογενειών τους.
Διεκδικούν την εφαρμογή της παρ. 3 του άρθρου 6 του Ν. 3255/2004 (Αρ. ΦΕΚ 138 -Τεύχος Α'), προκειμένου οι γονείς παιδιών με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω να διορίζονται σε θέσεις Εκπαιδευτικών των κλάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ανεξάρτητα από τη συμμετοχή τους σε διαγωνισμό του Α.Σ.Ε.Π.

Κατόπιν των ανωτέρω,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Η Κ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

Θα υπάρξει ευνοϊκή ρύθμιση για μία κατηγορία ανθρώπων που αδικείται εδώ και χρόνια; Είναι στις προθέσεις του Υπουργείου ο διορισμός εκπαιδευτικών - γονέων παιδιών με αναπηρία άνω του 67%;





18/03/2010

Ο Ερωτών Βουλευτής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου