Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ: Πρόσληψη αδιόριστων εκπαιδευτικών, γονέων παιδιών με αναπηρία

Θεσσαλονίκη, 16 Μαρτίου 2010
Προς Υπουργό;
Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης &
Θρησκευμάτων
ΕΡΩΤΗΣΗ
«Πρόσληψη αδιόριστων εκπαιδευτικών, γονέων παιδιών μ« «αναπηρία»
Τον δικό τους Γολγοθά αναγκάζονται να ανεβαίνουν οι αδιόριστοι εκπαιδευτικοί, που είναι γονείς παιδιών με προβλήματα αναπηρίας. Η ιδιαιτερότητα της κατάστασης αυτών των ατόμων, είναι τέτοια που προσπαθούν να εξασφαλίσουν τα προς το ζην για τις οικογένειες τους και να επιδείξουν την ανάλογη φροντίδα που χρειάζονται τα ανάπηρα παιδιά τους. Παρά τις όποιες εξαγγελίες από την ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου για αναβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Παιδείας, η ευαισθησία της πολιτείας δεν έχει διαφανεί σε αυτά τα άτομα, Η αδιαλλαξία, που επιδεικνύει το αρμόδιο Υπουργείο, είναι πραγματικά πρωτόγνωρη, για ένα τόσο λεπτό και ευαίσθητο θέμα.
Οι εν λόγω εκπαιδευτικοί δεν έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής στις διαδικασίες που ορίζει ο νόμος για την πρόσληψη των εκπαιδευτικών επί Ισοις όροις και αυτό είναι προφανές. Η συγκεκριμένη κατηγορία ανθρώπων αδικείται κατάφορα και οφείλει το αρμόδιο Υπουργείο να επιδείξει ιδιαίτερη μέριμνα και ενδιαφέρον για τα άτομα αυτά, προχωρώντας σε μια ευνοϊκή ρύθμιση για την πρόσληψη τους. Άλλωστε, όπως έχει εξαγγείλει η ηγεσία του, η ειδική αγωγή με τρόπους ευέλικτους και αποτελεσματικούς αποτελεί στόχο της εκπαιδευτικής πολιτικής του.
Κατόπιν τούτων, ερωτάται η αρμόδια Υπουργός:
- Προτίθεται το αρμόδιο Υπουργείο να προβεί σε ειδική ρύθμιση για την πρόσληψη των αδιόριστων εκπαιδευτικών, γονέων παιδιών με αναπηρία και με ποιο χρονοδιάγραμμα;
-Ο-ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου